Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 47> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ti nemam one tvoje ljepotice, bit će netko drugi, ali vidim da se današnji ulov svidio mici, to je već nešto.
Ah da bila si ovih dana vrijedna, nisam neko vrijeme svraćala, ali vrlo rado zavirim u tvoj dnevnik.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas se MM zaželio da se malo nekam odvezemo, pa smo se odlučili provozati do Legrada i ušća Mure u Dravu. Doduše, došli smo mi do tamo, ali znate kaj je ispalo od tog izleta - skupljanje biljaka i sjemenja po putu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evo mog ulova: ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas sam završila posao oko ruža, skupila sam još mnogo trave kod susjeda i sve prekrila. Tad sam nastavila i s gredicom uz među i tu još malo napredovala i sve prekrila travom. Sklopila sam na kraju dana dobar posao s radnikom kod susjeda (održava im grunt dok su na moru) - on mora sve pograbljati i pospremiti travu, a trava meni treba za vrt, tako da će sve pograbljati i pripremiti mi hrpe, a ja ću sve odnjeti - on sretan što se ne mora zamarati s pospremanjem trave, a ja što mi je sve spremno na hrpi, samo moram uzeti i poraspodjeliti na vrt
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Smrcko na savjetu, budem probala
![]() Kontesaa, ja čekam ![]() Nekako sam usporila zadnjih dana...umorna sam a i vrijeme je baš nikakvo, vrućina, nema kiša, suša na vrtu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
čuj nekaj bumo iskemijali
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ima trik da se spriječi plamenjača na pomidorima, mojim roditeljima je prvi put pomidor kao
sa reklame unatoč najgorim uvjetima. Na litru vode se rastopi šaka šećera i pošprica se cijela
biljka , zaustavi plamenjaču i spriječi propadanje pomidora.
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Kontesaa, znači ponavljamo se uskoro?
![]() Ovo moram zapisati u dnevnik - danas nisam ništa radila na vrtu. Skoro da uopće nisam nikaj radila s cvijećem, ipak sam malo sijala u teglice ![]() Uglavnom, danas sam bila s kolegicom u Vž na kavi, pa smo odšetale vidjeti vrtni centar u novom merkuru - imaju prekrasne lantane stablašice. Nisam si nikaj kupila, ali sam si nabrala malo sjemenja lantana, njima je to ionak viška i ništ koristi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
tek sad stižem u dnevnik...tri tjedna izbivanja su bila preveć...ionako po forumu idem kao ti po vrtu kad te mravi grizu, kao da više vidim pff ![]() ponoviti? to osjećam kao zov ![]() ![]() još bi bilo super sve da nas je sasha pustila doma odmah ![]() P.S. spremi zvonka drugi puta na sigurno ... i reci pesima da mogu istovremeno oba maziti ne moraju se brinuti ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Danas sam prvo odlučila da neidem danas na vrt
![]() ![]() Navečer zalijevanje, a ima toga, pa to traje...i tak nisam posijala kaj sam si zacrtala u teglice, ali sam zato sve pripremila, zemlja je u teglicama, pa valjda sutra. |
|
![]() |
|
Danas sam dobro iskoristila dan
![]() Konačno sam presadila ljiljan iz tegle i biljčice vrtne koje sam dobila od Shashe - konačno sam se odlučila kam ih staviti, to kod mene zna biti veliki problem - nedoumice kaj kamo posaditi - premali mi je vrt ![]() Presadila sam i ukrasno zelje iz tegle, većinu lišća maleckih sadnica mi je nekaj ovih dana popapalo ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Katruža, dobila sam jednu sadnicu od Lantane koja podnosi do -15 stupnjeva, a mislim ju još dodatno zaštititi od hladnoće, nadam se da bu prezimila
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
SilveK, zar će maslina preživjeti na otvorenom kod nas u Međimurju?
Ja imam dvije i svaku jesen ih unosim u podrum, a najrađe bi ih posadila vani , no bojim se da bi smrznule. |
|
![]() |
|
Nastavljam s raskrčavanjem vrta
![]() Konačno je presađen dud i maslina, iz tegle na otvoreno, uz asistenciju MM, konačno smo počeli osmišljavati kak bi voćnjak iza vrta mogao izgledati. Povezala sam rajčicu, sad opet imam krasne zelene plodove, ostaci su počeli tjerati nove izboje, baš sam sretna radi toga. I općenito, danas sam opet imala puno toga za povezati, jučer je strašno puhao vjetar i opet napravio kaos na vrtu ![]() |
|
![]() |
|
Danas je sređena gredica s paprikom - počupala sam korov i sve prekrila travom, pa još 2 gredice s cvijećem. I nekoliko mlječika je završilo na hrpi za paljenje - već su počele žutiti, a i zaklanjale su ostatak.
|
|
![]() |
|
Slijedeća dva tjedna sam dadilja - susjedinoj steviji (biljčici, naravno
![]() ![]() Danas sam si pripremala travu za prekrivanje gredica - dovezla sam si 5 punih tački od teta - susjeda, baš im je moj tata pokosio dvorište, a ja odmah u krađu ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam "prstenovala" gladiole, izmislila sam novi patent
![]() ![]() Imam mix gladola od kojih je najviše roza i narančastih, a malo žutih i crvenih, pa sam si označila roza i narančaste da ih mogu izdvojiti prilikom vađenja najesen i da si druge godine drukčije iskombiniram skupine pri sadnji. Uzela sam krpe 2 boja, izrezala na trake i po bojama ih označila. Inače vodim borbu s korovom koji je zarastao dobar dio vrta, pa prekrivam gredice travom, MM je bio vrijedan i nakosio mi je puno trave. |
|
![]() |
|
Danas je bio super dan za radove: ne prevruće, zemlja idealna za čupanje korova - ni premokra ni presuha
![]() Povezala sam za bambusove štape gladiole koje su se polegle nakon jučerašnje kiše, i MM mi je pomogao uspraviti onaj moj gorostasni čičak koji se je opet nagnuo skupa s kolcem koji ga je držao - on je natukao kolac dublje u zemlju, ja sam još sve pojačala velikim kamenjem, valjda bu ostal uspravan. Naravno da je MM morao prokomentirati zakaj sam to uopće sadila u vrtu, jer mu nije jasno koja je korist iz njega ![]() Presadila sam i dature koje su jadnice bile ispod čička, raskrčila skoro cijelu gredicu (ostataka) rajčice ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam konačno dobila nove "žrtve" za biljčice utrapiti u posjetu
![]() ![]() ![]() Imale smo par problema: premali gepek auta, imala sam samo male kutije (sad prvo dok idem u kaufland pobiram kutije za rezervu ![]() ![]() ![]() ![]() No uglavnom, uspjela sam se rješiti i nekog viška tegla na prozoru, pa sam sad malo porazmjestila i ostatak cvijeća u kući. Ah da, i skoro sam ostala bez Zvonka (mačka), Shasha ga je htjela udomiti kod sebe ![]() Baš sam prokomentirala, i dobro da je danas padala kiša i da nisam mogla u vrt, jer su mi se jučer ruke tako jako oznojile u rukavicama i čupala sam divljački korov da sam si na pola prstiju sa strane kod zglobova skinula gornji sloj kože, ujutro je malo čak i boljelo, pa sad je dobro da su mi ruke danas na pauzi, da se malo oporave ![]() Na vrtu je naravno još puno posla, sve se je polegnulo nakon današnje kiše, katastrofa, a korova naravno još uvijek za izvoz...ah, i još je ostalo puuuno biljčica viška, čekam nove žrtve ![]() |
|
![]() |
|
Baš sam jadna....borim se ovaj tjedan s korovom na vrtu, konačno nakon dugog vremena da ga mogu i čupati....a imam osjećaj da nikak ne napredujem
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moram povremeno pročitati tvoj dnevnik, onda dobijem inspiraciju što da idem radit.
Komarci mene nebodu, ali mm vodi borbu s njima, sada je sav u brizi oko jezera, kako napravit da voda cirkulira da se ne skupljaju komarci.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |