Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8687888990 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 11:07
Kod Lantane inače samo zanijemiš od ljepote--------Kraljice smile86
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 15:12
Buja Hoya kad mi je nekidan tri dana zaredom pokla guma i curilo cijeli dan odmah se sve zazelenilo. Bijela budleja se dobro primi s grančicom, bit će na jesen ako netko hoće.

Hana to je moj povrtnjak u kojem najbolje uspjeva, luk i peršin, ovo sve ostalo loše, jagode su bile dobre na jesen, ali sada ništa.

Stefkaja, Niho i Željka ima tu još puno za raditi da bi bio pravi vrt, ali ja stalno nešto sadim, još trebaju narasti grmovi i stabla da ima malo hlada jer sve izgori od ove vrućine.

Otok dobro je što na forumu vidimo jedni od drugih, ja sam dosad učila samo iz vlastitog iskustva, npr. za budleju nikad čula niti sam znala da će izrasti 3 metra.

Kat.rea ja alisum odrezem do 5 cm i on opet krene, tako da ga ima cijele godine, sada je najlošiji.

Vanja, Toni, Bargenija, Smrcko, Niho, SilveK i Duda-love hvala na posjeti i pohvalama, ja nekako uvijek mislim da vi puno više truda ulažete nego ja samo je kod mene takva klima, evo npr. lamaranthus sam davnih dana posadila i tu i tamo jednom godišnje odrežem koju granu viška i to je sve.

Baka lamparanthus je puzavica, znači širi se ili po ravnom ili prema dolje.

Ove godine sam se potrudila zahvaljujući čitanju po forumu uzgojiti ružu stablašicu, otkinula sam veliku granu penjačice i evi primila se i cvjeta, možda je malo previsoka?

život je more
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 18:38
Pogledala sam slikice koje sam bila u zaostatku (dobro pogledala sam malo više, čisto za guštWinkSmile) i kod tebe kao i uvijek...fantastićno..nije da je to samo do klime kako si negdje unazad napisala..naradiš se ti da bi ovo sve bilo toliko krasno..i zato hvala ti na slikicamaSmileSmileSmile
btw. Onaj tvoj famozni žuti grm šta jako raste mi se primio, pustio par listića ali ni trc (valjda bude na godinuWink)- da li da ga preko zime zaštitim s nećim znaš li možda?
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 18:56
Hvala Lantana. Ali i tvoj i od Duda Lave su tako položeni da bedak kao ja bude u nedoumici!LOL
Znači ja ću mojeg vodoravno pa prema dolje po zidiću!

A konačno da pitam i za ruže! Sad kad sam vidjela ovu krasnu stablašicu. Imam jednu tzv.majsku ružu. Već  13 godina. I nije baš neka bujna, narasla je jedno metar. I cvala po jedan, dva cvijeta ovih godina a ove godine ništa. Nema pupoljka, samo stabalce i grančice. Nemam pojma zašto.
Da li zato jer je tik uz oleander, koji se proširio pa joj smeta ili?
Možda da ju presadimo? Samo gdje? Sunčano, polusunčano...
Hvala unaprijed na savjetu iskusna ružarice!Big%20smile 
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 21:24
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Hvala Lantana. Ali i tvoj i od Duda Lave su tako položeni da bedak kao ja bude u nedoumici!LOL
Znači ja ću mojeg vodoravno pa prema dolje po zidiću!

A konačno da pitam i za ruže! Sad kad sam vidjela ovu krasnu stablašicu. Imam jednu tzv.majsku ružu. Već  13 godina. I nije baš neka bujna, narasla je jedno metar. I cvala po jedan, dva cvijeta ovih godina a ove godine ništa. Nema pupoljka, samo stabalce i grančice. Nemam pojma zašto.
Da li zato jer je tik uz oleander, koji se proširio pa joj smeta ili?
Možda da ju presadimo? Samo gdje? Sunčano, polusunčano...
Hvala unaprijed na savjetu iskusna ružarice!Big%20smile 
ja imam ružu staru negdje 25g pored one moje velike agave koja je ocvala pa smo je makli..jadnica je uvijek dala samo dva pupoljka i gotovo..ove godine mi daje svakih 10 dana cvijet okružena je isto opet cvijećem na suncu je eto možda joj smeta oliander (on je agresivac krade vodu  drugima)..a kaj se tiče lampića ja koji put i slučajno izokrenem sliku LOL..što kaže Lantana on puzi al nemre baš sam u zrakConfused 
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 21:26
lantana ružica stablašica je za čistu 5...nekada sam ih i ja imala dok sam bila u Zg- u...baš mi se sviđaju jer ispod može biti još cvijeteka  
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 21:37
ne stignem uvijek baš sve pogledati, pa ponekad i malo kasnim, što reći negosmile64

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 22:50
Mamaa ja sam kod posla više mislila na ono sklanjaj zimi, iznosi u proljeće, pa ponovno sijati, takvog posla ja nemam, puno cvijeća se samo rasije i tako, možda ja krivo mislim, meni je najveći posao šišanje i zaljevanje. Žutu stavi u zemlju, ima jako duboko korijenje, a ako se smrzne ima mladih za proljeće.

Baka, znaš ti ono "tko pita, ne skita" Wink, evo već znaš odgovor za lamaranthus, a ruža, ma nisam ti ja stručnjak, ali sam zaključila da jako voli sunce. Što se oleandara tiće oni guše sve oko sebe, ja imam samo jednog i to u pitaru.

Duda ma to sam ja vidjela kod Shashe kako je ona napravila stablašicu, pa ajde da i ja probam i uhvatila se, a kako će biti dalje, vidjet ćemo slijedeću godinu.

Lora hvala na posjeti i pohvali.Tongue
Thank%20You

život je more
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 22:59
Ovo sam ljeto godišnji provela u Omišu i baš velim mužu da to uopće nije pošteno, imaju more i Cetinu, a mi ništa!
Tako mi je i za tebe imaš taj vrt, kuća prekrasna, pogled s one terase oduzima dah, more, mirisi...
Ne, nije pošteno!!!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 23:02
šta sad da ja kažem nakon tolikih pohvala? ovo je jedan od mojih favorit vrtova i u koje god doba godine pogledam nešto cvate Clap
i ovu godinu sam naučila nešto na vlastitim greškama, ali na uštrb biljaka..nema sadnje u cvijetnjake u 7. mj Confused bolje ih je držati u lavoru do jeseni Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2009 u 23:56
Originalno poslano od člana macak macak napisao:

Ovo sam ljeto godišnji provela u Omišu i baš velim mužu da to uopće nije pošteno, imaju more i Cetinu, a mi ništa!
Tako mi je i za tebe imaš taj vrt, kuća prekrasna, pogled s one terase oduzima dah, more, mirisi...
Ne, nije pošteno!!!

Draga moja svaki dio Lijepe naše je lijep, meni je i tvoja Moslavina prekrasna, pogotovu u proljeće, toliko tulipana sam samo vidjela na slikama iz Nizozemske. Moja prijeteljica iz Kutine ima najljepši ružičnjak koji sam ikad vidjela, a ti isto imaš prekrasnu okućnicu i ljiepo cvijeće, a znaš ono svakome fali ono čega nema, jedan veliki morski pozdrav Sweating
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 00:12
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

šta sad da ja kažem nakon tolikih pohvala? ovo je jedan od mojih favorit vrtova i u koje god doba godine pogledam nešto cvate Clap
i ovu godinu sam naučila nešto na vlastitim greškama, ali na uštrb biljaka..nema sadnje u cvijetnjake u 7. mj Confused bolje ih je držati u lavoru do jeseni Wink

Hvala Kontesaa, to je ona prednost o kojoj ja pričam, istina je da uvijek nešto cvate kod nas. Što se tiće grešaka i ja sam ih puno napravila, nekoliko mojih favorita sam izgubila, ali znam za slijedeći put. Ja ništa ne sadim dalje od travnja, jer se to posuši ili samo životari.

Kod mene cvjetni barjak ljeti nose bugenvilie
Mlada bugenvilia u punom cvatu

Stara bugenvilia

Obje

Cvate i žuta, ona će sad cvjetati do jeseni

Rudbeckie, meni je to prekrasan cvijet, crno-žuta kombinacija

život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 07:55
Ponovno krasne slike Lantana, bugenvilie uvijek oduševljavaju, koliko god da su i kod mene i kod tebe uobičajene biljke.

Nego, muči me moja žuta penjačica - ne cvate. Čini mi se da je tvoja malo uranila, tu kod nas još nisam vidjela da cvatu.
Ali moja nije cvala ni lani, a ja je posadila svuda da pokrije neke djelove. Lijepa, živa, zelena, raste, ali cvijeta nigdje
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 08:03

Sve je lijepo ali ovaj put dajem prednost crvenoj bugenviliji! Jer je rijetkost.

Inače  hvala i tebi Lantana i Dudi  na odgovoru za ružu. Probat ću je preseliti. Ma to nam je poklonila svekrva na svoj 90-ti rođendan pa je MM sentimentalno vezan. Normalno!

Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 11:01
Lantana smile79.

Znam, znam, ali moj cvijetnjak i okućnica su još daleko od noga kakve želim, moram još puno grešaka napraviti da pogodim pravu kombinaciju. A kod tebe je sve divno, sunce, more, cvijeće....
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 12:01
Kod tebe je uvijek perdivno,sve u šarenilu!! Prekrasne i zdrave sve biljke!!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 20:26
Uobičajeno predivne slikice... Srećom, i ja uživam u takvim slikicama ovih dana jer sam na plavom Jadranu na godišnjem...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 21:20
Draga moja Lantana koliko puta okrenem jednu te istu stranicu i samo gledam . Pa ženo ja se ne mogu nadiviti -čak se toliko i raznježim u tvome vrtu da sam znala malo i zaplakati . Ove tvoje sad bugenvilije stvarno su me opčinile . Šta bi dala da takvo nešto imam -Imam osijećaj da stvarno tvome vrtu ne može niko pariti . Svaki trun tvog vrta je za mene nešto najljepše što sam ikad vidjela . Neznam ni šta bi više rekla samo dasmile79 stvarno imam veliku želju u tvome vrtu saditi cvijeće . Tad bi se čini mi se ponovo rodila i ja stvarno mislim da sam dovoljno rekla-Svaka ti čast i ja ti skidam kapu .
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 21:33
Bungenvilija , a iza nje more,pa kud lijepšeg ugođaja
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2009 u 22:56
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Ponovno krasne slike Lantana, bugenvilie uvijek oduševljavaju, koliko god da su i kod mene i kod tebe uobičajene biljke.

Nego, muči me moja žuta penjačica - ne cvate. Čini mi se da je tvoja malo uranila, tu kod nas još nisam vidjela da cvatu.
Ali moja nije cvala ni lani, a ja je posadila svuda da pokrije neke djelove. Lijepa, živa, zelena, raste, ali cvijeta nigdje

Otok i ja imam njih više i samo ova ispod zida cvate jer ima puno sunca, ali definitivno je uranila ovu godinu sa cvatnjom, mislim da tvoje još stignu.
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8687888990 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,360 sekundi.