Primošten |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je neka druga slika iz primoštenskog kraja - Južnog Primoštena.
Kuća koja je renovirana i čije dvorište uređuje prijatelj moga oca. Njegovo dvorište i njegov trud nova mi je slika Dalmatinaca.
Na žalost rijetka slika iz našeg kraja.
![]() Ima dana kad je cijelo dvorište u cvatu. Ovo baš nije najvjernija slika.
![]() ![]() U ovoj ulici provela sam mladost. E, tu su moji didovi davno sidro bacili ...
Do prije par godina bila mi je ljepša. Sjajan, uglađen kamen, nepravilno slagan. Naporan za umorne težačke noge, ali mom srcu draži od ovoga.
Još sada pamtim tapkanje kopita našeg tovara u traženju čvrstog tla .... samo za korak naprijed ...
![]() Dida više nema, ovo nije više moj dom. Samo provirujem iza visokog zida da još jednom vidim neobično niska vrata i zamslim dane kada smo uz vatru na kaminu osluškivali pucketanje smriča i kuželje iz bruncina. Sjećam se kako zakrpani pot pun bevande kruži od ruke do ruke.
Po gutljaj za nas didove miljenike...
U prostoriji sa strane noćili smo. Jeste li ikada ležali u krevetu i gledali zvijezde? Ja jesam ...
![]() A tu su spavali dida i baba. Ljudi od malo riječi, puni topline ...
Siromašan dom, pun ljubavi.
![]() I sad je dosta, jer sam se raznježila, jer mi je teško gledati kako je svakim danom sve manje zida i sve je uže dvorište. Eto, ovo vam je druga strana Primoštena, zaboravljenog ... slika koju možete vidjeti u svakom od desetak sela koja lagano umiru ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Hoja kad ćeš pokazat nove slike iz Južnog Primoštena? Posjetila sam Primošten davnih dana a ljetovala u nekoj uvPali izmedju Rogoznice i Primoštena.Tamo je sada marina.znima me i sam otok u Primoštenu kako sada izgleda tj.stare kuće.
![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Hoya ne znam da li ću i kad ću dolaziti ali u svakom slučaju hvala
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
mare - svako sam ljeto dolje, kad odlučiš doći imaš se gdje odmoriti!
|
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Hoya hvala na ovim lijepim slikama,uljepšale su mi ovo kišno popodna.Bila sam u primoštenu par puta i imam samo lijepe uspomene
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
u pravu si...i ja tako samo gledam(suzdrzavam se sigurno)i pozelim da je tako i u mom vrtu...
|
|
![]() |
|
Gio, nisam do zadnjeg dana znala kad idem jer je MM dovršavao neki posao. A ti si tada već otputovala. Ja sam svaki osmi mjesec tamo - naći ćemo vremena za susret!
Slavonka, ja sam samo gledala. Nije mi bilo na kraj pameti nešto dirnuti. Jest da su svi kometirali kako se čudo pristojno ponašam. Nekako - nisam imala srca ... Na ovakvoj žegi i zvizdanu potrebno je puno truda ovolike površine održati zelenima.
|
|
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
![]() Prekrasne slike al ova mi zapela za oko.Nebi ja pokraj njih tako lako prošla a da koji "slučajno ne iščupam" još bi zvala i Nihu u pomoć da mi pravi društvo
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Vidim ja da si zaljubljena u Primosten,i ne cudim se,predivan je!AL,sto mi nisi rekla da tamo ljetujes?!Ma ,ja bih skoknula do tamo,pa bi bar na par sati uzivala u toj ljepoti...
|
|
![]() |
|
Je, bako, meni je. Ali ne znam da li sam dovoljno objektivna.
Naše je selo udaljeno od mora, ali neobično je kako ljubav za tim krajem gereracijama prenašaju na mlađe naši didovi ... Suze mi teku jedna za drugom ...
Rijeku volim iznad svega, a kolovoz mi simbolizira ovaj gradić.
I od kad znam za sebe u rujnu cmoljim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hoya trenutno šećem po tvojim terenima. Prvo tvoj vrt a sad tvoj Primošten. Baš lijepi gradić. Vjerujem da je gušt tamo ljetovati!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, mimar, sva su moja ljeta vezana uz to mjestašce. Ima tu ljetnih gužvi, ali i to ima svojih čari.
Nakon puno godina sretati drage ljude, sjećati se dječjih nepodopština, prvih simpatija, sa MM prisjećati se lijepih trenutaka ... Uh, nešto me tugaljivo ide, neću dalje ...
|
|
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Bas "zeleno" mesto, uz to na obali mora ! Cini mi se ne preveliko, ne prebukirano, vise tiho i prijatno, bas za pravi odmor. Lep gradic, uzivala sam u tvom prikazu. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Lora, ima jedan razlog zbog kojeg zadnjih godina idem malo sjetnija tamo. Ali u hladu borova, predivnim prizorima, čistom moru uživam i dalje. Ono što je njihov gradonačelnik i turistička zajednica napravila za svaku je pohvalu. Moji korjeni su iz Južnog Primoštena - 7 km od mora, a slike toga kraja pokazat ću vam dogodine.
|
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
predivne slikice, bila sam tamo pred puno, puno godina, no sad je prekrasan
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Hvala, OTOK, na nazivu biljčice. Ove su svježe ošišane, ništa nije stršilo |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hoya, onaj grm ošišan u kuglu - možda je teucrium fruticans, ne vidim dobro, ali tako ga i kod nas šišaju.
Ja uzela grančicu i primila mi se je i baš lijepo raste |
|
![]() |
|
Triša, proljeće, smrcko
![]() |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kako lijepo , fantazija
![]() Imam želju da posjetim jednog dana pored Plitvica i Primošten ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hoya baš sam uživala....prekrasno mještasce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |