Tritoma - Kniphofia uvaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo ti draga 'gnjavi'. Veselim se svakom tvom uspjehu. I pupoljak tako skromne, a lijepe biljke vrijedan je tog ushićenja. To nam vraća samopouzdanje, samopoštovanje, ljudsko dostojanstvo, spoznaju da i male stvari čovjeka čine sretnim. Onaj osjećaj 'ja to mogu' je vrijedniji od tog cvijetka..., cvijetak je dodatak, nagrada.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
kod mene sve ludo u bašti,sada mi cvjeta jedna malena prošlo ljeto posađena,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Josipa super,izgleda ovo ludilo
![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Kod mene je baš grozna zemlja,čudi me da mi uopšte išta uspijeva.Možda joj je bilo peviše vlage iako sam je povezala zimi.Ali ova neće sigurno cvjetati jer do sada bi se pojavljivalo nešto iznutra.
prošle godine je cvala u junu |
|
![]() |
|
vjeruj da ne znam kako se zove ali ja nemogu da ga se riješim .kad odcvjeta počupam ga a one opet niknu.Biće i za tebe ne brini samo javi ako hoćeš
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Josipa savršeno je - baš je fora ovako jedan klas među ovim plavetnilom.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Jeli ima šanse da moja tritoma se vrati u normalu. Ne znam kaj se dogodilo, ali između lišća je na tlu imala puno vlage i izgleda da joj je to bila teža zima nego do sada. Nadam se da će održati se!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ljudi ,juče sam se baš obradovala još dvije tritome će mi cvjetati, tek sada vire iz sredine lišća.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
nemaš brige,tritome koje si meni dala lijepo napreduju dvije su potjerale i cvijet,ako bude trebalo vratit če se doma,ako ne više bar jedna od njih mada vidim da su potjerale mlade biljčice. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Hej, skitnice hvala, ali ne treba. Baš sam ih danas gledala i vidim da lijepo se oporavljaju. Vjerojatno ove godine će biti bez cvijeta, ali... već će one opstati.
![]() |
|
![]() |
|
evo mojih tritoma vire, ova je prošle godine imala samo jedan cvijet.
![]() |
|
![]() |
|
Bugojanac ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
Imenjakinjo, baš su ti slatke te tritome, danas su već sigurno velike.
Gledaću u nedjelju na tržnici da kupim tu biljku,bila je 20-tak kuna, a pošto sam se uvjerio u njenu ljepotu onda mi ju neće biti žao kupiti! ![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
tritome su super, moja je nažalost propala, ove godine uopče ne cvate samo ima listove..
|
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Kako se one razmnožavaju, sjemenom, reznicama ili djeljenjem?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kamilica,najbrže i najjednostavnije je djeljenjem no vjerojatno,sigurno,ima i sjeme samo tko zna koliko mu vremenski treba da ,iz sjemena,naraste biljka do cvata.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Jel vama cvatu sad tritome,drugi put(ili 4 ko moje)???
Ne vidim,koliko stignem virnem,da netko priča ili da je stavio ko sliku tritoma koje opet ,sad cvatu!!
|
|
![]() |
|
Čini mi se da sam kod nekog vidjela da cvatu, no moje na žalost ne!
Ima li neki poseban tretman za zimu (u velikoj vazi mi je) ili da je jednostavno pustim na miru.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Kod mene cvatu,sad vidim i drugi grm tjera cvjetni pup a i ona limun-žuta će cvasti opet.
Triša,ja ih najesen povežem.Onako,ko trave,svo lišće sakupim i zavežem.Tako mi bude na proljeće lijepa,samo vanjske ,oštećene listove porežem,a i sigurna je od jače zime."srce" biljke je zaštićeno tako.
|
|
![]() |
|
Hvala draga, tako ću onda i ja napraviti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |