Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 96979899100 370> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rapsodija u bijelom
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Lantana, i ja sam u teglicu piknula grančicu. Dva tjedna sam je držala pod flašom. Stari listovi su otpali ali sad tjera nove pupiće. Flašu sam sad skinula da mi reznica ne izgnjili, jer mi se sa puno reznica to dogodi. Skupi više sjemenki ako možeš, za svaki slučaj. A i plavog naravno
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
vauuu
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasno Lantanica, prelijepi primjerci cvjetova
![]() Za sve koje muči zakorjenjivanje, ubacite grančice koje želite ukorjeniti u komposter ( ja sam ubacila u smjesu koja trune od prošle godine). Biljke vole temperaturu kompostera za ukorjenjivanje. Zaljevajte i ne smeta što je biljka na direktnom suncu. Uspjeh je zadovoljavajući ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Moji kalistemoni su oba lani imali jesensku cvatnju a ove godine mi se čini da štrajkaju možda zato što su jako narasli.
Baš mi je drago da ti anemona cvate
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Hvala svima na posjeti i na savjetima.
![]() Niste mi samo napisale kolike grane treba odrezati, zelene, ili poludrvenaste. Horti ovo s flašom ću probati, a nije loša ni ova Smrckova ideja, imam jedno mjesto gdje bacam pokošenu travu. Korijenko da samo znaš kako mi se sviđaju anemone, baš su prekrasne, posadila sam na dva mjesta, u gornjem vrtu bura, suho ništa, a ove dolje u zavjetrini i poluhladu cvatu. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Mislim da ćeš ove druge morati preseliti kod bijelih jer one ionako vole poluhlad i zavjetrinu jer bura im uništi krhke cvjetove...... |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Hvala Korijenko, to sam i ja sada zaključila, u jesen ih selim.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Lantana, što se tiče reznica hibiskusa, ja sam uzela poludrvenaste, vrhove, visine oko 15 cm, ostavila samo 2 gornja listića i vrh, a u zemlju piknula s barem 2 pupa (tj gdje sam skinula list)
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Svaki sam dan u tvom vrtu, radovito pregledavam da mi slučajno što ne promakne. Standardno lijepo ...
Eto, da znaš da sam uvijek tu !
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Malo sam šetala ,nauživala se ljepote...odoh sada dalje...
|
|
![]() |
|
Hvala Silvek, baš ću probati.
Hoya i Željka hvala na posjeti. Evo kod mene puše bura već pet dana, ali prava kao zimi, preko dana mirno, a onda popodne počne, ružama su poispadali pupoljci i rascvjetane ruže, a neke biljke je doslovno spržilo, ono u zavjetrini se dobro drži, pa evo malo novih sličica. Popodne počelo puhati, a ova grana bugenvilie lamata na sve strane, a more se modri, to je znak da dolazi bura ![]() ![]() ![]() Cikasici ne smeta bura, ali još nije bacila nove listiće... ![]() Ruže su taman lijepo krenule, a bura ih malo istukla ![]() Slak puzi po podu i bolje mu je dolje jer bi ga otpuhalo ![]() Stvarno ineresantan cvijet slaka kao da mu u središtu gori neka svjetlost ![]() Kalistemon je polako ocvao ![]() Ovaj cvjetić procvjetao ![]() Shasha da li mi ovo pored ovog prkosa raste zlatoglavica, tu je bila posađena i raste ako ja dobro vidim 5 mladih ![]() Tagetesi ![]() Ovo je cvijet koromača, te biljke se ne mogu rješiti nikako, kao najgori korov, sad će tu napraviti sjemenke koje vjetar odnese i evo mali milijun novih slijedeće godine, ima jako duboko korijenje i nema ga teorije izvaditi van ![]() I za kraj dvije stara prijateljice u našim krajevima u dva stara pota moje none čoketa i sparoga (pelargonija i asparagus) ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ili po naški đeran i šparožin, imaš pravo neizostavno u našim vrtovima i baš pašu u taj stari pot.
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Asparagus i muškatle je i moja baka (u Međimurju) imala, baš u takvim lončićima.. Sve su bake iste, naše, drage..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Ajme koja ljepota. Ja danas malo svratila na tvoj post i ostala satima, sva sreća danas na poslu mi je bio više opuštajući dan. Počela sam od proljeća pregledavanje onda znate koliko sam vremena provela ovdje. Oduševili me oni amarilisi u prekrasnoj kanti ili šta je već. Jel imaš rupice za otjecanje vode, ako nemaš kako onda reguliraš zalijevanje?
|
|
![]() |
|
Kad se sjetim onih starih kuća i u dvorima cviće u pitarima, onda su tu uvijek bile čokete i sparoge, zato su i moje tu da me podsjete na ona dobra stara vremena... |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Vidiš od Dalmacije do Međimurja, vežu nas iste drage uspomene... |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Hvala Ljiljana na posjeti mome vrtu, u tom starom locnu su naše mame i bake iskuhavale robu, ja sam ga nasljedila sa amarilisima i jako mi je draga uspomena, a efektno djeluje. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Što drugo reći nego ljepote liii!!!!! Bugenvilija je predivna kao i cikasica,ma i sve ostalo! Prekrasnoooo!!!!!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Je,lantana,zlatoglavica je to.
Jooj kalistemon obožavam.Ne znam no očito premalo skitam po dalmatinskim vrtovima no nisam ga nešto vidjela,ili ga ne slikate dovoljno
![]() I ne,ne trebaš mi ga slati,imam mlade(sijala sam ih)
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 96979899100 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |