Primošten |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
![]() Prekrasne slike al ova mi zapela za oko.Nebi ja pokraj njih tako lako prošla a da koji "slučajno ne iščupam" još bi zvala i Nihu u pomoć da mi pravi društvo
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Gio, nisam do zadnjeg dana znala kad idem jer je MM dovršavao neki posao. A ti si tada već otputovala. Ja sam svaki osmi mjesec tamo - naći ćemo vremena za susret!
Slavonka, ja sam samo gledala. Nije mi bilo na kraj pameti nešto dirnuti. Jest da su svi kometirali kako se čudo pristojno ponašam. Nekako - nisam imala srca ... Na ovakvoj žegi i zvizdanu potrebno je puno truda ovolike površine održati zelenima.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
u pravu si...i ja tako samo gledam(suzdrzavam se sigurno)i pozelim da je tako i u mom vrtu...
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Hoya hvala na ovim lijepim slikama,uljepšale su mi ovo kišno popodna.Bila sam u primoštenu par puta i imam samo lijepe uspomene
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
mare - svako sam ljeto dolje, kad odlučiš doći imaš se gdje odmoriti!
|
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Hoya ne znam da li ću i kad ću dolaziti ali u svakom slučaju hvala
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Hoja kad ćeš pokazat nove slike iz Južnog Primoštena? Posjetila sam Primošten davnih dana a ljetovala u nekoj uvPali izmedju Rogoznice i Primoštena.Tamo je sada marina.znima me i sam otok u Primoštenu kako sada izgleda tj.stare kuće.
![]() |
|
![]() |
|
Ovo je neka druga slika iz primoštenskog kraja - Južnog Primoštena.
Kuća koja je renovirana i čije dvorište uređuje prijatelj moga oca. Njegovo dvorište i njegov trud nova mi je slika Dalmatinaca.
Na žalost rijetka slika iz našeg kraja.
![]() Ima dana kad je cijelo dvorište u cvatu. Ovo baš nije najvjernija slika.
![]() ![]() U ovoj ulici provela sam mladost. E, tu su moji didovi davno sidro bacili ...
Do prije par godina bila mi je ljepša. Sjajan, uglađen kamen, nepravilno slagan. Naporan za umorne težačke noge, ali mom srcu draži od ovoga.
Još sada pamtim tapkanje kopita našeg tovara u traženju čvrstog tla .... samo za korak naprijed ...
![]() Dida više nema, ovo nije više moj dom. Samo provirujem iza visokog zida da još jednom vidim neobično niska vrata i zamslim dane kada smo uz vatru na kaminu osluškivali pucketanje smriča i kuželje iz bruncina. Sjećam se kako zakrpani pot pun bevande kruži od ruke do ruke.
Po gutljaj za nas didove miljenike...
U prostoriji sa strane noćili smo. Jeste li ikada ležali u krevetu i gledali zvijezde? Ja jesam ...
![]() A tu su spavali dida i baba. Ljudi od malo riječi, puni topline ...
Siromašan dom, pun ljubavi.
![]() I sad je dosta, jer sam se raznježila, jer mi je teško gledati kako je svakim danom sve manje zida i sve je uže dvorište. Eto, ovo vam je druga strana Primoštena, zaboravljenog ... slika koju možete vidjeti u svakom od desetak sela koja lagano umiru ...
|
|
|
|
![]() |
|
Mari, poslušala sam te i stavila slike. Malo sam probudila uspomene, pokazala obje strane Primoštena i opet uspjela u sebi probuditi želju da se vratim tamo gdje su moji korjeni, da nastavim tamo gdje je stao moj "čale" ...
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tako treba Hoya, obožavam takve slikice, stare obnovljene kućice, kale, kamen, a vidim ima i cvijeća.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša, ovo gore što propada nije moje. A moje - moje je skroz propalo, ali to drugi dan. Tužno je vidjeti. |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ajme Hoya, koja me je nostalgija ulovila i sjećanje na djetinjstvo i ljeta kod babe i dide, i spavanje na slamaricama (kako su šuškale košuljice od kukuruza), a dida bi došao iz vinograda sa košaricom punom grožđa....
|
|
![]() |
|
OTOK, je 'l iz ovako mukom napravljenog vinograda, punog kamena? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nigdje zemlje. I to me čeka kroz koji dan. Nakon cijelog dana branja maslina sa vrećama od 20-30 kg propadati nogama kroz ovaj oštri kamen. I tako uzbrdo još ima još 4 reda maslina do kozjeg puta.
Ranjenih ruku i krvavih nogu ...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Hoya, sjetila si me Primoštena iz davnih dana kad sam tamo ljetovala, predivne uspomene na male kamene kućice...meni je bio zaista predivan, nisam davno bila više tamo, no mislim da bi mi se više svidjao onaj stari Primošten
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasne slike, kao sa reportaže iz starih vremena, a to volim. Sad znam odakle teče ulje iz mojih vena
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Smrcko, možeš ići s nama brati - ne moraš tražiti kao gljive!
Lora, jedan naš gradonačelnik htio je od Primošten napraviti poluotok kao što je Sv. Stefan. I bilo je strogo zabranjeno kamene zidove presvlačiti fasadama i skidati kamene krovove... A onda devedesetih sve je izmaklo kontroli i - više nije to to!
|
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kad vide dolje koliko mogu raditi zarobit će me
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Tamo se radi za ulje. Što te duže zadrže dobiješ više ulja!
|
|
|
|
![]() |
|
Obzirom da ne vidim slike, a cijelo popodne slušam i gledam krš i kamen iz moje djedovine http://www.youtube.com/watch?v=zaqJsF6_0wE šaljem vam ovakvu razglednicu:
KAMENA SUZA
Među škrape među stine
Posadimo lozu sine
Čovik sadi a Bog plaća
Uvik mi je priča ćaća.
Pa se kupaj u svon znoju
Nemoj mislit na nevoju
Prikriži se reci amen
Nek te rani primoštenski kamen.
Niz kamen se suza cidi
I niz obraz moga ćaće
Svaka kaplja zlata vridi
Kad se kopa i otaće.
Od radosti srce kuca
Jer svako zrno poput zlata sije
na toj žegi tvrdi kamen puca
dok primoštensko srce grije.
Tvrdi žulji od mace poluge
Od lašuna i od arme druge
Kopan krćin vrag mi neda mira
Primoštenska krv u žilan đira.
A u marču kada pune bura
Ćepa lozu i guli pikete
Ali čuva ova zemlja štura
Iz kamena ove kapi svete
Ante Sikirić
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |