Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 31> |
Korisnik | |
dragec ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imam ih ja još par vrsta, za koji dan ću pokazati i ostale, ovo je bila proba stavljanja slike
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Dragec, dobro došao! (dobrodošla?)
I ja imam takvu. Jako je lijepa za vidjeti kad je u punom cvatu jer se boje prelijevaju od žute do crvene. Kad dobro pocrveni, onda se počne trusiti.
|
|
![]() |
|
dragec ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok, hvala na odgovoru!!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Lantana ponovno cvjeta i ako otkineš i ako ne otkineš kuglice - sjemenke.
Moje su velike u vrtu i tko bi stalno skidao sjemenke. Lantana cvate, pa se malo primiri, pa opet cvate. |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Meni je niklo par iz sjemena i već su velike... Sa par njih sam otkinula vrhove ( 3 komada) i sve su se primile.
Sjeme počinjem sakupljati, ali me nešto interesira...
Jedna mi je ocvala i sada ima one zelene kuglice, koje idu u sjeme. Pročitala sam na stranicama unaprijed da ako otkinem te kuglice, ona ponovno cvjeta???
Da li da otkinem samo dio gjde su te kuglice ili da kidam na mjestu gdje tjeraju listovi???
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Slažem se da je jeftinija varijanta kupiti čisto male biljčice. Ja sam svoje lantane kupila svaku po desetak kuna i nisam još vidjela biljke koje toliko povećaju obujam u kratkom vremenu. Vrlo su zahvalne. Ova lantana koju sam vidjela je stara, minimalno, 5-6 godina.
|
|
![]() |
|
vaga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Dobro si zaključila.
Po slikama s interneta ne da se zaključiti ništa osim boje. Tu sam se i zaljubila u cherry bandane.
![]() Ni ja ne znam koliko može izrasti.
Ove moje - od minijatura, izrasle su u gusti grmić promjera 20ak cm, iste visine. Neću ih orezivati kao camare jer ne vidim niti što bi trebalo orezati. Cvate u intervalima, međutim to mogu pripisati neredovitom prihranjivanju, a one to traže dok su u tegli.
Bilo bi mi drago da mi netko objasni kako stavljate na forum one velike slike. Onaj filmić s youtoubea ne mogu pogledati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Vaga, sad sam gledala na netu te lantane bandane, svih mogućih boja, međutim po slikama baš ne kužim veličinu - da li su manje nego ove uobičajene
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E baš zgodnom, ja sam svoju bijelu platila kod Konta 9 kn, bila je malecka i prilično je narasla od maja. Ma nisu skupe, nego ih nema.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
vaga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Da, MBM je poprilično skup. Ne samo za lantane.
Rasadnik kod Vodica ima 2godišnje lantane po 40 kn, dok su jednogodišnje po 20.
Onoj mojoj, koja je prekrila skoro cijelu kuću, tek su 4 godine. Trud se stvarno isplati i to brzo.
Proljetos sam u Crnom kod Zadra naišla na majušne - crvene i cherry lantane - bandane. Cijena je bila smiješna - 10 kn. Obzirom na start, sada su poprilično narasle.
Čini se da ta sorta "bandana" raste drukčije, grmoliko. Ne izbacuje dugačke izboje.
|
|
![]() |
|
Kod nas ima u rasadniku malih lantana, visokih oko pedalj sa par grančica po 20 kn, to je ipak prihvatljivije, narast će
|
|
![]() |
|
Jučer bila u rasadniku MBM u Lučkom. Imaju relativno veliku lantanu u velikoj tegli. Nije baš više u velikom cvatu, pomalo zapuštena i košta 360 kn!!! Tek da znamo da se trud isplati.
|
|
![]() |
|
Mislim da se lantana lakše uzgoji reznicama nego sjemenom.
Ja obično u ovo doba uzmem poludrvenaste reznice. Imam u vrtu puno lantana i sigurno sjemenke padnu na zemlju, ali jako rijetko iznikne nova biljka |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ja sam dobio seme sa sasušenim plodom, pa sam pre setve povadio semenke i posijao. Pošto ih do sada nisam gajio, pa nisam ni sakupljao seme, bolje da pitam znalce da nešto ne pogrešim. Jednu sam formirao kao stablašicu i svaku grančicu koju sam otkinuo i stavio u zemlju za nekoliko dana se ožilila. Da ih ne delim imao bi šumu lantana. Danas idem u berbu semena lantane
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Da Voki, sad je pravo vrijeme
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da malo ću ih prihraniti, nisam ih dosta dugo.
Voki ja sam baš takve spremila, posušila, posijala, nisam imala sreće, ali gledajući tvoje biljke, uspjeh sigurno neće izostati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Prvi plodovi koji su se formirali postali su crni i smežurani. Da li je vreme da ih berem i sušim?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Da dodaš malo gnojiva??
|
|
![]() |
|
E pa dakle ova niho dođe u Rijeku i sve opeljuši, čudno pa nije užicala neku moju lantanu.
Ubit će me moderatori, moram nešto o lantani.
Dakle momentalno sve cvjetaju, ali prilično oskudno, nemam pojma zašto, jer kad vidim lantane koje imaju forumaši puknem od zavisti.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |