Slike gljiva |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 11> |
Korisnik | |
ivke ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Agaricus to je sigurno ljetnji varganj jer ja sam ti gljivar sa 12 godina staža i tajnik gljiv. udruge iz Rijeke i dobro poznajem gljive.Ti si vidim novi član i ako si gljivar-ica razmjenjivati ćemo iskustva i slike....Dobro nam došao ili došla u naše cvjetno-gljivarsko društvo......
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Agaricus ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 103 |
Teško je reći jer se ne vidi stabljika. Nadam se da nije žučara. Možda je zlatača? Ili na prorezu poplavi pa je modri vrganj? |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
U petak. Slinavke
![]() Nešto malo sunčanica. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo mene da ti kažem da cijeli tjedan nisam bila u gljivama,a to znači da nema gljiva,... možda nešto sitno.Večeras sam od mog kolege gljivara dobila nešto sunčanica,znači da su počele...Možda odem sutra malo pogledati...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ima li igdje gljiva ili još rano?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
šumski ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
ohoho ovo sa maslinovim nisam znala ali zvuči vrlo dobro :))) kad bude štogod nepojedeno :)) ići će na taj recept :)
moram priznati da još nisam potražila onaj naš recept za kiseljenje - po kojem su sve gljive - kisele :)))) biti će da je to neka vulgaris verzija sa litrom octa
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
joj hvala ti puno jagoda- evo odmah printam tvoj recept , ma ja pitala to kod nas niko ne kiseli ,a mm jednom probao pa mu bile super
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
He, he, zahvaljujući Jagodi i ja probala - fantastično, ja sam dodala još malo maslinovog ulja i meni se jako sviđa.
Jagoda
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sorry Branka što se već nisam javila,ali eto me sada.Nadam se da će ti još uvijek dobro doći recept za kiseljenje gljiva....
Meni su najbolje kisele gljive ali zalivene maslinovim uljem.To mogu biti bilo koje ali ja uglavnom kiselim varganje maglene,krasnice,kračune...Konkretno varganje uzimam manje, zdrave i narežem ih na deblje komadiće.Prokuham ih u 3 dijela slane vode i 1 dio 9% alkoholnog octa cca 15 min skupa sa nekoliko zrna papra i 2 lista lovora.Ocjedim i pustim da se ohladi i složim u male staklenke.Zalijem maslinovim uljem(može i obično ulje ali je bolje maslinovo) stavim unutra 2 lista lovora malo češnjaka i nekoliko zrna papra.Normalno zatvorim bez pasterizacije .Nakon cca mjesec dana može se jesti i ima pravi okus....
Osim ovako može se kiseliti tako da bude zaliveno octom.Postupak je isti samo umjesto uljem zalije se octom u kojem su se gljive kuhale ili se zakuha novi ocat u istom omjeru(3dijela vode i 1 dio alk. octa 9%).
Tako kiselim gljive a svježe za zaleđivanje ne prokuhavam nego ih dinstam opet na maslinovom ulju i to desetak minuta,posolim i kad se ohlade spremim u posudice i onda u led. Stavljam uglavnom po porcijama, a gljive su puno ukusnije jer sve ostaje u kutiji ništa ne odlazi kao kad se prokuhava.Nadam se da će ovo poslužiti svrsi....
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
.. mi nekad daavno kiselili al ja nisam baš fan ... netko je možda i ovdje jedom rekao da na kraju sve kisele glijve imaju isto okus-kiseli
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
hm ja znam sve cake ali jedino nisam probala kiseliti , daj mi jagoda molim te recept kako to radiš i sve u vezi s tim , inače sad negdje u rujnu trebaju doći jesenski vrganji ,pa javim na vrijeme , tko je blićže evo neka dođe , ja vas obavijestim na vrijeme ,
|
|
![]() |
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() a joj branka nije ti lako...čuj kad ti bude njih baš potpuno preko glave pošalji nama nešto na čišćenje,čisto da te rasteretimo posla
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
šumski toni , nemam ti ja velikog vrta , samo 3 kvadrata
|
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Pa toliko vrganja na jednom mjestu,nisam jos vidio.Dali su to sumski ili doma uzgojeni
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
e pa sad mi je stvarno več dosta , cijeli tjedan samo čistim te vrganje , več mi ide para na uši , ali on neče da sluša , -isto toliko koliko ima za škrinju ima i na sušenju , prestajem fotkati jer mi je dojadilo , sve se vrti oko gljiva
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
samo stižu , ja več sve prste izrezala
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |