Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 96> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala i meni. Jer sam i ja dobila odgovor. Znači mogu ih ostaviti vani!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Hvala ti Bea na odgovoru, dobra im je fora, smrznu se i odmrznu, da je barem i s ostalima tako. Pozdrav
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Upravo tako, Sara, kako si napisala, oni bez ikakve zaštite preživljavaju kontinentalnu hladnoću, smrznu se, ali i odmrznu s promjenom temperature. Više sempervivuma je uništilo preobilno zalijevanje i neadekvatan supstrat.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Dobar dan,
recite mi molim vas, vi znalci sempervivuma, da li to znači da ih mraz ne ošteti, ostanu živi, tj. oni podnose niske temperature, kao što će npr. biti slijedećeih mjeseci u zagrebu?
To me zanima iz razloga što sam kupila neke primjerke, ali se bojim ostaviti ih preko zime na balkonu da ne smrznu. Za sada ne zznam ništa o njima i još nisam stigla pročitati cijelu temu.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Sad mi lakše. Junior mi je bio sav u brizi da nije dobra zemlja, da možda nemaju nečeg previše, pa premalo, pa su pozelenili.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Je,ja sam kupila nekoliko na floraartu,još su bili obojani,a cijelo ljeto su svi manje-više isti,par nijansi zelene boje,Ali kad ih ofuri mraz-onda njihova boja i ljepota zablista!
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Perla pa sempervivumi i jesu pretežno zeleni...
da bi promjenili boju oni moraju osjetiti zimu i biti vani na terasi.... meni je sada najljepše ih promatrati kako se skupljaju rozete ovisno o temperaturi, a na proljeće kad osjete da dolazi toplije i ljepo vrijeme dok se bude pokažu svu svoju šarolikost boja i pokoju mladicu ![]() naravno kako se bliži ljeto i tokom ljeta ponovno pozelene i tako u krug ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Dobro je da smo došli do teme boja sempervivuma.
Pitanje je: kako to da su crveni ili crvenkasti sempervivumi sada u teglicama mom sinu svi zeleni. Da li je u pitanju kvaliteta zemlje ili nešto drugo? Tvoji su Renee izrazito obojeni. |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Čovječe!Tectorum izgleda ko Esheveria,Monrovii isto tak,a kristate.....to još nisam vidla ni na slici...fenomenalne!!!
A onaj jastuk od sempića...to pokušavam uzgojiti,samo moje boje ne budu tak lijepe ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Blog o sempićima na njemačkom jeziku - vrijedi poglrati slike!
|
|
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bez sempića nema života! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
![]() |
|
Fermina,fala,Renee,fala!
![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kod mene oni nemaju stalnog mesta, svi su u plastičnim lončičima. Sadim ih u bilo koje doba ljeta, no najbolje je to napravi jeseni. Nema razloga da se ih ne sadi na stalno mesto iako su mali!
|
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
evo ovakvu:
![]() Poslje, kad narastu se mogu prenijeti na neko bolje mjesto. |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Moje iskustvo s malim sempićima (ako koga zanima ):
Najprije ih posaditi u prozirnu plastičnu posudu, na pr. od sladoleda. Tako najbrže rastu. |
|
![]() |
|
Upravo razmišljam,kad stignu mali sempilići,da li bi ih bilo bolje najprije posaditi u teglice da se ukorijene,ili bi se mogli odmah staviti na stalno mjesto,tj. kamenjar?Renee,kaj ti veliš?
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Oglasi su preseljeni u temu"oglasi".Daljni oglasi i"žicanja" na temi ,biti će obrisani.
|
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Ovo je jedna od mojih koja baca dva malena. Gledam ih svaki dan i bas me raduju! Druga jos ne pokazuje znakove da bi se razmnozavala...
![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |