Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 979899100101 243>
Korisnik
Poruka
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 09:58
Ma jeli bolan i ja već svoje sukulente trebam unijeti u kući malo me zabrinjava. Pa jeli to malo rano za unositi-ako si ti onda ću i ja svoje . Jer sam baš laik o njima i samo pratim šta vi radite -ali opet moji su ljepšismile213-oni tvoji jesi vidjela sad koliko sam ih sebi napravila . Moram ti pisati puno da imaš šta čitati jer će biti bolje.kad si ovdje 
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 12:29
Niho, Niho, opet se praviš važna sa svojim sukulentima, ali ovo je Trišino dvorište, ja navratila, a nema nikoga, Triša di si , kam si nestala, di su jesenske slike, Trišaaaa...WinkWinkWink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 13:46

Nihjo, niho, spremaj te kaktuse, još malo i snijeg će

Sarice, bila sam do tvog senjskog vrta, pa znaš gdje je to, evo valjda smo se mimoišle, pada ko ludo, ali okreće na buru, pa kad se rasčisti idem malo poslikati dvorište, iako baš i nema puno novina.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 16:56
Bome sad se ne pravim važna tako je vrijeme ružno da svega ga ima razbacanog i po kući i garaži -joj gdje sad da to smijestim-smile157
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 16:44
Jučer me Smrcko obradovala s novim biljkama i to u velikim količinama. Kako ne znam o čemu se radi molim najprije Smrcka, ali i svih vas da mi pomognete s imenom i kratkim savjetom.

1.  

2.  

3.  

4.  

5.  

6.  

7.  

8.  

9.  

10. 
RIJEKA

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 17:26
Draga Triša,
ako smijem moje skromno znanje podijeliti s tobom:
1. Aptenia cordilofolia/sirotica/
 2,4,i 5 su sedumi, ne znam kojih  naziva
 3.Lamprantus
 8.ružmarin-čini mi se da je

Kaj sad možeš s njima? Ništa previše, moli dragog Boga da ti se prime, pa na proljeće ćemo savjete sakupljati .Pazi da ne bude previše vlažno.
Ak nekaj nije točno, soriWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:01
1. Da Aptenia cordilofolia. Zaljevaj je da bi se primila. Kad se primi i zauvijek nemoj je đubriti ničim, slabije cvate ili nikako kao kod mene. Nek ima što više sunca obilnije će cvati. Trebalo bi ga zaštiti preko zime. Pošto se spušta kao viseća biljka dobra je da pada niz zid ili u visećim košarama

2. i 4. Sedum koji može i na -20 u Fužinama. Ovu godinu bi bilo bolje da ostanu u Rijeci pa iduću godinu na proljeće može i  Skradnik trajno. Može u kamenjare i na siromašno tlo. Cvate žutim cvjetovima i širi se.

3. Delosperma bi mogla u Rijeci vani, možda je zaštititi sa geotekstilom. Ali sam vidjela da preživi i bez zaštite. U kamenjare, niz zidove ili kao viseći cvijet.

5.Sedum otporan raste di god ga pikneš. Cvjeta žutim cvjetovima. Super za skradnik i ako hoćeš nešto prekriti

6. Gaura. Najbolje je je piknuti ako imaš komposter, razvijanje korijena traži temperaturu ili onaj sistem kao sa ružom stavi bocu na nju. Te malčariti površinu da se grije i  na suncu mora biti. Ma čarape i šal.smiley1692.gif

Ovo drugo nisu moje biljke.

Nadam se da sam ti pomoglasmiley1745.gif
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:13

Hvalati Smrcko, postupit ću tako kako si napisala. Jedino mi je čudno da ovo nisu tvoje biljke, jer sam ih donijela onaj dan kad smo bile kod Lore, dali su možda Lorine - mislim da nisu, dali je netko tebi nešto slao možda, pojma nemam odakle mi to.

Sara hvala i tebi, ma za prvu sam znala i ja, ali ovo drugo zanimalo.

RIJEKA

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:19
Jel lamprantus i delosperma slično . U Vrtnom centru Zrinjevac kupila sam pod nazivom lamprantus istu takve biljku, a inače čujem da je nazivaju i pustinjskom ružom. Smrcko , jel to to ili nešto drugačije, pomagaj
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:20
kod nase trise uvijek krasno cvijece..pravi majstor...i vidim ima uvijek nekih novih cvijetica..ja neznam kako sve odrzavas al sve je za 10smile120
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:21
Ja sam pisala ali... sutra vadim sedume jer mogu i u vazu, zar ne? Stavila sam ih u moj ciglenjak a tamo baš nema dugo sunca.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:28
Triška brineš me i od Mare si pokupila sjemenkeShocked

Treba pitati Loru što si joj zdipila iz dvorištaLOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:36
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Jel lamprantus i delosperma slično . U Vrtnom centru Zrinjevac kupila sam pod nazivom lamprantus istu takve biljku, a inače čujem da je nazivaju i pustinjskom ružom. Smrcko , jel to to ili nešto drugačije, pomagaj

Nije isto, jesu li u rodbinskoj vezi ne znamsmiley3919.gif. Kako vidim taj lamprantus može kratko biti na -7 stepeni. Ljeti se mora redovito zaljevati, zahtjevaju jedan dio dana sjene.Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:39
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Ja sam pisala ali... sutra vadim sedume jer mogu i u vazu, zar ne? Stavila sam ih u moj ciglenjak a tamo baš nema dugo sunca.

E Bako kamenjar ili ciglenjak bi bilo bolje da je na suncu. Mogu sedumi i u vazu dok ne je prerastu Embarrassed
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:40
Baš sam stavila na prepoznavanje, lamparantus, pa jedan isti takav, ali po veličini između delospermuma i lamarantusa, cvijetovi su isti, samo različite veličine.

Cure više ne smijem izlaziti iz kuće, jer što god netko nudi ja uzmem, onda imam veliki problem kako s tim. Srećom kaže Smrcko da skoro sve može druge godine u Skradnik, pa će tako i biti.
RIJEKA

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:47
Ma nije važno kako se zovu (barem meni) glavno da rastu, cvijetaju i nas uveseljavaju smile78 a tvoje biljčice su prekrasne.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 20:04
Baš volim kad se tako natrpaš biljčicama, pa onda ne znaš kud bi s njima, sličiš mi na nekoga  Wink
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 20:30
Delosperma cooperi

Sedmi mi lići na penstemon barbatus, a mislim da si to "zdipila" kod meneWink

Lamprantus

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 21:05
Dakle, hvala vam svima, gužva je sve veća, sve manje mjesta ima za hodanje, ne daj bože plesanje, ali kad vidim kako je sve rascvjetano, stvarno uživam.

Lora sedmi i dalje moraju biti tvoji, ali ja pojma nemam što je što, no vrijeme će pokazati, kad se rascvjeta.
RIJEKA

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 21:28
Vrati ženi pelcićesmile223, ne sjedim do tebeLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 979899100101 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.