Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 979899100101 243> |
Korisnik | |
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma jeli bolan i ja već svoje sukulente trebam unijeti u kući malo me zabrinjava. Pa jeli to malo rano za unositi-ako si ti onda ću i ja svoje . Jer sam baš laik o njima i samo pratim šta vi radite -ali opet moji su ljepši
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Niho, Niho, opet se praviš važna sa svojim sukulentima, ali ovo je Trišino dvorište, ja navratila, a nema nikoga, Triša di si , kam si nestala, di su jesenske slike, Trišaaaa...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nihjo, niho, spremaj te kaktuse, još malo i snijeg će Sarice, bila sam do tvog senjskog vrta, pa znaš gdje je to, evo valjda smo se mimoišle, pada ko ludo, ali okreće na buru, pa kad se rasčisti idem malo poslikati dvorište, iako baš i nema puno novina.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Bome sad se ne pravim važna tako je vrijeme ružno da svega ga ima razbacanog i po kući i garaži -joj gdje sad da to smijestim-
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jučer me Smrcko obradovala s novim biljkama i to u velikim količinama. Kako ne znam o čemu se radi molim najprije Smrcka, ali i svih vas da mi pomognete s imenom i kratkim savjetom.
1.
![]() 2.
![]() 3.
![]() 4.
![]() 5.
![]() 6.
![]() 7.
![]() 8.
![]() 9.
![]() 10.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga Triša,
ako smijem moje skromno znanje podijeliti s tobom:
1. Aptenia cordilofolia/sirotica/
2,4,i 5 su sedumi, ne znam kojih naziva
3.Lamprantus
8.ružmarin-čini mi se da je
Kaj sad možeš s njima? Ništa previše, moli dragog Boga da ti se prime, pa na proljeće ćemo savjete sakupljati .Pazi da ne bude previše vlažno.
Ak nekaj nije točno, sori
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
1. Da Aptenia cordilofolia. Zaljevaj je da bi se primila. Kad se primi i zauvijek nemoj je đubriti ničim, slabije cvate ili nikako kao kod mene. Nek ima što više sunca obilnije će cvati. Trebalo bi ga zaštiti preko zime. Pošto se spušta kao viseća biljka dobra je da pada niz zid ili u visećim košarama
2. i 4. Sedum koji može i na -20 u Fužinama. Ovu godinu bi bilo bolje da ostanu u Rijeci pa iduću godinu na proljeće može i Skradnik trajno. Može u kamenjare i na siromašno tlo. Cvate žutim cvjetovima i širi se. 3. Delosperma bi mogla u Rijeci vani, možda je zaštititi sa geotekstilom. Ali sam vidjela da preživi i bez zaštite. U kamenjare, niz zidove ili kao viseći cvijet. 5.Sedum otporan raste di god ga pikneš. Cvjeta žutim cvjetovima. Super za skradnik i ako hoćeš nešto prekriti 6. Gaura. Najbolje je je piknuti ako imaš komposter, razvijanje korijena traži temperaturu ili onaj sistem kao sa ružom stavi bocu na nju. Te malčariti površinu da se grije i na suncu mora biti. Ma čarape i šal. ![]() Ovo drugo nisu moje biljke. Nadam se da sam ti pomogla ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvalati Smrcko, postupit ću tako kako si napisala. Jedino mi je čudno da ovo nisu tvoje biljke, jer sam ih donijela onaj dan kad smo bile kod Lore, dali su možda Lorine - mislim da nisu, dali je netko tebi nešto slao možda, pojma nemam odakle mi to.
Sara hvala i tebi, ma za prvu sam znala i ja, ali ovo drugo zanimalo. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jel lamprantus i delosperma slično . U Vrtnom centru Zrinjevac kupila sam pod nazivom lamprantus istu takve biljku, a inače čujem da je nazivaju i pustinjskom ružom. Smrcko , jel to to ili nešto drugačije, pomagaj
|
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
kod nase trise uvijek krasno cvijece..pravi majstor...i vidim ima uvijek nekih novih cvijetica..ja neznam kako sve odrzavas al sve je za 10
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam pisala ali... sutra vadim sedume jer mogu i u vazu, zar ne? Stavila sam ih u moj ciglenjak a tamo baš nema dugo sunca.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Triška brineš me i od Mare si pokupila sjemenke
![]() Treba pitati Loru što si joj zdipila iz dvorišta ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nije isto, jesu li u rodbinskoj vezi ne znam ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
E Bako kamenjar ili ciglenjak bi bilo bolje da je na suncu. Mogu sedumi i u vazu dok ne je prerastu ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Baš sam stavila na prepoznavanje, lamparantus, pa jedan isti takav, ali po veličini između delospermuma i lamarantusa, cvijetovi su isti, samo različite veličine.
Cure više ne smijem izlaziti iz kuće, jer što god netko nudi ja uzmem, onda imam veliki problem kako s tim. Srećom kaže Smrcko da skoro sve može druge godine u Skradnik, pa će tako i biti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Ma nije važno kako se zovu (barem meni) glavno da rastu, cvijetaju i nas uveseljavaju
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baš volim kad se tako natrpaš biljčicama, pa onda ne znaš kud bi s njima, sličiš mi na nekoga
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Delosperma cooperi
![]() Sedmi mi lići na penstemon barbatus, a mislim da si to "zdipila" kod mene
![]() Lamprantus
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Dakle, hvala vam svima, gužva je sve veća, sve manje mjesta ima za hodanje, ne daj bože plesanje, ali kad vidim kako je sve rascvjetano, stvarno uživam.
Lora sedmi i dalje moraju biti tvoji, ali ja pojma nemam što je što, no vrijeme će pokazati, kad se rascvjeta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Vrati ženi pelciće
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 979899100101 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |