Difenbahija - Diffenbachia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 11> |
Korisnik | |
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogu ti prenijeti moj slučaj, sa gledišta običnog laika!
Ja sam od susjede dobila "gornji dio" dienbahije, od oko 20-30 cm i ona mi je rekla da je držim godinu dana u vodi! Meni je to tad djelovalo apsurdno dugo, no, da buden iskrena stavila sam ja na mjseto gdje mi nije bila baš pri ruci, povremeno sam samo dolila vodu u staklenku...i tak je vrijeme prošlo... Razvili su se jaki i lijepi korijeni, i presadila sam u teglu, i sad imam već veliku biljkicu!!! Na krenem, ipak, na početak priče, mislim da nije važno dal da je prerežeš točno na 10 cm, već pogledaj gdje ti je izbočina iz koje će kasnije potjerati!!! Dakle, prerežeš biljku iznad te izbočine! Ukoliko ti, gornji dio ostane prevelik, možeš i njega skratit na taj način, samo moraš malo zamazat ranicu!!! Nadam se da sam ti pomogla! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sandra_sa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Moja difenbahija nepravilno raste, dole je tanka a gore predebela, pa sam citala na internetu da je treba podrezati na 10 cm iznad zemlje pa sad ne znam je li skroz ili samo malo
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sandra_sa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Ustvari ne znam da li se to moze i nazvati problem...difenbahija raste upravo ispusta novi list :)
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
beba ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
zaista je divna...ja sam skoro iste velicine dobila za odbranu diplomskog i uvela mi je poslije nepinih 6 mj...ma kad mi srce nije otkazalo...ali nisam imala nikakvog iskustva sa cvijecem...sad imam sve vas i zaista uz pomoc ovog foruma i svih savijeta konacno smijem kupiti cvijert...jos jednom da kazem supre ti je cvijet...
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Joj,kak je krasna,svaka čast uzgajivaču
![]() |
|
![]() |
|
melanzana ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 24 |
![]() |
|
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
moja difica krepava, list po list žuti i otpadne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
satfan2009 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 11 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 368 |
Željka23 nije istina da difenbahije poslije cvatnje umiru.Moja je cvala prošlu zimi i još uvijek je itekako živa.Nadam se da će cvasti i ove.
![]() |
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
hej Željka kako je tvoja difica?
danas sam slučajno naišla na difenbahiju u knjizi svijet oko nas- priroda. znala sam od prije da joj je sok otrovan a u knjizi piše da je to biljka od koje se postaje nijem pa joj je drugo ime "nijema biljka" Dovoljno je pojesti samo komadić lista da bi se osjetilo peckanje; usne i jezik nateknu i čovjek ne može govoriti 8 dana. Sok te biljke nipošto se ne smije stavljati na oči; od njega se može oslijepiti ![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Molim nekoga ako ima iskustvo sa difenbahijama ,da mi pomogne...
Imam difenbahiju ,nekih 4-5 godine ,i pustila je par mladica.
Jučer sam uočila da će procvijetati...
Naime malo sam tražila po internetu ,i naišla na podatak da nakon cvijetanja umiru
![]() Ja se iskreno nadam da to nije istina...
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Evo nakon nešto više od 2 mjeseca. U najlonu se nazire korjen i može se stabljika prerezati:
![]() kad sam otvorila najlon baš sam se razveselila:
![]() Sad više nije kao "močo" i valjda se neće stalno prevrtati:
![]() Kao prvo ne gladajte nered na terasi!
Nova kratka difenbahija i deblo koje je spremno za dijeliti.
![]() Komadi debla nakapani voskom kako se nebi isušivao sok.
Imaš jednu - dobiš sedam !
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Da ti onda svaki dan pošaljem ak niš drugo praznu kovertu???
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Smijala bi se i ti kad bi vidjela kako je moj poštar zgodan !
|
|
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Sam se ti smij, smijati češ se kad ti dođe poštar
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Bilježim se za jedan komadić, ako je još koji ostao
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sve što odrežem bit će viška, barem 4.
Odmah ću si zapisati jer sam postala sklerozna
|
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....ako budeš imala viška podmlatka, rado ću udomit....imam jednu vrstu, drukčiju od tvoje, držim je u banji i baš joj paše , lijepo napreduje, mislim da moja ne ide u visinu nego širinu....
|
|
![]() |
|
He, he nisam meštrica nego sam na par strana prije (ili na drugoj temi o difenbahiji) vidjela da se netko pita što s takvom visokom.
A meni je već vrijeme moju cvaknuti, pa uz put da pomognem
![]() |
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....hoya, prava meštrica, nema što......
![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |