Izzy: Moj kreativni laboratorij |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 58> |
Korisnik | |
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uljanu boju sam utrljavala prstima (najviše volim raditi prstima, kad god mogu) dužinom cijelog ruba limenke... Uljana boja je u tubi i fino je masna te se lako razmazuje i ne sušu se odmah stoga je jako zahvalno raditi s njom, posebno na drvetu... Smeđe točkice koje vidiš je jednostavno napraviti - smijat ćeš se! Umočiš kist (ili čak staru četkicu za zube) u boju (ovdje je riječ o smeđoj akrilnoj kakvu sam koristila za gornji rub limenke) i pošpricaš po površini tako da prstom povučeš po rubu kista! Vrlo jednostavno, a efektno! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Proljeće - hvala draga, znaš da sam picajzla (ili profesionalno rečeno OCD) i nemoj ti meni da je limenka nemjerljiva, znaš!
![]() ![]() Frezija - reljefne šablone sam vidjela na netu da se rade na zidovima pa sam mislila zašto ne i na drugim površinama! Pokušala sam na prošloj (isto okrugloj vjenčanoj) kutiji i bila sam zadovoljna rezultatom! Dakle, nađeš šablonu koju želiš, iskopiraš (ili precrtaš, koristim indigo) na karton samo mora biti malo deblji ako želiš da ti šablona bude reljefna... Ja poduplam karton jer koristim tanji, debljine npr. kutije za kekse! Zamiješaš si masu za gletanje ili za fugiranje i gletericom nanosiš masu preko šablone te ju zagladiš i dugneš šablonu i - ta daaaaaaaaaa! Dobiješ reljef! Suši se par sati, smiješ ju malo doraditi brusnim papirom ili čak dodati akrilnu boju kad miješaš glet masu tako da ti je u boji! Jesam bila dovoljno jasna? Pokušat ću naći neke sličice ili tutoriale... ![]() |
|
![]() |
|
morema ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 249 |
kutija je ispala perfektno. Ostala sam bez riječi
![]() |
|
![]() |
|
frezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 167 |
Izzy ovo mi je PERFEKTNO... Kutijica je tako romantična, jednostavna, svaki detalj ti je na svom mjestu precizno zaljepljen. JEDNOM RIJEČJU PROFESINALNO....BRAVO...BRAVO ...
![]() Prvi put vidim ove reljefne šablone.?????.. Molim te da mi malo objasniš sistem nanošenja.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Isplanirala si svaki ali baš svaki detalj!!!
Svaka ti čast!!!
Bravo majstore!!!
A i ovaj poklon za brata i njegovu odabranicu je ispao super, ali svakako nemjerljiv sa ovim radom!!!
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Evo ja pokušavam naći prave riječi kako bih dočarala svoje oduševljenje ovom kutijicom......i ne, nemam prave riječi
You are simple the best!!!!
![]() |
|
![]() |
|
lluvia ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 626 |
Bas si dobro napala tu limenku, meni je odlicna
![]() |
|
Love rescue me, come fort and speak to me... rise me up and don't let me fall. No man is my enemy, my own hands imprisson me. Love rescue me.
|
|
![]() |
|
Božica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 565 |
Izzy a kako se to smeđom uljanom bojom postaraju stvari....jesu li to one točkice i rub na zadnjem radu? Molim te objasni mi malo.
|
|
![]() |
|
Hvala Kaća! Mogla bi se i ti malo pokrenuti što se tiče radova! Antistresna terapija?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sve je OK, ja sam odmah raspalila svim arsenalom informacija!
![]() Ako ti je teško ljepiti papir, onda ga samo kratko potopi u vodi i prisloni na papirnati ručnik da se upije višak vode no to neće "stanjiti" papir, samo ga omekšati da ti je podatniji za nanošenje! ![]() Cure prakticiraju printanje motiva s neta na rižin papir, pelir papir ili bilo koji tanji papir tanji od klasičnog 80 gramskog. |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
izzy opet odusevljavas,divni su ti novi radovi
![]() ![]() obala dobro nam dosao,lijepi ti pozdrav ![]() |
|
![]() |
|
obala ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Zahvaljujem se na dobrodošlici, krivo sam se izrazio , pokušao sam motiv iz časopisa (glatki papir). nalijepiti na crijep ali nisam zadovoljan rezultatom.Nije legao kao salveta što učiniti? Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Obala, ovdje je Primavera objasnila kako ona radi transfer na polymer clay... http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3396&PN=20
|
|
![]() |
|
Obala, dobro nam došao!
![]() U vezi tvog pitanja... Nisam sigurna kako misliš "prenijeti motive"? Motivi sa bilo koje vrste papira (za zamatanje, decoupage papiri, salvete, printani motivi, časopisi i sl.) se u decoupage tehnici izrezuju i lijepe na određene podloge (drvo, staklo, crijep - sve što se ne miče ![]() No, postoji nešto što se zove transfer motiva, a radi se na polimernoj glini. U principu se radi o preslikavanju slike na polimernu glinu i jedna od forumašica je to izvrsno objasnila u svojoj galeriji pa ako je to ono što te zanima, mogu potražiti... ![]() |
|
![]() |
|
obala ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Odnedavno u slobodno vrijeme bavim se salvetnom tehnikom zanimljivo je oslobađa me stresa. Vidim vaše radove i divim im se,pitam se dali ću i ja moći tako raditi.Molio bi pomoć . Dali je moguće motive sa drugih vrsta papira (kojih) prenijeti na staklo, crijep itd. Zahvaljujem na pomoći
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
super si to napravila,lijep ukras u kuhinji
![]() |
|
![]() |
|
more ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
jako lijepo i jednostavno!
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
super izzy,odlično si je uredila!
![]() |
|
![]() |
|
Brat i njegova cura su se ljetos uselili u novi (iznajmljeni) stan pa sam ostala dužna mali poklon za useljenje - veliku limenku za kuhače u bojama kuhinje i s motivima suncokreta koje "gazdarica" stana jako voli... Počela sam raditi tu limenku prije 10 dana pa nisam bila zadovoljna početkom i ostavila ju da tuguje na stolu.... Jučer smo se sukobile, napala sam ju spužvicama i bojom i....pa mislim da sam bila jača?!? Eh, pametniji popušta...
![]() ![]() ![]() ![]() Detalji.... Jako volim ovu smeđu uljanu boju, s njom se stvarno mogu "postarati" stvari... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |