Adam - alocasia odora |
Odgovori | Stranica <1 7891011 26> |
Korisnik | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama,kod adama je to uobičajno,da im treći list žuti.Ja sam dobila mali pelcer u jesen ,i cjelu zimu mi se to dešavalo da uvijek ima dva lista zelena a treći da žuti.Ponekad i budu 3 lista,al čim krene četvrti jedan požuti.Mislim da to nije za brigu.Moja baka je imala velike adame,ogromne do stropa,ali nikad nisu imali više od 3 lista.Neki adami,valjda ako im se sve podudati,imaju puno više listova od 3,a neki nemaju.. Dodaj mu malo željeza za biljke,ja koristim ono u prahu,pa ga razrjedim sa vodom,i super je za zelene listove biljke.Ovaj moj adam prvi put da ima više od 3 lista..Ima 4 lista i 5 u nastajanju..
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alisa -hvala ti, budem išla kupiti željezo
a sad- da li je normalno da je on od ožujka narastao samo nekih 6-8cm? Da li bih mu trebala još nešto učiniti (dodati)? |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opet mamaa kako koji primjerak i kakvi uvijeti....
Eto moj je od rujna prošle godine pelcer otprilike kao što je sada tvoj a sada eto lupa na strop... Mogu ti reći da eto držao sam ga cijelo vrijeme u sobi koja je na jugoistočnoj strani znači toplo, jako svijetlo i nešto direktnog sunca tokom dana... vode svaki dan pod obavezno... sada kada je u ovoj ogromnoj vazi ode i preko litra vode na dan... prihrana jednom u 15 dana kao i sve ostalo bilje.... i naravno puuunnnooo ga gledam i hrčem noću uz njega pošto mi je u sobi... valjda misli da mu tako pjevam ili bježi u visine da ne čuje moje hrkanje |
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala vam svima na savjetima budem probala prihraniti gnojivom za sobno lisnato možda se onda malo pomakne s mjesta..a šta se hrkanja tiće- ne hrćem ja, ne hrće muž...jedino da suseda pozovem?
|
|
|
|
AgavaL
Upravo klijam Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda ti pomogne i ova stranica http://g-16.forumi.biz/nay-forum-f1/kako-staviti-sliku-na-forum-t118.htm |
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam dobila malog adama od bakine susjede
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to nije maleni adam nego već lijepi veliki teeneger- moj je maleni
|
|
|
|
Lilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imao je isto treći list žuti pa sam ga odrezala.
|
|
BARAKUDA
Novo sjeme Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam adame već nekoliko godina. U većini slučajeva ima tri lista. Ove godine upravo sada ima 6 listova + cvijet, Svako tolko jedan list požuti a pojavi se novi list.
|
|
mala plava
Novo sjeme Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam pitanje u vezi sa admom....jako ljepo napreduje ali sam cula da je otorovan ..mozete mi rec jeli to istina...???
|
|
GeaGP
Novo sjeme Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upomoc....
prije godinu dana smo kupili kucu,i u nasljedstvo dobili velikog Adama koji je oduvijek stajao u dnevnom boravku(nikada nije bio vani)...to su zapravo 4 biljke u velikoj tegli...kad sam ga dobila,bio je gust i imao ogromne listove,a sad,s vremenom...listovi koji se "rode" su sve manji i manji,pa skoro ispada da su vece stabiljke od listova :(...To se pocelo dogadjati nakon sto su procvjetali... S cime bi ih mogla nadohranjivati ili sto napraviti da pocnu "bujati"? Hvala.... |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš im dati prihranu za zelene lisnate sobne biljke, nakon toga obično počinju ludo rasti. I možda jedno presađivanje ako je gužva u tegli.
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adamu prija sadjenje u bastu preko leta, listovi su mu mnogo krupniji, samo ga treba vratiti u saksiju da bi prezimeo. Evo, razlike u velicini blizanaca, od kojih jedan stalno stoji u saksiji a drugi redovno menja prebivaliste .
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Lilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na mom su se počele pojavljivati smeđe mrlje od kad sam ga stavila u kuću,dali netko zna zbog čega?? Bojim se da će se posušiti. Ja mislim da mu nije prevruće pa jednostavno neznam što bi mu moglo biti.
|
|
GeaGP
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok...molim pomoc :)
Izvadila sam iz velike tegle u kojoj imam Adame jednu stabiljku koja nema listove,mislila sam da je pokojna :(..i sad vidim da ima 2 korjencica..sta da radim?da posadim u teglu,da stavim u vodu da jace pusti korijenje,da rezem(navodno se Adam rasadjuje i tako da se stabiljka reze na neke kolute....?) I jos nesto...jel u tanjuru ispod tegle smije biti vode,ili to Adamu smeta,pa da proljevam visak vode nakon zalijevanja? Unaprijed hvala... |
|
alenasms
Nedavno posijan Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gea, možeš da posadiš u drugu saksiju i imat ćeš dvije biljke, nema potrebe da stavljaš u vodu za jače korjenje, samo posadi i redovno zalijevaj, govorim iz vlastitog iskustva.
|
|
GeaGP
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super,Alena...hvala puno,bacam se na posao :)
A jel ima netko iskustva,jedan Adam mi je dobio stitnjaste usi,rijesila sam ih se,bili su u pocetnoj fazi...ali su dva lista na kojima su bile ostala povijena...ima li sanse da se ti listovi oporave,ili ce takvi ostati? |
|
AgavaL
Upravo klijam Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alenasms
Nedavno posijan Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Povijene listove je najbolje odmah odrezati,nema šanse da će se podići, samo će vremenom požutjeti i na kraju ih morate opet odrezati.Sory
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj adam je ovo ljeto procvjetao, i kad je cvijet osušio, ova cvjetna čašica je bubrila i ja jučer zaljevam i vidim nešto crveno, raspuknula se i unutra crvene bobice, jako interesantno...
danas |
|
život je more
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |