Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 23:39
Ja sam čula da nju treba zaljevati iz podloška.Kad ocvate putiti je da se osuši,prestati zaljevati.Dobro ju je staviti van negdje,čak u zemlju posaditi gomolj.U jesen staviti gomolju u teglu i početi sa zaljevanjem.Meni isto nikad nisu uspjele dočekati sljedeću godinu.Probat ću sad ovako jer mi je ona prošarana prekrasna.Sad ih držim vani na terasi(ako sutra zahladi jako maknut ću ih u kuću)a kad ocvatu posadit ću gomolj u vrt,negdje u hladovinu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 21:54
I meni su već dvije uginule...Cry - dobile su bolest tj. mislim da su to gljivice koje napadaju i uništavaju dno lista i sve ošlo...A nisam ju pretjerano zalijevala i pazila kako ju zalijevam...treba paziti da se ne polije vodom biljka jer su na to posebno osjetljive
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 21:38
Evo i mi se ponovili za dva nova primjerka!!!

Budući ih nikad nisam uzgajala, jeli postoji šansa da mi ostane i za drugu godinu, jeli je bolje držati vani ili unutra (unutra mi je davnih dana jedna uginula Cry) Kako je zalijevati?
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 13:18
da li itko zna bi li se ciklama mogla držati u jednom malo tamnijem, moglo bi se zapravo reć manje svijetlom hodnjiku...one svijetlije dijelove sam sve popunila pa nemam više gdje stavljat biljke a htjela bih udomiti jednu ovakvu ljepoticu
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2008 u 16:35
i ja sam dobila roznu ciklamu na poklon i sad mi je ostalo svega par listića . nemam streće sa ciklamom  bojim se da mi skroz ne propadne . zalijevam je iztanjurića  i šta dalje  stavila sam je na sjeverni prozor  u umjereno toplo smile157
Na vrh
VanDiemenica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 45
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VanDiemenica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2008 u 12:55
Kako i ja živim u gradu, imam samo balkon nažalost i uživam ga koristiti za kafenisanja. Balkon mi je zatvorenog tipa tako da me nekako bilo strah kako će moja ciklama....međutim eto ugodno me iznenadila. U zemlju sam joj bocnula gnojivo u štapiću koje sam nabavila u Dm-u

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 21:19
Čim je zatoplilo ja sam morala na terasi popiti kavu.A kako da pijem na opustošenoj terasi bez ijednog cvijeta?? E onda sam skoknula do cvjećarne i nešto si kupilasmile71Ako preko noći jako zahladi unosim ih u kuću,preko dana će biti na terasi
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2008 u 19:38
zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo!!!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2008 u 18:04

Exclamationsmile62Moje je iskustvo s ciklmama isto. Uvijek kad ih vidim onako prekrasne u cvjetarnama ne mogu a da ne kupim, ali nakon mjesec ili čak manje totalni fijasko. Ne ide i ne ide. Neću slati slike, jer su zaista jadne.

Susjeda pak ih ima vani na prozoru naveče samo zatvori prošijane-žaluzine- škure i takve su joj da padnem u depresiju kad vidim svoje.
Pokušala mi je objasniti, zaljevanje, gnojenje, čuvanje, pročitala ja sva uputstva i na žalost ne ide.
Ali kako sam "bik" i ne odustajem pokušat ću ponovo- zato ću pozorno pratiti sva vaša iskustva.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2008 u 13:51
Ali ja ju nebi u dvorištu imala, imam ju u teglici već godinu dana... Cvjetala mi je ali samo sa dva cvijeta...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 14:32
ma nebumo  te pokopali.Ja se malo hvalim kak sam savjesnasmile156(imam ja i veći grijeh od ciklameLOL)Posadi je u dvorište,negdje u hladovini,ispod nekog drveta
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 14:19
Znam da su zaštićene ali meni ju je tata donio pa... Sad ćete me pokopat ali... 
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 14:17
One se nesmije uzimati iz prirode(zaštićene su) tako da imam iskustva samo sa gledanjem i slikanjem istihLOL
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 13:46
Jedno pitanje: Ima neko iskustva sa divljim ciklamama?
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 10:10
ej, evo kako napreduje moja ciklama, ja bih rekla loše,
samo su joj narasli listovi koji su već bili na njoj kad je kupljena
i to je sve..........

Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2007 u 23:31
temperatura na kojoj ciklama može boraviti je 10-16 st. C
ne podnosi vruć i suh zrak
žućenje lišća može uzrokovati i nedovoljno zalijevanje te izravno sunce
obavezno zalijevati iz tanjurića, NIKAKO polijevati po gomolju

Na vrh
montenegrina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montenegrina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2007 u 14:59
Cao svima.
Prije nedjelju dana dobila sam ciklamu, stajala mi je u kuhinji kod prozora, al kako grijemo to joj nije odgovaralo pa su listopvi poceli da zute. Premjestila sam je na terasu, cijeli stan je na sjevernoj strani, sad je jos u gorem stanju, cvjetovi syu skroz pali samo jedan stoji uspravno. Zemlja joj je vlazna. Nemam bas uslove da je drzim u nekoj prostori unutra a koje nije topla. Sta mogu da uradim sa njom?
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2007 u 23:21
na slici je bila roza, poput one što raste u šumama

Na vrh
tibor View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tibor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2007 u 21:14
Arwen odlicno.
Jako lijepa lukovica..
Mogla bi iz toga krenuti lijepa biljka.Wink
Koje je boje?
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2007 u 00:54
a ovako izgleda moja ciklama, bolje rečeno posađeni GOMOLJ ciklame LOL

zaključak: još uvijek nema pomaka Cry

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.