Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam čula da nju treba zaljevati iz podloška.Kad ocvate putiti je da se osuši,prestati zaljevati.Dobro ju je staviti van negdje,čak u zemlju posaditi gomolj.U jesen staviti gomolju u teglu i početi sa zaljevanjem.Meni isto nikad nisu uspjele dočekati sljedeću godinu.Probat ću sad ovako jer mi je ona prošarana prekrasna.Sad ih držim vani na terasi(ako sutra zahladi jako maknut ću ih u kuću)a kad ocvatu posadit ću gomolj u vrt,negdje u hladovinu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I meni su već dvije uginule...
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Evo i mi se ponovili za dva nova primjerka!!!
![]() ![]() Budući ih nikad nisam uzgajala, jeli postoji šansa da mi ostane i za drugu godinu, jeli je bolje držati vani ili unutra (unutra mi je davnih dana jedna uginula ![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
da li itko zna bi li se ciklama mogla držati u jednom malo tamnijem, moglo bi se zapravo reć manje svijetlom hodnjiku...one svijetlije dijelove sam sve popunila pa nemam više gdje stavljat biljke a htjela bih udomiti jednu ovakvu ljepoticu
![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
i ja sam dobila roznu ciklamu na poklon i sad mi je ostalo svega par listića . nemam streće sa ciklamom bojim se da mi skroz ne propadne . zalijevam je iztanjurića i šta dalje stavila sam je na sjeverni prozor u umjereno toplo
![]() |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
Kako i ja živim u gradu, imam samo balkon nažalost i uživam ga koristiti za kafenisanja. Balkon mi je zatvorenog tipa tako da me nekako bilo strah kako će moja ciklama....međutim eto ugodno me iznenadila. U zemlju sam joj bocnula gnojivo u štapiću koje sam nabavila u Dm-u
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Čim je zatoplilo ja sam morala na terasi popiti kavu.A kako da pijem na opustošenoj terasi bez ijednog cvijeta?? E onda sam skoknula do cvjećarne i nešto si kupila
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo!!!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pokušala mi je objasniti, zaljevanje, gnojenje, čuvanje, pročitala ja sva uputstva i na žalost ne ide.
Ali kako sam "bik" i ne odustajem pokušat ću ponovo- zato ću pozorno pratiti sva vaša iskustva.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Ali ja ju nebi u dvorištu imala, imam ju u teglici već godinu dana... Cvjetala mi je ali samo sa dva cvijeta...
|
|
![]() |
|
ma nebumo te pokopali.Ja se malo hvalim kak sam savjesna
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Znam da su zaštićene ali meni ju je tata donio pa... Sad ćete me pokopat ali...
|
|
![]() |
|
One se nesmije uzimati iz prirode(zaštićene su) tako da imam iskustva samo sa gledanjem i slikanjem istih
![]() |
|
![]() |
|
Jedno pitanje: Ima neko iskustva sa divljim ciklamama?
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
ej, evo kako napreduje moja ciklama, ja bih rekla loše,
samo su joj narasli listovi koji su već bili na njoj kad je kupljena i to je sve.......... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
temperatura na kojoj ciklama može boraviti je 10-16 st. C
ne podnosi vruć i suh zrak žućenje lišća može uzrokovati i nedovoljno zalijevanje te izravno sunce obavezno zalijevati iz tanjurića, NIKAKO polijevati po gomolju |
|
|
|
![]() |
|
montenegrina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 1 |
Cao svima.
Prije nedjelju dana dobila sam ciklamu, stajala mi je u kuhinji kod prozora, al kako grijemo to joj nije odgovaralo pa su listopvi poceli da zute. Premjestila sam je na terasu, cijeli stan je na sjevernoj strani, sad je jos u gorem stanju, cvjetovi syu skroz pali samo jedan stoji uspravno. Zemlja joj je vlazna. Nemam bas uslove da je drzim u nekoj prostori unutra a koje nije topla. Sta mogu da uradim sa njom?
|
|
![]() |
|
na slici je bila roza, poput one što raste u šumama
|
|
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Arwen odlicno.
Jako lijepa lukovica..
Mogla bi iz toga krenuti lijepa biljka.
![]() Koje je boje?
|
|
![]() |
|
a ovako izgleda moja ciklama, bolje rečeno posađeni GOMOLJ ciklame
![]() ![]() zaključak: još uvijek nema pomaka ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |