Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 139140141142143 184>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:33
Da stranica ne bude bez slika stavit ću slike koje nisam mislila stavljati.
Slikano je nekada u 10. mjesecu.

Moj jadni ukrasni grah.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:37
Vidi, vidi, smrcko stavila slikice!
Boji se ona još koje zvjezdice od gore!
Zezam se.................Wink
Znaj da i u našim vrtovima je situacija ista ili još gora..........priroda se polako sprema na odmor! Dosta smo uživali u lijepom cvijeću!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:38
Datura( valjda se ovako zove, ako ne ispravite me) koja nije nikada procvjetalaCry  Čini mi se da ste govorili da je višegodišnja biljka, pitanje da li će kod mene preživjeti.

Kad sam daliju vidjela skoro sam se onesvjestila.

Eto tako je bilo u 10. mjesecu. Cry
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:40
Jupiiii, slikice...i to lijepe!....pa takve su Smrcko i kod nas slikice (izuzev onih iz Dalmacije i sa otoka)...lišće, lišće, pa koji cvijetak, pa opet lišće, lišće, suha grana, pa hop cvijetak....to je čist normalno! Znaš da mi ne volimo da si ti tužna...a i ne stoji ti baš...gdje je nestao onaj tvoj optimizam....
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:58
Ma ne bojim se ja ničega , to mi je životni problem. Dobro bojim se pasa( Hamara je vidjela) i medvjeda ( to je vidio MM kako brzo trčim).LOL

Nego sam slike stavila da vi nebi imali neugodnosti, ako se desi opomena.

Sadašnju situaciju na terenu ne znam, ove slike mogu čak biti iz prve polovine 10. mjeseca.

Da sam znala što sada znam o klimi , ne bi dozvolila da se teren kupi. Kasno sam se sjetila ispitivat detalje, bilo još kupaca za teren. Zadnji put kad sam bila tako me ražalostilo stanje šarenih ukrasnih grmova, bolje da sam ih nekome poklonila ili ih prebacila u posude pa ukrasila balkon u Rijeci. Daj Bože da bude lista do proljeća, ali me podsjeti lovor-višnja u proljeće je bila strava ma pravi mrtvac i opet je prolistala. Na žalost to listanje i oporavak je trajalo tako dugo da je izgledalo ružno i kvarilo je izgled. tog dijela vrta.
Moram još puno toga naučiti, pogotovo o ponašanju biljaka u tim krajevima.
Na kraju ću prošetati ljeti između kuća i vidjeti što ljudi drže od cvijeća. Bacit ću se na trajnice za gorske krajeve. Ruže mi se dopadaju.
Ali mi nije pametno ništa više kupovati, zbog radova. Sve će zgaziti.

Moram vidjeti što će preživjeti ovu godinu , te dalje planirati. Voljela bi da mi preživi hortenzija, nove ruže, alstroemerija, ljiljani ,Loricino drvo.....
Pa tritome( iako nije procvjetala),guara , hoste su mi favoriti i nadam se da će bar nešto ostati živo.

A tu je i voluharica. Nešto mi je u plastičnim i pocinčanim mrežama, i u plastičnim posudama od kiwija. Uvjek postoji razlog da ne preživi.Confused

Hvala ti na utjehi Bergismile78. Moram se naučiti nositi sa gubitcima, bit će ih svake godine.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 23:25
Ma kako lijepe Flavijica, mene bilo sram ih staviti prije 1.5 mjesecCry

Ma nisam tužna imam većih briga( možda malo depresivna
), ali bi bar malo rastegla toplije dane u Fužinama.
 Kad vidite da netko tegli sunce na nebu , to sam ja, toliko je visoko teren ( oko750m n.v.) da ću ga moći dotaći.
Hvala Flavijica ubjedila si me da su slikice lijepe.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 23:39
Hvala Otočiću, Hojčeka i Loricasmile79.
Nadam se da nas klima neće iznenađivati u vidu zahladnjenja. Nada mi je što ljudi ranije nisu sadili grožđe u mjestu di mi je teren, a od ovogodišnje berbe sam dobila primjerek. Bilo je odlično i to je bila prva dobra berba. Ali nikad se ne zna i kakve zime mogu postati, možda budu gore a ljeta toplija. Sve je naopako.
Hojčeka dobro si me podsjetilaHug, gljive volim pa će to biti jedan od aduta dobrog živjenja. Brat ćemo ih zajedno kad ispitam terene i legla medekaWink
Maglu ću pakirati pa vam slati da puštate di trebaWink. Dragi Bog zna što mene sa susjedima čeka, još se svi nisu ni pojavili, a graničit ću sa 5 parcelaCry na mojih jadnih 320m2.

Lorica nisam ni mlada višeWink, škripe koljena.

Ma Otočiću imat ću ja i mediteranski vrtić, imam agavica.. kaktusića... I ovako sam se istrenirala loviti sunce oko kuće sa tacnom punom kaktusaLOL
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2009 u 12:00
Šmrcko ti si meni famozna kako nam pričaš da iznosiš cvijeće nutar-van, ja svoje pospremim u garažu ili kaktuse kod mame u vanjsku"špajzu" i ne šljivim ih više ni 5% do proljeća, eventualno par puta u to vrijeme zalijem i gotovo.
Baš lijepo da si stavila ostatak slika, prva sa kadificama mi je uljepšala ovaj tmurni dan....Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2009 u 23:47
Vidiš Korjenčice na slici su kaktusići na rosfrajnoj tacni, imam tri tacne ali nemam dovoljno rukuLOL. Još da istreniram na glaviThumbs%20Up, zdravo je za kralježnicu

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2009 u 23:50
E imam jedno pitanjce. Na ovoj slici se vidi da tvoj kaktusić ima bebicu, ali mi se mami suše vrhovi. Zašto?Cry

I ovaj mi daje bebicuHug

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2009 u 23:52
A ovaj sam prišla pogledala i , procvjetaoHug.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2009 u 23:54
Sljedeći dan je procvao još jedan.

A vidi Korjenko raste treći strašni bodljikavacHug

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2009 u 23:58
Jedan sam kupila za poklona , a jedan sam dobila od muža. Svatko ima cvijet života, onda je anthurium taj cvijet za mene. Prvi put sam stavila ruke na njegasmiley4841.gif

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 00:43
Evo i mene Smrckice malo u tvom vrtu.Vidim neka tuga i depresija vlada kod tebe...Ma nije ni čudo kad već danima nismo vidijeli sunce,stalno tmurni,oblačni dani....A ja vjerujem da je u Fužinama bilo ljepše nego u Rijeci,sigurno više sunca, a onda i optimizma....Nemoj tugovati da ćeš tamo živijeti,biti će ti ugodnije za živjeti nego ovdje u velikom gradu....Imati ćeš svoju malu kućicu svu u cvijeću(naravno goransko cvijeće) i uživati ćeš sa svojim mužićem u tom kako ja zovem "goranskom raju".Mladi ste vi ljudi,puno vas ljepoga u životu još čeka...Kaktusići su ti preljepi,a anturijum je super.Žicati ću te grančicu onog kaktusa sa bijelim cvijetovima....smile183
sutra je novi dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 01:29
Ma da malo me nešto prelomilo, pregršt sunca preko ljeta i sada ova tama. Može biti da mi je i mala avitaminoza zbog promjene prehrane vezano za celijakiju, a i ona sama izaziva deficit nekih bitnih elemenata željezo, B12.....
Pijem si čaj od koprive i kadulje( domaća Hojina) , i mislim da mi pomažeTongue

Ne volim promjene, a tamo se moram naviknuti na novu sredinu, ljude, klimu, i snijegOuch. Lijepo je skijati, ali lopatati svaki dan neće biti lijepoLOL

Bit će komadić kaktusića, samo ne očekuj veliku granu uvećam slike da izgleda glamuroznijeWink. Baš je sitni kaktusić.

Hvala na lijepim riječima Jagodasmile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 09:47
Anturium ti je divan, ali mene ipak oduševio ripsalis koji cvate, imam ga i ja znači mogao bi i moj.
kaktusi na rstfraj tacni, pa zaslužuju to mjesto.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 11:55
Wow Smrckić baš su ti super ti kaktusići i još tako lijepo cvatu. Anturium je prekrasan...bravo za tvoga muža....vidiš kak je dobar! Imala sam i ja jedan takav....prekrasan je bio kad sam ga dobila i onda je ocvao i počeli su mu se sušiti listovi. Onda sam ja malo pročačkala po netu da vidim šta i kako s njim....Uglavnom, presadila sam ga bila u kiselu zemlju (onu za rododendrone šta ima za kupiti), ošišala suhe listiće i udomila ga kod tete od MM, jer sam vidjela da će mi biljka sigurno propasti tu kod mene. Uglavnom, on se super oporavio tamo kod tete, izbacio mnoštvo novih listića, ponovno je bogato cvao ove sezone i baš mu je dobro tamo gdje je. Ima dovoljno svjetla, ali nije na direktnom suncu, zalijeva se isključivo u podložak i prihranjuje se jednom mjesečno sa ....ureom..naravno Tongue
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 12:45

Jedno glupo pitanje: Jesam li ti ja dala ripsalis?

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 13:16
Ne nego sam ti ukrala u  noćnim pohodimaLOL.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2009 u 13:30
Hvala vam na pohvalama. Cvjetić kaktusa me jako iznenadio. Mislila sam da je MM stavio plastični, tako mi i izgleda.

Anthurium je jako osjetljiva biljka, mislim da mi kod njega neće pomoći ni nosanje oko kuće. A dobro malo ću ga pronosatiWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 139140141142143 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.