Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 96>
Korisnik
Poruka
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 21:29
Perla pa sempervivumi i jesu pretežno zeleni...
da bi promjenili boju oni moraju osjetiti zimu i biti vani na terasi....
meni je sada najljepše ih promatrati kako se skupljaju rozete ovisno o temperaturi, a na proljeće kad osjete da dolazi toplije i ljepo vrijeme dok se bude pokažu svu svoju šarolikost boja i pokoju mladicuBig%20smile
naravno kako se bliži ljeto i tokom ljeta ponovno pozelene i tako u krugWink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 21:57
Je,ja sam kupila nekoliko na floraartu,još su bili obojani,a cijelo ljeto su svi manje-više isti,par nijansi zelene boje,Ali kad ih ofuri mraz-onda njihova boja i ljepota zablista!
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2009 u 22:19
Sad mi lakše. Junior mi je bio sav u brizi da nije dobra zemlja, da možda nemaju nečeg previše, pa premalo, pa su pozelenili. 
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 17:12
Dobar dan,
recite mi molim vas, vi znalci sempervivuma, da li to znači da ih mraz ne ošteti, ostanu živi, tj. oni podnose niske temperature, kao što će npr. biti slijedećeih mjeseci u zagrebu?
To me zanima iz razloga što sam kupila neke primjerke, ali se bojim ostaviti ih preko zime na balkonu da ne smrznu. Za sada ne zznam ništa o njima i još nisam stigla pročitati cijelu temu.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 18:22
Upravo tako, Sara, kako si napisala, oni bez ikakve zaštite preživljavaju kontinentalnu hladnoću, smrznu se, ali i odmrznu s promjenom temperature. Više sempervivuma je uništilo preobilno zalijevanje i neadekvatan supstrat.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 18:44
Hvala ti Bea na odgovoru, dobra im je fora, smrznu se i odmrznu, da je barem i s ostalima tako. Pozdrav
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 19:10
Hvala i meni. Jer sam i ja dobila odgovor. Znači mogu ih ostaviti vani!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2009 u 12:13
Molim savjet

Nabavila sam neke nove sempervivume. Posađeni su u maloj  teglici,

što sada preko zime s njima - ostaviti u toj maloj teglici, presaditi ili ....
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2009 u 15:19
pregledala sam oba linka...ajme koja ljepota smile39
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2009 u 16:53
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Molim savjet

Nabavila sam neke nove sempervivume. Posađeni su u maloj  teglici,

što sada preko zime s njima - ostaviti u toj maloj teglici, presaditi ili ....

Ostavi!
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2009 u 22:28
Otok,pretpostavljam da će njihovo stalno mjesto biti vani.Možeš ih bez brige posaditi na njihovo stalno stanište,nemoj puno dirati korijenje.Kod tebe je klima takva da nema straha za njih.Ja sam već prije sadila sempiće sa malo golog korijena u kasnu jesen,kontinentalna klima,primili su se i prezimili bez problema.Njima hladnoća ne smeta,nego prevelika zimska vlaga.Dakle,dobro drenirano tlo i bit će im bolje vani nego u tegli ili unutra.
pozdrav!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Neva View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Neva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 14:33
Ja bih ostavila u tegli do proljeca. Stvar je u tome da se nece primiti do zime, a vrlo niske temperature su vec ovdje.
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2009 u 16:20
ne znam kako vi,ali ja svoje čuvarkuće spremam po zimi unutra, samo što su mi najljepšu,onu s najvećim listovima,potrgali susjedi,poslije je propala,toliko mi je žao jer ne znam da li ću ikad više takvu naći-onu koju sam dobila od tete a sada teta više nije sa mnom u najboljim odnosima
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2009 u 17:46
Od mojih sempića nikad ni jedan nije bio u zatvorenom,čak sam prije nekoliko dana posadila 3 u kamenjar,odlično se drze.Zima i mraz im ne škode,dapače,kad je zima ,tek dobiju svoju pravu boju.U zatvorenom,ako je toplije,počinju rasti i izduzuju se i poblijede,mogu i propasti.
Sempervivum nije biljka za zatvoreni prostor!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Neva View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Neva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2009 u 09:59
Potpisujem svaku rijec Rain. Smile
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2009 u 23:31
točno tako
moji su u kamenjaru prošle zime bili pod snijegom i prekrasni su bili u proljeće

Zagorski bregi
Na vrh
alenasms View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alenasms Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2009 u 09:25
Na vrh
alenasms View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alenasms Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2009 u 09:25
sorry, slika nije baš najbolja al nadam se da to ne umanjuje ljepotu mog ljubimca.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 21:34
...Kao sto vec znate,svaki slobodan momenat provodim u planini..a ponekad se nadje i poneka cuvarkuca Tongue...bas se je lijepo navikla Wink..

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 22:04
ovo su neki moji sempići

Zagorski bregi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.