Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 37> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Presadi ju na gredicu u sjeni, ja ih svako proljeće presadim van i tamo super dočekaju jesen
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
artemida ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 41 |
Imam dvije ciklame koje mi na prozoru super uspjevaju. Već sam ih presadila u veći kalić, ali su se namnožile opet. Ne mogu ih posaditi u veći kalić jer mi neće stati na prozor pa me zanima da li se mogu zasaditi u vrtu u sjenovitom području. Ako mogu kako se onda zalijevaju ako im se voda stavlja u tanjur?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Možeš ih zalijevati pokraj, ne po gomolju
![]() |
|
![]() |
|
artemida ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 41 |
hvala puno
|
|
![]() |
|
da vam pokažem svoje ciklamice:
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
maja prošlogodišnja ciklama potjerala je listove koji izgledaju zdravo ali kad će konačno koji cvijetić
![]() |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
prekrasni primjerci ciklama....ja sam puno puta dobila ciklama no nikada je nisam uspjela održati...proljetos sam si kupila dvije mini ciklame i još se drže...nadam se da će tako i ostati...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Jao kako su stAri ovi postovi,pa tu nije nikog bilo god dana!
Nije mi se dalo otvarat novi topic na temu ciklame,kad vec postoji,pa valjda ce mi neko odgovorit..
![]() Uglavnom,dobila ja ciklame u teglici,al one male,ne ove velike sto su gore na fotkama..Dosta podsjecaju na divlje,jedino su malo vece.Cak imaju i blagi miris..Stan mi gleda na sjever,al su radijatori odma pod prozorom,znaci to mjesto odpada.Sad da li da ih stavim malo dalje od prozora,di nema bas svjetlosti i temp.je oko 20 stupnjeva,ili da je stavim na balkon,koji je zatvorenog tipa,sad dok jos nije jako hladno(u zg sam)??iako mi je zao,jer jer mi onda ne sluzi kao ukras..zimi ne boravim na balkonu..ne znam
![]() |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
Massha, njima najbolje odgovara malo hladnije, zatvoreni balkon mi se čini najbolja solucija
![]() |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Massha, ako imaš dvostruke prozore i dovoljno mjesta između, možeš ih staviti u prozor. Tako ih ja držim, malo im je tijesno, ali im to lani nije smetalo da cvatu cijelu zimu
![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
A nazalost nemam dvostruke prozore..A balkon je uvuceni,zatvara se zaluzinama i tu su biljke zasticene od vjetra,al ne i od niskih temperatura
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
a da joj pokušaš osigurati vlažan zrak....možda uspije opstati unatoč toplini....
|
|
![]() |
|
Ma joooj danas mi je klonula(pupovi)!Nakon niti 2dana sto je kod mene..Pa sam je naspricala vodom i stavila na balkon..A sad bas najavljuju zahlađenje..Mozda da joj izimproviziram neki mali 'plastenik'samo za nju,onako od najlona,plastike..
Ako budem vidla da se muci otpremit cu je na more u stan,tamo nema grijanja u sobama i gledaju na sjever-idealno za ciklame..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ciklama bi se treaasavki dan po malo zaljati....ne smije se isušiti...ali prskati...NE SMIJE....pokušaj sa plastenikom...ali neznam koliko će tako izdržati..... |
|
![]() |
|
Auč!
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
istina je da vole vlažan zrak ali ne i prskanje po listovima....nemoj rezati klonule cvijetove, pupove, listove, već drži za gomolj te naglo iskini....nadam se da razumiješ...tako da batrljčić ne crpi nepotrebno biljku....
|
|
![]() |
|
Pa zapravo ih i jesam otkinula,nisam rezala.Znaci otkinem te uvenule sto je dublje moguce?
Evo sto sam ja napravila(nadam se da nisam opet izvela neki neoprostivi biser):Kad sam sadila 2nova sobna brsljana u duguljastu zardinjeru,prebacila sam uz njih i ciklamu i to sve skupa stavila u haustor ispred vrata,di ima dosta svijetla,a veca je temperatura nego na balkonu.Doduse isto je ko u frizideru jer je ulaz dosta otvoren,prozracan i hladnoca ulazi na sve strane,al bar nije ko vani..
Poslacu sliku ovih dana,samo se nadam da je to ok,jer mi se cini da sad ima sve potrebne uvijete..osim ako joj ne smeta presadjivanje u ovo doba god i to sto je s dr biljkama u tegli,al stvarno ima masu mjesta i zemlje..
|
|
|
|
![]() |
|
Jaoooo!! Pomagajteee!!
Nakon sto sam ih presadila u zardinjeru i iznjela na hladnije su totalno 'legle'!!Svi cvjetovi..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Niko me ne dozivljava tu!!
![]() Mislim stvarno ste neozbiljni..
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |