Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Frezija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Frezija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 19:09
I  ja sam svoju danas posadila, sada mi držite fige da se primi.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 08:57
Zaista je prekrasna.

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 22:53
Trčim onda, mislim sutra LOL.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 22:48
Ivna,ak ih sad,u teglu posadiš,i ti budeš uskoro uživala u njimaWink
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 22:10
Lantana, ti si krivac što sam ju kupila, jednostavno su me nagovorile tvoje fotkice Wink.A blago vama, vi ćete još malo i uživati u njima Smile.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 21:58
Da, kod nas ostaju u zemlji, a ove bijele sa manjim cvijetom se jako razmnože. One već cvjetaju. Kod mene će ubrzo procvjetati i one veće u bojama, imaju već velike pupove. 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 21:41
Moje su uvijek u zemlji i iz godine u godinu ih je sve više, mislim da im je u zemlji bolje, samo neznam kako je kod vas zimi. Ja imam nekoliko boja, ali ova se najviše udomaćila i namnožila

život je more
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 20:04
Čitajući ovo što je prethodno napisano htjela bih frezije posaditi u tegle ali imam pitanje.Držala bi ih na balkonu ali u ljeto je sunce na tom balkonu tek oko tri sata Confused, to će im biti malo sunca ili ne?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 14:43
I ja sam jučer kupila lukovice frezije....
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 20:14
Ma baš mi je drago da se je podigla iz zaborava ova tema jer upravo se spremam zasaditi frezije po prvi puta!
Čini mi se da će moje u tegle jer kako zna kod mene biti i temperature i ispod nule  ne bih voljela da mi se smrznu!Tongue
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 19:44
Probaj ih na proljeće presaditi na otvoreno. Često u teglama biljke ne dobivaju dovoljno hranjiva i mikroelemenata koje trebaju, pa onda i slabije rastu i manje cvatuWink
Budi promjena koju želiš vidjeti.
Na vrh
tisa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 16:29
moje fressie ne cvijetaju,,držim ih u teglama na prozorskoj dasci,i samAngryo puštaju listove koji su neugledni pa se nakon nekog vremena posuše i ponovno izbace nove listove, kako da ih natjeram da procvjetaju
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2009 u 16:10
Ok,hvala!!Thumbs%20Up
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2009 u 14:50
Ako želiš da ti budu guste (tako i ja volim) dovoljan ti je razmak od 5 cm. Isto toliko i  dubina.
Baš sam provjerila, tako piše i na mojoj vrećici sa lukovicama frezija 
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2009 u 14:47
Aha znaci na oko 10ak cm? ili plice? jel moram stavljat razmake kao sto pise na vrecici ili mogu gusce??Ja bi da mi je to maximalno gusto u tegli,da ih bude sto vise..Wink
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2009 u 17:55
Kod mene  frezije koje su ostale u zemlji već imaju prilično veliko lišće.

Možeš ih slobodno posaditi u tegle, još je uvijek na vrijeme. Nemoj ih saditi preduboko u zemlju.
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2009 u 14:59

Frezije-moje najdraze cvijece koje me direktno u prebaci u djetinjstvo..Kod moje bake na otok,di sam odrasla,pun vrt frezija svih mogucih boja i vrsta koje postoje i cvatu od kad znam za sebe svakog proljeca,oko Uskrsa.Nisam ni znala da spadaju u osjetljivo cvijece,jer nam je vrt prvi red do mora,uvijek na udaru juga,lebicade i soli,al njima je izgleda super kad bez ikakve brige i truda same niknu i prekriju cijeli vrt..

I sad,citajuci vase postove zakljucim da ne moraju bit iskljucivo u vrtu,pa zasto da ih ne posadim u zardinjere na svom balkonu..

Da li mi je sad kasno sadit ih da bi mi cvjetale na proljece??

Stavila bi zardinjeru s njima u haustor,u kojem im nece bit hladno ko na balkonu,pa bi ih prebacila kad prodje zima.. 
Na vrh
floraifauna View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 110
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje floraifauna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2009 u 19:19
 moram se pohvaliti da niču moje frezije!
jedva čekam da procvjetaju...na proljeće...Big%20smile
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 16:01
Jel netko probao sijati frezije?
Ja sam pokupila sjeme i sad ne znam kad da ih sijem?Koliko  treba da procvatu ove iz sjemenja?
Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 22:15
WOW!!!
voki, frezije su predivne....
puj, puj, puj da ih ne ureknem!!!
Mogu misliti kako mirišu....mmmmmmmmmmmmmm
http://lorna.mojblog.hr/
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,220 sekundi.