Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 203>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 22:27
Korjenko nisam već duže vrijeme pregledavala tvoju hacijendu...Večeras sam krenula i vidijela sam puno lijepih slika....Prekrasne su ti snježni motivi,od prošlog i današnjeg snijega...Osim toga pohvala za bor odnosno pravo božićno drvce sa pravim ukrasima, naslijeđenim od ranijih vremena, kad je bio manji izbor, ali su ukrasi bili kvalitetniji.....smile147
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 12:23
Bok! Nadam se da danas uživaš u snijegu nakon štpo si nam poslikala tvoje malo, veliko carstvo! Kod mene bljuzga i niš od sanjkanja!
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 14:08
Korijenko, dugo se nisam navraćala kod tebe, kad tamo snijeg kao i kod mene. Svejedno mi je kod tebe ljepše, jer ovaj svoj gledam za ovu zimu dosta. A i krizban ti je jaaako lijep...tako su govorili stari ljudi u Bosni koliko se sjećam. Smile
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 14:10
Korijenko, nije me bilo kod tebe neko vrijeme, pasam imala puno ttoga za pogledat. Slike jedna ljepša od druge. Jaslice su prekrasne!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:43
Svi su vrtovi i dvorišta lijepi, ali kod tebe uvijek očekujem nešto posebno, pa tako i ovaj put. Bor i jaslice, znam da ti je to poseban gušt, pa sam pretpostavljala da si svoju radost podjelila s nama.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 15:23

Hvala svima na posjeti  Hug

I ja sam mislila ko i Bergenija da ću se drugi dan sanjkati ali ostala je samo bljuzga, ma i bolje da se je taj snjeg brzo otopio jer ionako samo štete od njega.....
Bor smo raskitili, još malo pa će maškare i karnevalske ludorije a mene već hvata neka volja za sijanjem. Jučer sam slagala i pripramala plastične posudice za sijanje, znam da je malo prerano ali ne mogu dopričekati pa se moram nekako zabavljati Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 15:53

Da ti ovdje zahvalim na posjeti u mom vrtu i potvrdim da sam se baš razveselila novom listu tvog filodendrona!

Pa usput pitanje, koje me "muči"Wink

Sijanje. Kada? Imam sjemenkica svakakvih, znaš kako se dijelilo.
Mogu biti bilo kakve posude plastične, zar ne? I presađivanje kad biljkice narastu bar 5 cm?
Lani sam sijala daturu ali prerano presadila i nestale.Pa ne bih htjela počiniti istu pogrešku.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 16:08
Ja sam inače uvijek sijala u stare duge balkonske vaze/žardinjere ali sam promijenila taktiku jer mi u njih ide puno zemlje (preduboke su) a za sjeme ionako treba samo par centimetara dubine jer je korjenje malo i brzo presadim.
Lani sam počela sijati u plastične prozirne posudice u kojima kupim Pikovo meso u Konzumu, odozdola ih malo probušim i taman su mi duboke kolilo treba za sjeme, imaš dužih i kraćih pa izaberem ovisno o sjemenju čega mi je više ili da ne bude pregusto.
Te su mi najbolje jer su i prozirne pa sjeme i korjenje dobije više topline i svjetlosti a kad presadiš biljčice, plastiku baciš.
Tako sam rješila i problem starih ružnih posuda/žardinjera koje sam uvijek čuvala za sijanje a samo su mi zauzimale previše mjesta i pola su bile neiskoristive.

Ja ću početi sijati odmah na početku marta, ako bude već malo toplije možda i kraj februara. Ja kad posijem onda to držim ili u garaži na prozoru ili vani, tako da mi proklije onda kad za to dođe vrijeme tj. kad zatopli. Uzalud da sijem sad kad ionako neće niknuti, jedino da stavim u kuću u boravak na prozore ali nemam mjesta a i nema žurbe do marta......

Nadam se da sam ti pomogla Bako a možda sam i drugima dala ideju u što sijati.....
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Jurica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jurica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 16:36
Bok Korjenčice,naravno da ima i drugih kojima će ideja pomoći,evo mene,totalni amater sa sjemenjem i na mukama kao baka.Hvala!Ja sve razmnožavam reznicama,a sad ću probati i sjemenje.
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 08:24

Prošetala i ja malo kroz tvoju hacijendu Korijenko i uživala u prekrasnim fotografijama.

Kod nas je snijeg stvarno rijedak u tolikoj količini pa je trebalo to ovjekovječiti.
A bor i jaslice su mi super!
Kod nas je isto uvijek to nakićeno raznim bućicama od kad smo bili mali tako da je jedna i platila svoj danak ove godine.

Dobra ideja ovo za plastične posudice i ja sam do sada sijala u one duge važe.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 12:25
Evo mal o sam i kod tebe svratila -ma biće cvijeća riješičemo se mi ovoga snijega ---ali je prelijepo ga vidjeti i kod tebesmile79
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 14:18
Jaslice du divne.. Kao i priča o juglicama s bora.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:44
Korijenko, ideja ti je super!!!!
I ja svake godine imam "milijun" malih teglica i uvijek pitanje gdje sve strpati ali od sada ću i ja tako probati kao ti...

Super, hvala Thumbs%20Up
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:50
Ja sam jednostavno skužila da one biljke koje posadim prerano u prvom ili drugom mjesecu, budu u 4. iste kao one posađene u 3.
Dakle kad nije vrijeme - nije - ne treba žuriti prije marča - kod nas ništa.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 22:32
Kako samo Triša hoda od teme do teme i gleda jeli ko šta počeo da sadi da se može ogrebati . Moja korijenko ne govori joj ništa kad šta sadiš vidiš da nama viče da njoj sve lošesmile156
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 08:41
Predivna zimska idila!
Reci mi do koliko stupnjeva ispod nule padne kod vas zimi?Vidim da tvojim palmama ne smeta snijeg...
Predivne su!
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 11:37
Draga Korjenko, krasne fotke snježne idile na tvojoj hacijendi. Imala si lijepi bor i čarobne jaslice, dotaknute patinom starine. Naravno, mislim na dragocjene ukrase tvoje tete na koje možeš biti itekako ponosna i koji tvoje jaslice čine neponovljivo originalnima.
Lijepi pozdrav
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 11:50
Korijenko, hvala na savjetu i ideji.Ja kupujem meso kao i ti, pa će biti posuda za sijanje! Prošle sam godine u sandučić, ali niš od toga. Ovo je super ideja!Clap
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 18:25
Draga moja nije me bilo dosta dugo pa sam navratila do tebe da vidim što je novo kad ono svega predivnoga.Drvce ti je ove godine bilo predivno,zamjetila sam i neke kuglice koje i ja imam.Ti ženo kao da živiš u Lici koliko snijega ima oko tebe,prava sniježna idila!!!!Wink
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 10:13
Draga Korijenko evo stigla sam i do tebe. Ove godine vas je snijeg dva puta počastio. Slike su za pamćenje, posebno palme pod snijegom. Imala si najljepši i najoriginalniji bor i jaslice. Clap
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,563 sekundi.