Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stevia Rebaudiana
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Stevia Rebaudiana

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2010 u 20:04

Od mojih još ništa?

Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2010 u 17:10
Originalno poslano od člana barunica barunica napisao:

Imam dobar podrum gdje je cijele zime temperatura od 14 -18 i htjela bih uzgojiti Steviu radi zdravlja .Dali su to dobri uvjeti jer ima i prozor.AKo tko ima sjeme  molim d MI POŠALJE .

e morati ćeš malo zagrijati
minimalno 23 c,a i trebaće dosta svjetlosti kada proklijaju
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
barunica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barunica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2010 u 14:58

Naravno mislila sam pouzećem i platim .Ako postignem uspjeh poslat ću slike i uživati u nečem novom .

Na vrh
barunica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje barunica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2010 u 14:53
Imam dobar podrum gdje je cijele zime temperatura od 14 -18 i htjela bih uzgojiti Steviu radi zdravlja .Dali su to dobri uvjeti jer ima i prozor.AKo tko ima sjeme  molim d MI POŠALJE .
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2010 u 13:26
HVALA
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2010 u 10:14
Originalno poslano od člana antun007 antun007 napisao:

Pa nakon 10 min se odmah orosio,šta bi trebo svakih 10 min otvarat??

očito nisam bila dovoljno jasna, ali vepar ti je dobro rekao - otkrivaš ih jednom dnevno na neko vrijeme čisto da se malo prozrači sijalište i da ne istrunu
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2010 u 20:13
Originalno poslano od člana keeka keeka napisao:

Vepre prvo puno hvala sto nas sve tako detaljno oaviještavaš o svojim pothvatima da u potpunosti shvatiš i razumijes steviju, kako uvijete za njezin rast i razvoj tako i svojstva za upotrebu.
Nisam sigurna koliko je moguće uzgojiti steviu u stanu a da nebude preslaba i u korijenu i u stabljici, jer znam koliko odlazi u visinu. Mislim da je bolje da joj treba duzi period za klijanje i nicanje da bi tako dobila jacinu u korijenu.
Nadam se da ćes nas i dalje obaviještavat o napretku, a i da ce na proljeće biti koja sadnica za prodaju.
Puno uspjeha u radu.
pozdrav

e keeka draga moja,i one od prošle godine uzgojio isto tako ,samo uvjeti nisu bili dobri za klijanje i uzgoj kao što sada imam,al vidjećemo za nekoliko dana,slikaću naravno,a za sadnice ne brini,hahha,imaaaaaaa Wink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2010 u 20:09
Originalno poslano od člana prepelica prepelica napisao:

Antune, za većinu biljaka ne treba biti previsoka temperatura za klijanje, dovoljna je podrumska (oko 15°C). Kad nikne onda treba temp. postupno rasti, no tako će već biti i u prirodi. Mislim da ti se najlon orosio jer je kraj radijatora, pa probaj pronaći neko drugo, malo hladnije mjesto - dok ne nikne svjetlo nije potrebno.
Tebi i svima drugima želim puno uspjeha u sjetvi.

prepelice ,u pravu si,za većinu ne treba,na žalost moju, ali se zato elektra veseli,haha
ovoj treba temperatura 22- 27 c i visoka vlaga.
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2010 u 11:53
Vepre prvo puno hvala sto nas sve tako detaljno oaviještavaš o svojim pothvatima da u potpunosti shvatiš i razumijes steviju, kako uvijete za njezin rast i razvoj tako i svojstva za upotrebu.
Nisam sigurna koliko je moguće uzgojiti steviu u stanu a da nebude preslaba i u korijenu i u stabljici, jer znam koliko odlazi u visinu. Mislim da je bolje da joj treba duzi period za klijanje i nicanje da bi tako dobila jacinu u korijenu.
Nadam se da ćes nas i dalje obaviještavat o napretku, a i da ce na proljeće biti koja sadnica za prodaju.
Puno uspjeha u radu.
pozdrav
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2010 u 08:50
Antune, za većinu biljaka ne treba biti previsoka temperatura za klijanje, dovoljna je podrumska (oko 15°C). Kad nikne onda treba temp. postupno rasti, no tako će već biti i u prirodi. Mislim da ti se najlon orosio jer je kraj radijatora, pa probaj pronaći neko drugo, malo hladnije mjesto - dok ne nikne svjetlo nije potrebno.
Tebi i svima drugima želim puno uspjeha u sjetvi.

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 23:40
Ma predivno objašnjeno i stvarno dosta truda uloženo stvarno ti dobar lijek od depresije i ja da imam toliko mijesta ko zna šta bi već i radila i sadila. Samo nastavi lijepa zanimacija i želim ti da ti se sav taj trud isplati Tongue- Sretno
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 22:10
Hvala,tebi puno uspjeha
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 22:07
otkrij samo jednom dnevno ali samo toliko da vidiš dali je zemlja vlažna ako je,ponovo stavi foliju,makivaš je kada biljke porastu nekih 5-7 mm Wink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 21:07

Pa nakon 10 min se odmah orosio,šta bi trebo svakih 10 min otvarat??

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 19:51
antune obavezno je otkrij kad primjetiš da se najlon orosio i pusti da se prozrači
od viška vlage može doći do propadanja - gnjiljenja sjmena
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 17:26
Ja sam posijao u kupovnu zemlju,i to jako gusto sam posijao,pokrio najlonskom vrećicom i stavio na prozor pored radijatora,jel trebam skidat taj najlon ponekad? Hvala
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 08:20
Opa, pa to je već pravi biznis Smile
Samo naprijed!

Kod mene je malo praha ostalo, ali bit će još za koji kolačić.

Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 17:01
sada antune,treba joj dosta vremena i posla dok ne ojačaju do sredine 4 mj kada  se iznose napolje ili se presađuju na njivu
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 16:07
Jel se to sad sije?
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2010 u 15:36
pokušao stvoriti pogodne uvjete kao što ima i u prirodnom staništu,znači dosta vlage,topline i svjetlost,nisam mogao vjerovati,treći dan...ShockedWink

za sada uspio zasijati oko 4 000 kom,planiram još oko 2 000,ako uspijem srediti (očistiti )još jenu prostoriju u podrumu.Tongue
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.