Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 67> |
Korisnik | |
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tako, tako Triša, ja ne znam ča te istrijanke misle Ja sam već pregledala par puta stranicu od Decora i vidjela novice, tako da jedva čekam okupljanje u Buzetu.....
I nemoj nam reć da ti ništa ne cvate jer bergenija ti cvate sigurno, kod mene je smrznuta ali ima pupoljke, znači SLIKE NA SUNCE
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Zahvaljujem Cimi što je aktivirala tvoju temu, tako da sam ponovno sve pregledala, a nakon "pet Trišinih zapovjedi" nisam izdržala da nešto ne napišem iako je o tvojem vrtu gotovo sve već rečeno.
Beskrajno očaravajuća je šetnja tvojim kamenjarima, stazicama i kutićima.Talentiranost za profinjeni detalj u oplemenjivanju zemlje i svake rupice u kamenu jednostavno zadivljuje i ostavlja bez riječi svakog šetača tvojim vrtom. Fascinira me savršen sklad biljaka u kamenjaru.
Zahvaljujem na pravom cvjetnom užitku.
Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
I ja se ubacujem. Samo da javim
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Cimi, Triša, Korijenko, Retriver Sara i baka - moj naklon
![]() Da samo znate koje iznenađenje je vidjeti moj vrt među aktivnim temama!!!!!
Priznajem da sam veliki tromi medo koji zimi ne funkcionira, samo spava i jede u svom brlogu!
Obećajem da ću poslikati svoj vrt, ali snijeg niako da se otopi i sve izgleda tužno i jadno!
Ponizno obećajem
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Večeras, ili bolje rečeno noćas, sam ponovo prošetala tvojim vrtom od prve do poslijednje strane.Gledajući ga u miru i tišini, uživala sam u svakom cvjetiću,u nevjerojatnom skladu boja, prekrasnim kamenjarima koji su toloiko prirodni da ti dah zastane gledajući ih. I najljepše od svega, stalno je nešto u cvatu.
Toliko ljepote, mira na jednom mjestu zaista je čudesno.Jedva čekam nastavak i tvoje nove cvjetiće ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() Čitala sam ja vaše postove ali mi se nije dalo stavljati sličice zimi kad se kod mene niš ne dešava, a ja spavam zimski san - pravi medo!
No, kako zima stvarno predugo traje, a ove godine snijega na izvoz želim i vama predočiti malo snježnog ugođaja u Istri!
Da i mi Istrijani možemo reći: I mi konja za utrku imamo!
Ovako je to izgledalo ujutro oko 7 sati! Prava snježna idila!
Veća maslina pod snijegom:
![]() Manja maslina:
![]() Kamenjaru u dvorištu samo se naziru konture:
![]() Sjećate se hortenzija u bačvama. Nisam ih porezala, a sada su dobile snježnu kapicu:
![]() Ali kao i svaka čarolija, tako i ova snježna brzo prođe (posebno kod nas u Istri). Po povratku s posla već je bilo ovako:
![]() Bljuzga po svuda................. i zato ja ne volim snijeg!
Čitam na vašim postovima kako strahujete da vam je dosta cvijeća preko zime stradalo. Vjerujem da će i meni ali ne zamaram se s time. Na ono što ne mogu utjecati........................
Nadam se da ovi kaktusići koje sam spremila neće stradati, a za drugo.............
![]() ![]() Ovaj čak i cvjeta ( već jako, jako dugo)Trišu molim ime za ovog cvjetajućeg.
![]() ![]() Sve što kod mene cvjeta jesu moje viseće maćuhice:
![]() ![]() i ciklame (molim ne gledati boju vaze, mašne i cvijeta, ovo su nove ciklame jer su originalne stradale od hladnoće - ja ih držim vani na prozoru)
![]() _Moram pogledati da li su se pojavili vjesnici proljeća: visibabe, jaglaci..pa vam se javim sa novim slikicama.............
.......a do tada pozzzzzzzzzzzz....................
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Lijepo je tako uživati u sniježnoj idili, pa ubrzo ona ode i nastavi proljeće
![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Pa bome je i kod vas u Istri predivno kad zabjeli..tvoje slikice zimskog ugođaja su jako lijepe..
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lijepo izgleda samo da ne smrzne maslina pod snijegom
kaktus koji cvjeta je predivan a i čuvarkuća potjerala pupove ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Bogu fala, evo dočekali i tvoje slike
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kako su ti dobri cvjetići! Koja super krasula!
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Tebe nema pa onda padamo u nesvjest!
![]() ![]() Prvo one snježne slike. Predivne.
Nadalje kako je to izgledalo par sati kasnije!
![]() Pa kaktusići i maćuhice!
![]() I onda onaj predivni cvatući primjerak!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
bergi, baš su melem ove maćuhice i ciklame
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Bergenija draga, ti kažeš da nemaš što slikati jer je zima, a kod tebe ujutro i popodne nije ista slika. Ti ciklame držiš vani na prozoru, a i mačuhice ti cvjetaju a kod mene sve bijelo već danima, ......samo pusta bjelina, čak i borovi se samo po konturi prepoznaju, a grane pod težinom snijega vise do zemlje
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Bergenija eto me malo kod tebe u vrtu...Vidim i kod tebe je bilo snijega ,koji je na kratko napravio pravu zimsku idilu...Imaš puno lijepih biljaka, posebno sukulenata...Prekrasan ti je onaj kaktus (ili sukulent) koji cvjeta...Preporučujem se za jedan pelcerić...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
prelijepe slike, a razlike od jutra du popodneva nezamislive...
Kaktusi i sukulenti super
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Snježne slike tvog prekrasnog cvijeća su predivne. mada ne voliš snijeg, vjerujem da si ipak u kratkom snježnom periodu uživala.
Crasula koja cvjeta je crasula hotentota, moja je ocvala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Evo sat pokazuje 1:45. Jutro je, a ne poslije podne. Počela sam šetnju tvojim vrtom i nisam mogla prestati dok nisam pregledala svaki cvjetić i svaki kamen. Nisam se mogla odlučiti šta je ljepše: cvijeće ili kamenje.
Sve je u savršenom skladu. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |