Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2010 u 12:18
Ma prelijepa je ---joj od kad nisam tako nešto lijepo vidjela-------
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 18:17
Mi smo se pokušali dogovoriti i malo podijeliti brigu oko vrta - sinovi su dobili najviši dio "brda", onaj gdje smo lani počeli raditi kamene zidove. Maslina, smokva, ružmarin, lavanda, oleander i još ponešto. Da, oni su odrasli i pomognu u vrtu, ali ovo ću im stvarno prepustiti bez uplitanja. Izgleda da je ipak drugačiji interes kad nešto sam posadiš, svaki dan gledaju da li je mala smokvica prolistala.
Naš voćnjak u teglama (limun, mandarina, klementina, kaki jabuka i nešpula) također treba negdje smjestiti, ali gdje?

I da, sukulenti ostaju moji, ali kaktuse  i sve što bode prepuštam njima. Danas je moj sin kupio ovaj kaktus, izgleda da je počelo

A ovo je moja mirta koju sam nakon puno bezuspješnih pokušaja da je sama uzgojim (ima ih svuda oko mene), na kraju kupila. Naravno, već je žicaju za svoje brdo.

Ovako danas izgledaju moje ciklame, cijelu zimu su provele vani. Gdje ću s njima kad zatopli?

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 18:20
Ma Otok Fantastičnoooo-nemam riječi prelijep je stvarno
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 18:48
Draga moja sve je prelijepo kao i uvijek od ,one zlatne kiše od rascvjetale mimoze mi je zastao dah,ali niti kaktusi i ciklame ne zaostaju za njom!!!!smile71
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 17:45
Isplanirala sam gdje će moji sukulenti provesti ostatak godine, raskrčila jedan dio vrta, kupila neke ogromne plitke vaze i krenula...vrijeme je da izađu iz svojih skrovišta

Evo, s njima sam se borila cijelo jutro

neki već lijepo cvjetaju

neke je zima lijepo obojila

neki ovih dana sele u neke druge vrtove

a onda slijedi novo razmnožavanje, dok god ih netko bude htio

Novi razmještaj vidjet ćete ovih dana, kad ih sve složim, samo već vidim, neće mi baš sve stati kako sam zamislila.

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 17:53
smile227Prekrasni sukulenti ,a tek koliko ih je toliko nema ni u najbolje opskrbljenim rasadnicima...

ciklame su još uvijek prekrasne a ja moje sahranila jer su bile u kući u toplom Embarrassed
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 18:10
Dakle što reći, uvijek je lijepo prošetati tvojim vrtom. Ne mogu ništa izdvojiti, jer je svaka biljčica na svoj način prelijepa.Primjetila sam da ti burrito lijepo napredujeClapClapClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 18:24
Vidim da su deči vrijedni ko i mama Clap
Kupila si mirtu, a ja sam opet probala sa nekom mladom sadnicom iz prirode, ma nije mi jasno zašto se neće primiti. Ovaj put sam je zatrpala kamenjem, pa tako raste i u prirodi LOL.
Ciklame ko u rasadniku, prekrasne boje i tako je lijepa slika.
Sukulenti i krasule su bez konkurencije i po izboru i po izgledu.smile120

život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:15
Ciklame zaista zavređuju da ih nekako sačuvaš, prekrasne su.
A sukulenti, treba raskrčiti dobar dio vrta za smjestiti sve ove ljepotane.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 21:56
smile227-nema rijeći samo ti mogu reći da sam jako ponosna što posijedujem dosta tvoji sukulenata -------koji su genijalni
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 07:37
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

cikasice:

Ja sam svoju zasadila u vrtu i od snijega su joj gornji listovi požutjeli, kao da su pogoreni. Hoće li se oporaviti i što da radim dalje sa njom? Iz sjevernog primorja sam... Hvala na pomoći, unaprijed!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 09:10
sta da ti kazem,znas i sama,volim da obilazim tvoj vrt i jedva cekam da smjestis svoje sukulentice,da pronadjes mjesto za ciklame jer su stvarno preslatke(ja sam moje p.g.posadila ispod palmi,i prezivjele su)
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 09:11
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 09:15
smile39Sad ćeš ti nama! Zazubice će nam rasti na tvoje sukulente!WinkBig%20smile

I mene čeka smišljanje kud s njima. Za neke znam, neki već jesu ali dobar dio još spava zimski san a nisam smislila ljetni smještaj - vaza. 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 09:46
Jutros sam cijelo jutro prebirala po sukulentima, slagala, uređivala i mislila na tebe. I dođem ovdje, a ono slična slika: Svo tvoje malo carstvo kao na dlanu!
Još jednom, hvala ti za osmijeh koji mi jutros ne silazi s lica!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 13:03
Kod Otočića uvjek i samo ljepotasmile64, a tek koje zdrave biljke dok mi spašavamo ovo jada što imamo. Meni najviše žrtava padne u ovo doba i to baš od silne ljubavi i njegeCry
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 16:47
evo sam se malo ugrijala kod tebe, i nadivila sukulentima.... onaj koji bude cvao je baš interesantan,kakav je to? I da,tvoja ljubičasta lantana pušta mlade listiće,tak sam hapy!
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 20:31
Odlična ideja-široke ,plitke tegle i sukulenti u njima.Jedva čekam realizaciju i fotodokumentaciju!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 21:09
o da mi je bar samo malo udahnuti tog morskog zraka,a moja jadna mala cikasica kroz prozor gledi u snijeg,a ja bogami na ekranu u svu tu morsku ljepotu,svaka čast moram priznati da žudim za svim tim bojama
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 11:44
Baš si imala dobar poslić sa sukulentima, sad samo da ih vidimo svih na kupu na novoj poziciji.....Thumbs%20Up
Mene interesira kako se zove sukulent sa prve slike, u sredini je i ima četiri stabljike sa cvjetićima (još nisu rascvateni). Takav sukulent smo zadnji put kupile ja i Jagoda u rasadniku.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.