Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 31> |
Korisnik | |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo odgovora na moje nepostavljeno pitanje
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
I sa reznicama treba biti strpljiv. Naša Lantana nam je lani poslala paket i Triša i ja smo zaboravile na posađene reznice. Tek negdje usred ljeta smo se ugodno iznenadile. I ta mi je jedna od najljepših, a bila sam je otpisala.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moje su zaštićene, izgledaju živo, no ipak se nadam novim hoyinim mladicama- njena sretna ruka, sigurna, donese svako proljeće neko iznenađenje.
Samo za Hoyu
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Da se i ja uključim u temu. Moju lantanu, koja je "ozbiljan" grmić - korijen, dvije, tri grane, sam posadila u vazu prema Lantaninom savjetu. I ostavila na zaštićenom, t.j. zatvorenom prostoru do onih prošlih toplijih dana. A onda sam ju iznijela van. Uza zid, recimo zaštićena. I tako je ostala i jučer.I prošlih minus dana. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša, |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
I ja sam prošle godine dobila od lantane, i dosta dugo su stajale, ali kada su potjerale izboje, rasle su naočigled i jako brzo su i procvjetale.
Što znači, ni slučajno ih bacati, samo im treba dati malo vremena!!!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
prošle godine sam od shashe dobila pelcere lantana i sve su se primile...neke sam stavila na hladno mijesto i te su sada suhe isto kao i ona od lantane koju sam dobila sa žilama....čitajuči vaša iskustva nadam se da će i one potjerati....međutim moram vam pokazati jednu koju sam stavila na prozorsku klupicu u grijanoj sobi...tu pokušavam formirati kao stablašicu i na moje iznenađenje obradovala me je sa cvijetom.....sada me zanima dali će utjecati na njezin dalji rast pošto nije imala period mirovanja...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Bromi, čestitam, ali to što tebi cvate u ovo gluho doba već je postalo uobičajeno. Svaka čast! |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Bromi, ja mislim da neće prestati cvjetati, jer i kod mene sada neke cvjetaju, koje su na suncu i zavjetrini i cvjetat će cijelo ljeto.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Hvala-Hoya, Lantana baš si me obradovala
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Jelsa pitanje:
Rez na tri pupa pa u hormon i umjereno vlažan supstrat.Ostaviš reznicu da viri 1,5cm van supstrata i izloži ga suncu u zaštičenom prostoru.Temperatura oko 15C.Polovinom travnja je već ukorjenjeno. [/QUOTE]
Kakav je to rez na 3 pupa, molim te možeš pojasniti. I onda van supstrata 1,5 cm?
Hvala!
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
MiraK kako ti Jelsa (moj susjed od preko kanala) vjerojatno neće javiti, evo ja ću ti objasniti. Otkineš grančicu koja ima tri pupa, s tim da dva budu u zemlji, a samo jedan viri van, a sveukupno iznda zemlje ostane 1,5 do 2 cm. Iz tog pupa koji je vani izraste nova grančica. Nadam se da sam malo pomogla.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ja sam dobila od naše seni 2 lantanice.Neznam koje su boje.Neka mi to bude iznenađenje.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Već par dana želim pitati. Meni od 6 lanjskih lantana samo jedno drvce ima mlade listove. Jesam li što ove zime zabrljala ili još nije vrijeme?
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hoya, one dosta kasno prolistaju, moje stare neke imaju male listiće, neke još ne, ona lila je već procvjetala. Strpi se još malo
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ni moja još ne tjera listiće, ali čak su 4 nikle iz sjemena...od tko zna koliko sjemenki
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
a ja sam dobila čitavu skupa s teglom od Lantane
![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() Čitala sam malo temu od početka, toliko da se znam ravnati na jeseni zimi.....
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Jedva čekam da i ja imam latane tako mi se sviđaju da bi ih mogla zamjeniti za muškatlove .
Toliko različitih boja bijela,žuta ,naračasta,ljubičasta,crvena,roza,šarenih boja, ... prekrasno
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Dobila sam lantane
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |