Afrički ljiljan - Agapanthus africanus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bila sam danas u plodinama (neki dan nisam mogla) i niti jednog nisam našla
...ali... onda sam otišla u baumax i... ljudi moji koje lukovice/gomolje imaju pala sam "u afan" kad sam vidila izbor na stalaži izabrala sam 1 agapanthus i neke ljiljane, jedva sam se suzdržala ali mislim da ću se vratiti po (bar) još 1 vrstu ljiljana |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
misty dobrodošla i prekrasna ti je ova hosta
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Stefkaja, i ja danas završila u Plodinama po bijeli agapantus. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoya, molim lijepo u kojim Plodinama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
U Plodinama blizu mene - na Srdočma!
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Dobro je znati, vjerujem da ga i ja vidim u nekim Plodinama da ne bi prošla kraj njega, a da ga ne uzmem. Se razme.........
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Niste valjda sumnjali u moj izbor. Ispraznila "Hoyine" Plodine i doma donijela zadnja 4 komada
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
O-ho-ho, super kupovina. Čestitam.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
hahahhaha, bila i ja u pl. , imam ga i ja...
jest da je bio zadnji, ima par polomljenih malih listića, valjda će kreniti...
p.s. cure hvala na informiranju!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Ni ti nisi mogla odoljeti - ma svi ga moramo imati jer je stvarno predivan.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
vidim da smo svi ovih dana navalili u plodine po agija..ma stvarno je predivan..
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
prekrasan je... to je jedna od biljčica na mom popisu koje želim imati čim budem imala uvjete, sad trenutno ne mogu zbog građevinskih radova i planova ali jedva čekam...
![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Iz časopisa Moj lijepi vrt
Želite li ove godine razmnožiti svoje afričke ljiljane i uživati u dvostruko većem broju biljaka, podijelite ih tijekom ožujka. Ručnom pilom podijelite korijenovu grudu tako da svaki dio sadrži barem jedan busen listova ili još bolje dva do tri busena. Ako pri ruci nemate pilu, možete se poslužiti i naoštrenom štihačom. Dobiveni dijelovi presađuju se u svježu zermlju pomiješanu sa šljunkom i sipinom u omjeru 2:1. Gnojivo nemojte dodavati, jer u škrtom tlu afrički ljiljan puno bolje cvjeta, dok u previše hranjivom tlu uglavnom samo razvija zelene listove . Važna je i veličina posude, jer u tijesnim loncima afrički ljiljani obilnije cvjetaju. |
|
![]() |
|
Otok ova mi je informacija hvale vrijedna, ali mislim da ću to ostaviti za iduću godinu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Triša možeš li, molim te, uslikati lukovice/gomolje i pokazati (naravno ako ih nisi već posadila). |
|
![]() |
|
Žao mi je već su u zemlji, ali izgledaju ti kao gomolji dalije, nisu lukovice kao kod recimo tulipana, niti su klasični rizomi kao kod perunike, već sliče daliji, a moji su već imali bijele listiće razvijene u pakiranju, jer su bile u tamnom.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Hvala ti na brzom odgovoru Triša. Ja sam dobila nešto sa Kanarskih ostrva. Slično je lukovicama, a list mu liči listu Agapanthusa. Po tvom opisu, to ipak nije Agapanthus.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
I ja sam od subote bogatija za agića...... već sam ih gledala u Plo....ma, ali su mi se činili suhi pa nisam htjela kupiti, ali u subotu sam našla ovoga
![]() da, sa takvim listovima je bio u vrećici i danas sam ga posadila u teglu.
Makk, nadam se da ti nije kasna informacija, mislim da se dobro vidi i korijen i list.
|
|
![]() |
|
Vau, koji dobar primjerak.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |