Tropski vrčevac - Nepenthes |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
sunsett ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni izgleda kao jedan sa mladim izdankom. Najčešće se prodaje alata jer je najjednostavnija za uzgoj i njima, kad dovoljno narastu vrčevi potpuno počrvene ukoliko su izloženi suncu, a zeleni su dok su mali i dok nema sunca. Ali svakako ti dobro ide i samo naprijed
![]() Iste biljke: N. alate: http://www.carniflora.nl/english/nepenthes/n_alata_plant.htm http://toptropicals.com/pics/garden/m1/raznozw/nepenthes_alata048.jpg |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Evo i mog nepenthesa.Spasila sam ga od propadanja prije par mjeseci iz jednog garden centra.Dobro se oporavio i podario mi "čizmice" .Uspostavilo se da su dva različita u istoj skasiji.Jedan ima crvene čizme drugi zelene i sa bodljama..
![]() ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
stiglo mi je danas sjeme nepenthes ventriciose. može li mi neko reći kako se sadi? ima li negdje za nabaviti one mahovine u kojoj obično mesožderke rastu?
|
|
![]() |
|
SweetRevenge ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 23 |
išla sam u vrtni centar kalia i dala mi je ženska nekvu kiselu zemlju koja bi mogla poslužiti kao adekvatna zamjena tresetu. mislim da za rododendrone jer su dolazili neki dečki koji imaju puno mesožderki i uzimali baš tu zemlju za presaditi i navodno super uspjeva.
a vulkanski pijesak sam našla u onom vrtnom centru kod lesnine. aleksandru, ne znam dal je to isti onaj aleksandar koji je imao stranicu o mesožderkma, sam poslala mejl da mi pošalje zemlje i rekao je da je ali ta zemlja nikada nije pristigla, eto. |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ja sam samo izvadila iz zemlje ocistila korjenje i posadila u novo tako sam sve mesozderke i sve su mi prezivjele...
sad nemam vise zemlje a aleksandra nema nigdje od njega sam nabavila i zemlju dio mesozderki :( gdje si ti nabavila zemlju??? |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
SweetRevenge ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 23 |
ovak, imam nepenthesa još od ljeta, tada sam nabaviladroseru, par muholovku (točnije 6) i sarraceniu. puno sam se dakle raspitivala o toj posebnoj zemlji za presadit ih i sve sam uspjela nekak nabavit i krenula sam po uputama obavit sav taj posao. nakon toga otprilike 2 tjedna poslije SVE su krepale! jedino sam nepenthesa poštedila jer je bil najskuplji.
međutim, nepenthes sad raste ko bedast i trebala bih za presadit al ak ga smrdam ko i ove druge pa žile bum si rezala. uglavnom kaj da radim? dakle imam odgovarajuču zemlju al očito nekaj ne štimai ne pada mi napamet u to presadit, kak ste vi svoje i u kaj presađivali? |
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pogledaj tu imaš temu"kukcožderka" to je o tom mom,ali su mi stručnjaci objašnjavali šta i kako sa njom
|
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Hvala puno!!! Još se moram informirati kakve uvijet i šta trebaju, da mi nebi odmah se povenile!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Matko,moje su neke jadne,no ako ovaj pelcer bude ok, javim ti
![]() |
|
![]() |
|
Ako tko uspije razmnožiti javljam se za pelcer
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Mislim da je to normalno, da su vec prestari i odumiru, ali novi se prave, tako da mislim da nece biti problema. ali viditi cemo sta kaze aleksandar, on je strucnjak!!!
NEgo mislis da ce pprezivjeti iako su tako mali vrcevi?
|
|
![]() |
|
Krasan je,ma Admine,ja sam takve rasađivala. Moj je puno u visinu otošao,a tvoj je u grmiću. Samo vidim da se i tebi stariji vrčevi suše
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() i slika vrca koliki je:
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
i kod mene se stvarju vrcevi ali su stvarno mali. možda 2 mm velicine. sada me je "strah" razdvojiti biljku, jer neznam dali ce izdrzati i imati snage opstati dok se ti vrćevi ne razviju!!!
Danas ju slikam pa postavim na forum!!
|
|
![]() |
|
Bez vrčeva su bile.Meni su se vrčevi osušili,neki su kod kupnje bili napola suhi. Mladi još nisu potjerali no vidi se na vrhu lista da se stvara vrč.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
a dali su te mladice imale vec "vrceve " napravite ili su bile bez "vrceva" kada si ih presadila?
|
|
![]() |
|
Malky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Imate vise vrsta mesozderki U MBM Lucko i nisu pretjerano skupe. od nekih 25-30kn na vise, ovisi o vrsti
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |