U škrtoj primorskoj zemlji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otok ti me najbolje razumiješ :-) Mada ima gušta i u tom našem sizifovom delu... kad biljka uspije nitko sretniji od nas, zar ne?
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ćuki su prekrasni, a i ona crvena biljkica, a vidim da će odabir biljki biti prilagođen škrtoj primorskoj zemlji, kamenju i pjesku, pa neka ima i za to predivnih biljki, još bolje treba ih samo malo zaljevati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() I sad nemam ni poštenog kamena (nakon preko 40 godina) da napravim kamenjarčić
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vidiš primorka, tako su vrtove radili stari ljudi u Primoštenu i slika njihovih vinograda bila je izložena u Ujedinjenim nacijama kao spomenik ljudskom trudu i muci.
Naslov tvoje teme je "U škrtoj primorskoj zemlji" - Primoštenci kažu "Škrta zemlja čuva svoje blago".
E pa, valjda sam ti dovoljno rekla o tvom trudu i naporima.
Moj duboki naklon!
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
I od mene naklon!Od tako škrte zemlje izvući život stvarno je velika čarolija..Bravo!Ona biljčica što joj ne znaš ime,mislim da se zove Mesembryanthemum-Delosperma.Imala sam je i ja prošlo ljeto...Kod nas ne opstaje na minusima pa je kupujem svake godine..
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Narcisi
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
..pa kaj su ti to već ovogodišnje narcise????????? WOW
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Obožavam žute narcise,jaglace,tulipane,zumbule sve žuto što liči na sunce koje tako dugo isčekujemo
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Bravo Primorka. Svaka ćast tvom trudu. Izvući iz tog kamena maksimum to je zaista za pohvalu. I neka tvoje biljčice uživaju zajedno s tobom
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Hvala vam puno!
Ja uživam u tome tako da mi ništa nije teško.
Franjice, jesu ovogodišnje, one mi prve procvjetaju, ali ja ih ne vadim iz zemlje, stalno su tu i svake godine ih je sve više i malo mi smetaju kad sadim ljetnice, ali uguram ih nekako između tih silnih lukovica
![]() |
|
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Stvarno svaka čast
![]() ![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasno cvijeće. Iako je kamen tvoj je i pretvorit ćeš ga uz pravo bilje u predivni vrt.
![]() Možda bi bilo dobro da ispod zemlje kad budeš vadila kamenje i dovlačila zemlju staviš geotekstil( čak i poduplo) da ti se zemlja nispire u kamenje usljed kiša. Geotekstil je super stvar , a voda prolazi kroz njega. Koristi se kod izgradnje puteva upravo u tu svrhu. Ja sam ga kupovala u Pevecu i ako se dobro sjećam dupli metar je bio oko 4-5 kn. ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
I meni je Primorka poznato ovo s silom kamenja, ja sam već dvije gomile od njih napravila. Malo pomalo i kad se biljke prime, njima i odgovara jer im kamenje drži vlagu, a za velikih kiša dobra je drenaža, eto svako zlo za neko dobro. Ovo do sada je prekrasno.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lijepo, lijepo - s guštom promatram početak kamenjara i prve naznake proljeća kod tebe!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kako sam veliki ljubitelj zumbula predstavljam vam jednog starinskog niskog rastom, ali zato sa jako izraženom bojom i mirisom koji mi zalutao u sred gredice:
I još malo zumbula, samo da vidite razliku između starinskih i modernih.
Jednako su u zemlji - tri godine i starinski ima sve više lukovica i brže procvate, a moderni je stalno jedan i kasnije dođe u cvat.
|
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma baš je lijepa ovako zelena. Moja još nije procvala, ali zato su ove u prirodi kod nas prekrasne, a ima ih jako puno
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Mlječika i zumbuli su prelijepi. A ostalo što se budi, bit će toga puno, samo nek konačno krene proljeće zaozbiljno!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |