Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 136> |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klematis se može razmnožavati vršnim reznicama (reznica sa 3 para
listova) u kasno proljeće.
Može se razmnožavati i položenicama i to tako da se savitljivi mladi izdanak savije do tla, između dva lista zareže se malo koru, položi se i pričvrsti kukicom u zemlju, pričvrsti u vis uz kolčić, te ostavi do drugog proljeća kada se odreže od matične biljke. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
oljuška ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
Hvala na odgovoru.vec nekoliko godina skoro svaki dan prolazim pored tog cvjeca ima predivne cvjetovei izgleda tako nježno.Sacekacu još malo pa ode kod bake po reznicu
![]() |
|
![]() |
|
seli ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Cleamatis je definitivno cvijet koji me ugodno iznenadio.Lani sam imala jedan plavi posađen vani.Ostao je vani ove zime i to mi je jedina biljka ( osim erice ) koja je preživjela zimu. Sada sam mu nabavila društvo. Ako budem uspjela pošaljem slike kad procvjeta.
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Prekrasni su vam clematisi!!
Mene zanima da li znate jel ima negdje u okolici Zagreba slijedećih clematisa za kupiti http://www.tandmpics.com/240/2/02020.jpg ovo je florida sieboldii a zanimaju me još i fragrant oberon, jasmine clotted cream, crystal fountain, josephine i empress.... |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Kolko ja znam,nema.A kud god hodam pregledavam clematise.Ako nađeš,javi!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
zvala sam Kaliu, oni nemaju niti jednu od ovih, nažalost...tražim dalje...
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Dragi ljubitelji clematisa.Nadam se da postavljanjem ovog linka ne radim ništa protiv pravila foruma.
Ja nisam kod ovog uzgajivača nikad ništa poručila, pa ne mogu dati ocjenu o njemu, ali vrijedi pogledati ovu ljepotu. To su i Clematisi koje vi tražite. http://www.clematis-westphal.de/shop/index.htm |
|
![]() |
|
hvala ti, sad još imam barem pet novih koje bih htjela imati...nažalost ne dostavljaju kod nas.....
|
|
![]() |
|
ali ovi imaju dostavu u Hrvatsku
http://www.clematischoice.co.uk/shop/index.php?main_page=create_account |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Dobro se raspitaj kak stoje stvari sa dostavom biljaka,troškovi su vjerojatno vrtoglavi.Radije napravi izlet u Maribor,u Bakker,imaju nekaj od ovog kaj želiš.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
klara-lora ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
pozdrav svim ljubiteljima clematisa, a posebno flaviji!
večeras sam otkrila ovaj forum i ostala dirnuta pažnjom koju poklanjate svojim clematisima
![]() i ja volim clematise te već desetak godina uživam u njima na svojoj terasi. svi oni žive u teglama, jer im drugačije stanište ne mogu ponuditi. mislim da ne pate previše, jer su tegle uistinu velike, a moji clematisi se dobro razvijaju. poneki doduše i "umre", no, kako vidim iz vaše prepiske, to se ponekad događa i onima koji žive u vrtovima...
![]() popodne mi je kolegica javila da u mbm-u imaju "clematis armandi little white champ". kaže da su bijeli (što mi je vrlo bitno jer sve cvjetnice koje žive na mojoj terasi cvatu bijelo) te mirisni (također izvrsno).
ono što znadem jest da su armandi zimzeleni, što mi je također bitno jer kad zimi penjačice izgube lišće, susjedi imaju "otvoren" pogled. molim flaviju da me ispravi ako griješim.
a sad ono najvažnije: kaže kolegica da su visoki oko 1,5 metar (što je super), no za tu raskoš mbm traži 300 kuna!!! to je jedino što mi se ne sviđa...
![]() na stranici 18 sam pronašla ovaj flavijin post iz prošle godine te molim, (uistinu molim, pls, pls!) da mi pomogne odgojiti mladicu ovog njenog bijelog ljepotana armandija.
pišem ovako nepersonalno, budući da u ovoj godini nisam vidjela nijedan flavijim post. ako mi netko drugi može pomoći, bit ću jako zahvalna. neću imati ništa protiv niti ako to bude nekakav drugi bijeli.
u zamjenu nudim nešto iz svoje skromne zbirke, po dogovoru.
toliko za prvo javljanje, pozdrav svim clematisovcima!
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kako ti je lijep klemić
![]() I ja imam dvije vrste sada, Piilu i Multi Blue ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
MIHAELLA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 15 |
Bok
Drage moje, imam jedno pitanje pa ako mi možete pomoći bila bih Vam zahvalna! Kupila sam clematis Piilu i koliko sam vidila iz postova prije on je iz 2 skupine.Sad bih ga ja posadila u vrt međutim tamo gdje bih ga posadila je stablo(grm) Judić,dali ga smijem posaditi kraj stabla(grma) tako da se on uplete u njega, dali bi smetali jedno drugom??? e i tu je jutro u sijeni a cijelo popodne prži sunce a i svi vjetrovi pušu???Nebi volila da propadne a u teglu mi se ne da saditi jer vec imam jedan clematis u tegli i nisam baš zadovoljna a sad me strah vaditi i prebacivati u vrt,da ga nebi oštetila. Puno pozdrava iz Šibenika i unaprijed hvala na odgovoru |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
e ovo me ostavilo bez teksta
![]() |
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
hvala smrcko!
a ovaj šareni tj. više njih bi bila savršena kombinacija! |
|
carpe diem
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bok društvo, nova sam na forumu, obožavam klematise, i željela bih da me netko uputi o njihovom uzgoju u Dalmaciji.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antonija dobro nam došla
![]() mislim da nema neke velike razlike sa uzgojem uz more i na kontinentu, vole sunce ili polusjenu (moji su u polusjeni), redovito zalijevanje i obavezno zaštititi korijen biljke od jakog sunca - ili debelim slojem malča ili u podnožje posaditi neku biljku koja će zasjeniti dio ispod kojeg je korijenje clemantisa (ili postaviti teglu sa nekom biljkom) |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Fotke su vam super.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |