Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nekakvi crvi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Nekakvi crvi

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Maya:) View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maya:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 20:21
A znaci postoje neke kemijske metode protiv njih? Morat cu ici vidjeti za to, jer za ove nematode bas ne znam... A stvar je u tome  sto to nije vrt, nego korito, velicine 2m x 0,5m )pa pretpostavljam da bi te kemijske metode mogle djelovati), ali je problem sto ne mozemo izvaditi zemlju iz njega... (da ne duzim,necu sad pisati zbog cega..)
Puno vam hvala na odgovorima!! Thumbs%20Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 17:35
Maya ti crvići su ličinke kornjaša, surlaša (pipe, Otiorrhynchus sulcatus) proguglaj pa ćeš naći sliku. U odraslom stadiju noću odgrizaju rubove lišća u obliku polumjeseca, po tome se može prepoznati napad). Kao ličinke 'crvi' izgrizu korijen. Promijeni suptrat, operi sandučić, prije nego vratiš biljku pregledaj korijen. U vrtu ih je teško kemijskim sredstvima tretirati, uništavaju se biološki nematodama. Neke biljke ih izrazito privlače, npr. bergenije, jaglaci, a od grmlja rododendroni, kurike, fotinije.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maya:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 17:19
Mislim da nije, nema ove nogice... A opet, to je mozda zato sto su manje... Mislila sam ic potrazit neke granule protiv tih licinki... Samo ne znam da li bas moram znati koje su tocno, ili je svejedno!?
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 16:48
malo surfaj po internetu pa pronađes.Dali je to
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maya:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 16:32
Joj, toga sam se i bojala! Cry Nego, probat cu ih unistiti, ali oni su od necega morali nastati, znaci da bi trebala nac nekog velikog crva isto? Ili pricam gluposti?!
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 16:19
ti crvici jedu korijenje pa ih zato odma unisti.Imam ih svake godine u vrtu inarocito mi jedu korijen salate dok vec dođe u glavice.Vidim da salata pocinje venuti  pokledam a ona bez korijena.
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maya:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 16:15
Danas kad sam isla nesto posaditi u korito, na dubini od nekih 10 cm sam nasla desetak ovakvih crvica. Zna li netko sta je to? Jesu opasni, ce mi pojesti korijenje, ili se ne moram brinuti? Molim pomoc! Cry

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.