Tako to radi početnica |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Puno je posla napravljeno nebi ja rekla da je to radila amaterka nego prava vrtlarica, puna ljubavi i pažnje prema svojim biljkama.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
23. 03. Konačno sam oslobodila dvorište i vrt od ružnih dasaka što su ih radnici nabacali s tavana. Susjedu će dobro doći, a mene su već tjerale u očaj!
Danas sam udomila i 6 mladih voćaka s travnjaka, jedan drugi susjed bio je vrlo zahvalan, uredno ih je otkopao, a ja sad razmišljam kako bih nagovorila sina da na neko od tih mjesta posadimo ruže, no najprije treba travnjak pokositi, samo previše je mokro ![]() S tugom gledam svoje jabuke, trebalo ih je orezati, a ja ne znam kako, bojim se da nešto ne uprskam. U biljnoj apoteci nemaju ni vapna za debla, jadne moje jabuke ![]() ![]() Sutra ću barem malo okopati zemlju oko njih, tek da im pokažem koliko mi je stalo.. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
22. 03. Sjeme ukrasnog luka i crnog sljeza posijala sam uz rubove malih kvadratića zemlje da ukvire te mini travnjake s bokorima jaglaca. Možda će nekima izgledati zapušteno (ti su djelovi uz cestu) ali meni izgleda lijepo. Ne znam koliko će trebati luku i sljezu da niknu.
U ove uže djelove zemlje uz prilazni put do ulaznih vrata, danas sam posijala kadifice, nevene, margaritele, carsko oko.. Na jedan maleni dio posijala sam i malo mixa od 14 salata. Na slici je skoro svaka druge boje, ni jednu još nisam vidjelo uživo, a i inače nisam baš neki salatoljubac, mislim da će bolje izgledati kao dekoracija, maleni šareni tepih ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
21. 03. Prvi dan proljeća i pravo vrijeme, sunčano, relativno toplo..
U vrtu me dočekao prvi procvjetali narcis, čini mi se da je od jučer i puno više pupoljaka na grmićima narcisa. Među listovima tulipana rastu izbojci na kojima se naziru pupovi ![]() Ovo baš i nije mojih ruku djelo, ostavila ih je bivša vlasnica, ali ipak sam ih čistila, zalijevala, pljevila travu oko njih, a i da nisam, veselili bi me ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
20. 03. Popodne je, oblačno. Prevrćem po dobivenom sjemenju. Raduje me Shashin slak i odluka pada. Zemlja je mekana, uskopala sam plitku brazdu uz ogradu i posijala sjeme slaka. Pokrila sam ga plitkim slojem kupovne zemlje za cvijeće, valjda će mu to prijati?
Iza toga je (ko naručena) pala slaba kišica, sad ne trebam zalijevati, a kišnica je - kišnica ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Još je bilo snijega kad sam procunjala po obližnjoj šumi i neke visibabe preselila u svoj vrt. Otkrila sam tamo neke prelijepe grmiće plavog cvijeća, ne znam kako se zove, ali preselila sam u vrt i nekoliko njih, bili su uz visibabe, pa da ne budu usamljeni
![]() 17. 03. Jagode su iz teglica preselile u vrt, Mont Everstice uz ogradu, ostale dvije vrste u oveću žardinjeru. Pojavili su se prvi maleni cvjetići ![]() 19. 03. Danas sam se umorila, srce se uzlupalo, toliko da sam već odlučivala kako ću nekoga angažirati da okopa i oplijevi žardinjere uz prilaz do ulaznih vrata ![]() ![]() 20. 03. Ipak neću nikoga angažirati, puno manje nego jučer, ali ipak sam još malo plijevila i sve oplijevljeno uredno okopala. Pa nitko ne juri za mnom, polako ću ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |