Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Liči, rambutan i longan
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Liči, rambutan i longan

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:52
Originalno poslano od člana Geko Geko napisao:

Ja imam par biljaka ličija doma od prošle godine. Sjeme ti jako brzo gubi klijavost, tako da za dan-dva trebaš posadit. Sadi se tako da ožiljak sjemena ide pod zemlju a vrh sjemena da malo viri iz zemlje. Sjemenku i zemlju najbolje prskat tako da ti zemlja ne bude suha. Držati na temperaturi 20-25 stupnjeva. Biljčica će se pojavit za oko 2 mjeseca. Biljke uzgojene iz sjemena daju plodove nakon 7-10 godina. Mislim da bi se liči mogao održat  na moru na otvorenom jer može izdržat i do-1 stupanj.

Ako sam dobro skuzio vrh kostice mora malo virit iz zemlje jel tak? A
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:51
Originalno poslano od člana frida frida napisao:

Nikad čula ni vidjela...gdje si kupio te plodove?

Slucajno naletio u Mercatoneu(Ipercoop)
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:51
smile211Geko divim ti se!!!!! smile211
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:45
 Nikad čula ni vidjela...gdje si kupio te plodove?
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:42

Ovo je jedan od ličija koji je godinu dana star.
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:38
Ja imam par biljaka ličija doma od prošle godine. Sjeme ti jako brzo gubi klijavost, tako da za dan-dva trebaš posadit. Sadi se tako da ožiljak sjemena ide pod zemlju a vrh sjemena da malo viri iz zemlje. Sjemenku i zemlju najbolje prskat tako da ti zemlja ne bude suha. Držati na temperaturi 20-25 stupnjeva. Biljčica će se pojavit za oko 2 mjeseca. Biljke uzgojene iz sjemena daju plodove nakon 7-10 godina. Mislim da bi se liči mogao održat  na moru na otvorenom jer može izdržat i do-1 stupanj.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 21:55
evo ovako pise o njima:

Razmnožavaju se se putem sjemenkama, a bolje se sorte razmnozavaju cijepljenjem.

Trebaju tropske uvijete ali liči trebaju malo manje vlege od rambutania.

uzgoj u stakleniku i u loncima : Nažalost preveliki su ali možete ih uzgajati kao ukrasne biljke u loncima ali nece dati ploda!!!
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 21:49
idem provjeriti u kojoj knjizi dali ima sta o uzgoju!!!
Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 21:44
Evo ja sam danas slucajno  kupio Liči (Litchi chinensis). Okusa je onak recimo kao kupovno bijelo grožđe barem meni.

E sad ostale su mi kostice. Jel ima netko kakvo iskustvo kako to posaditi?
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 20:28
O ovoga nisam vidio niti jedno voce.
Iako me ovo prvo asocira na malinu!!

Dali i te biljke imas doma posadite?
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2007 u 16:10
Subtropsko voće; Liči (Litchi chinensis), rambutan (Nephelium lappaceum) i longan (Dimocarpus longan) spadaju u porodicu Sapindaceae. Podrijetlom su iz južne Kine.

Liči-Litchi chinensis

Rambutan-Nephelium lappaceum

Longan-Dimocarpus longan

Slike sa net-a.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.