Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Liči, rambutan i longan
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Liči, rambutan i longan

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dedabrada View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dedabrada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2009 u 19:30
Osim ličija gdje se može naći rabutan u zg i okolici?
S obzirom da iznikle sjemenke ne daju plodove, već kalemljene zanima me dali ima netko već kalemljene

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ružmarin View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ružmarin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2009 u 18:09
moram se pohvaliti 3.2.09 sam posadila lići i mogu vam reći da je iznikao i to jako lijepa stabljika žao mi je da nemam kako da je snimim ali je jako lijep
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 07:50
Za mesec dana je nikao jedan, a drugi se pojavio na površini zemlje i tako stoji, najverovatnije ništa od njega. Sa kupovnom zemljom sam pomešao zemlju ispod bora, jer zbog iglica takvo zemljište ima nižu pH vrednost, a liči zahteva kiselije zemljište. Danas ću posijati još nekoliko semenki.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
ružmarin View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ružmarin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 20:27

bok! super je jedva ćekam da vidim hoće li i moj lići da iznikne posadila sam ga 3.2.09 za sada ništa ali ima još vremena ,koliko vremena je vaš lići kad ste ga posadili ?

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 10:30
Evo kako napreduje liči
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2009 u 23:00
Ako slučajno nekog zanimaju tropske voćne vrste, njihov uzgoj i opis možete vidjet na mojoj stranici
                                                   tropskovoce.webs.com                       Smile
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 10:52

Evo niče mi liči, semenke su skroz prekrivene sa zemljom, posađene pre mesec dana.
Na vrh
zvonkica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvonkica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2009 u 22:33
OWinkdgovarala sam pomme dor za mogunj kako ga mi  zovemo ili planika pod drugim nazivom , LOLza liči nisam do sada ni znala , jedino iz Merkatora.
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 11:58
Na liči u trgovinama nisam nigdje naišla,moja teta to jede na kile u Njemačkoj,moram joj reći neka mi donese koju sjemenku ili neka posadi i nekako prošverca preko granice.Mene okus ploda podsjeća na bazgu.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Nimloth View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 34
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nimloth Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2008 u 14:22

Baš tako je izgledao moj avokado kad je niknuo.

Sad ti već sigurno ima i listove?
El adhe Alqualonde
Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2008 u 10:12
Evo nakon dugo vremena kod mene je niknuo liči, kasnije poslikam dok se napune baterije. tek je proklijao
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2008 u 01:44
Time se u Hrvatskoj nitko ne bavi. Ja ti studiram agronomiju pa se pripremem za diplomski za koji godinu dana. Na temu tropsko voćarstvo. Ali ti nitko od profesora na faxu ne zna ništa o tome. Sad u proljeće ću radit mali pokus za diplomski na moru tj. na Krku. U proljeće ću posadit mlade biljke ličija, da vidim kako će se prihvatit na mediteransku klimu. A drugi pokus je uzgoj karambole u zatvorenom prostoru. Po pravilu bi trebala za 3-4 godine davat prve plodove. Ako uspije znači da bi se mogla uzgajat. Ipak jedan komad karambole u Konzumu dođe oko15kn. Ovo ostalo je više kao kolekcija i neki gušt.  
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 23:36

ali i stan se da lijepo iskoristiti, a koliko vidim dobro ti to ide!!

Sve ove egzoticne biljke imati u stanu i uspjevaju. Stvarno si pravi majstor!!!

Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 23:32
Moja želja ti jednog dana imat kuću sa što većim vrtom i jednim staklenikom da strpam to sve. Ali kaj češ kad živim u stanu.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 20:40
Maleni staklenik u vrtu ili na balkonu, ce uskoro biti potrebanWink

Ažurirao administrator - 05 Siječanj 2008 u 20:41
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 16:52
Ja ti to sve držim u svojoj sobi. Imama potrebu sadit a nemam više mjesta za sve biljke. Mora da mi je to prešlo u  neku vrstu ovisnosti.
Na vrh
Matko View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 181
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Matko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 16:18
smile211Geko nemam riječi!!! Predivne biljke imaš!!! Gdje ih samo smjestiš sve!!!

Hvala puno pomme dor na ovome detaljnome opisu za nas ne znalice!!!
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2007 u 21:19
Naravno da ga volim jesti,ko i svo voće,no ove ga godine nisam našla u trgovinama. Zanimljivo je,ako se kojim slučajem ne pojede,da se može osušiti. Meni je ostalo prošle godine nekoliko ličija(negdje smo otišli i nisam ih pojela) pa sam ih ostavila da vidim hoće li biti dekorativni ako se osuše.I jesu. Sad sam ih koristila kod božićnih aranžmana
Na vrh
pomme dor View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 158
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pomme dor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2007 u 15:44

Evo za fridu (a i za sve ostale forumase) nekoliko slika ličija koje sam kuplia jutros. Fali vam brate na ovom forumu slika.

Dali ste mi zelju za tropskim vockama usred zime. Nisu tako jako crveni kao na prvoj slici od Geka, a okus im je nesto slabiji od grozda. U svakom slucaju … socno voce.

Prvo u malom tanjuru

pa u ruci da se vidi otprilike velicina

kora se guli, tvrda je, gruba i malo pika sa ovim svojim spicama i ne slici na koru niti jednog drugog voca koje poznajem kod nas. Mozda se  i varam. U svakom slicaju nemoze se jesti

Meso ploda je bijele boje i jako socno, a kostica je tamno smeda.

Malo usporedbe kostice i ploda

I na kraju detalj kostice koji koliko sam shvatila ide u zemlju.

Da znate da cu i ja pokusati posaditi (taman da me muz strpao u top i ekspedirao natrag u Hrvatsku). Jedino me muci to sto je to voce iz uvoza, konkretno ovi moji dolaze s Madagaskara i vjerojatno su ih prije prijevoza necime prskali kako bi vocke duze ostale lijepe i svjeze. Barem tako rade s ostalim tropskim vocem ovdje u Francuskoj (osim kad posebno navedu da voce nije nakon branja "tretirano"). Kako s time stoje stvari u Hravtskoj?
Pomme
http://mes.pommes.free.fr Posjetite, redovito stavljam nove stranice.
Na vrh
Geko View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 23:41
Nemora virit vrh ali je nemoj preduboko gurnut u zemlju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.