Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 136> |
Korisnik | |
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav svim ljubiteljima clematisa!!!!
Predivno. Ja imam tri klematisa i jako ih volim.
Flavia tvoja zbirka je predivna, ne znam koji mi je ljepši.
Jednom riječju s v i !!!!
Imam zamolbu: ako mi možeš poslati reznice da probam zakorjeniti !
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
hvala na dobrim željama
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Bok društvo! Clematisi su vam krasni!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bok Mihaella
![]() mislim da i on može van, ali ja bih ga presadila u fazi mirovanja
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Sprinqy westerplatte, multi blue i piilu su clematisi iz druge skupine. S tim da sam za piilu čitala da se u principu ne treba orezivati, ali to ću vidjeti ove godine jer sam ga i ja kupila.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Puno hvala!!!!!!!! ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Kupila i ja danas prvi klematis
![]() E sad nešto mi je malo čudno ..Na slici piše da je Nelly moser i ima kao rozo bijele cvijetove no jedan od tih u ponudi je imao jedan cvijet al skroz bijeli ..Ja sam uzela onaj s više pupova koji se nije otvorio.Zanima me jel on kasnije dobije tu boju koja je na slici ili ...mislim si možda se to baš otvorio prvi cvijet pa se boja još nije "razvila" ![]() |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
clematisi su vam
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MIHAELLA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 15 |
Pozdrav svima
Antonija hvala na pomoći, neki od sljedećih ču posaditi uz stablo ovaj nisam stavila sam da se pšenje na ogradu od terase i za sad je dobar posli onog ludog juga!! Kažeš da su puž i skakavac i tvoj klemić popasli , moj je jedan u pitaru i ljepo počeo nicati ono par centimetara kad nakon par dana osta na jednom listiću ??? Šta da radim i hoče li od njega uopče išta biti?? Lani je bio visok skoro 150 cm i bio je prekrasan. Ostao je ove zime vani u pitaru i iz starih grana nista nije pustio nego to iz zemlje???? Ima li ljeka za njega????? |
|
![]() |
|
bok Mihaela! bojim se da od ovoga što je ostao na jednom listiću ove godine neće biti ništa. To se dogodilo meni prošle godine, ovo proljeće je potjerao iz zemlje, ali je nekako jadan. ima neke dvije jadne grančice. bila sam primorana trovati puževe, da bi mi ostao.Inače ja dok nisam otkrila čari interneta, redovito sam kupovala časopis VRT. Preko njega sam se zaljubila u klematise, iz njega znam da se mogu penjati uza stablo.Molim Matildu da mi napiše ime ovog klematisa sa slike jer ja imam takvog a neznam kako se zove!
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Venuće klematisa
Od štetnika se na klematisu povremeno mogu pojaviti lisne uši, najčešće na mladim izbojima, koji za jakog napada mogu potpuno uvenuti. Vrlo ih je lako suzbiti nekim od insekticida. Mladim izbojima rado će se pogostiti i puževi, no njih je na sreću lako u tome spriječiti. Mnogi veći problem čine uzročnici nekih bolesti, od kojih je najčešće venuće, uzrokovano dvjema vrstama gljivica. Simptomi koji se vide kao venuće listova i izboja javljaju se naglo, tako da za samo nekoliko dana dođe do naglog propadanja čitave biljke. Do zaraze najčešće dolazi ljeti, za sušna i vruća vremena. Gljivice koje su uzročnici venuća razaraju provodne snopove u biljci, čime je onemogućeno kolanje sokova, a kako se transpiracijom iz lišća gube velike količine vode, biljka se vrlo brzo osuši. Učinkovitog sredstva za sprječavanje bolesti nema, pa je zato nakon pojave simptoma biljku odmah potrebno orezati do tla, a sve izboje spaliti. Kako pavitina ima jaku izbojnu snagu iz korijena, vrlo će brzo potjerati nove izboje. Održavanjem dobre vitalnosti biljke, utječemo i na smanjenu opasnost od zaraze gljivicama. Zato je za jakih vrućina biljku potrebno redovito i obilno zalijevati, te prihranjivati tekućim hranjivima. Do prodora gljivica dolazi preko oštećenih izboja, pa je nužno sprječavanje njihova oštećivanja. Redovito uklanjajte i ocvale cvjetove, te osušene listove i izboje. |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
cure kako je moguće razmnožiti klematis...nudi mi susjeda a ja nemam pojma na koji način bi da se primi....
|
|
![]() |
|
nichll - koliko ja znam najbolje ga je razmnožiti povaljenicama. Tako ga je uspješno razmnožila moja svekrva. Inače to ti se radi tako da se spusti jedna grančica koja je najbliže tlu i ukopa se lagano površinski u zemlju s tim da joj je vrh vani, a ne pod zemljom. Negdje sam pročitala da se može s nožićem malo ogulit taj donji dio grančice da bi lakše izašli korjenčići, ali moja svekrva to nije napravila i svejedno se ukorijenio. Dakle nakon nekog vremena ta grančica se ukorijeni i onda se može odvojiti od matične biljke i posaditi na novo mjesto. I ja sam baš neki dan to uradila sa svojima i sad željno iščekujem rezultate
![]() |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
hvala ti ne čini se teško.....morat ćemo pokušati...a tebi sretno.....
|
|
![]() |
|
iva_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
bok,
danas sam posadila svoj prvi klematis.
![]() hvala vam na odgovorima i klematisi su vam prekrasni...samo se nadam da će i moj jednoga dana biti takav
|
|
![]() |
|
Iva zg dobrodošla Molim nekoga da mi napiše u koju skupinu orezivanja spada ROUGE CARDINAL
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Antonija Rouge Cardinal ti spada u 3. skupinu.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
iva_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
hvala antonija na dobrodošlici!
![]() |
|
![]() |
|
primorka puno hvala
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Nisam nikada imala clematis, ali gledajući vaše vrtove i čitajući vaše postove sve češće zastajkujem kraj tog cvijeta.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |