Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 136>
Korisnik
Poruka
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 00:17
Pozdrav svim ljubiteljima clematisa!!!!

Predivno. Ja imam tri klematisa i jako ih volim.

Flavia tvoja zbirka je predivna, ne znam koji mi je ljepši.
Jednom riječju  s v i !!!!

Imam zamolbu: ako mi možeš poslati reznice da probam zakorjeniti !
                                smile143      smile79
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 11:31
hvala na dobrim željamaSmile prva dva klematisa sam posadila prije 4godine. oni su sad lijepo razvijeni. budu prekrasni dok jako ne zagrijeto je neđe do kraja svibnja,nakon toga su jadni,imam osjećaj da samo životare.   potrazi sam za nekom vrstom crvene bojekad mi budu u punom cvatu staviti ću slike. nadam se da će mi ih neko identificirati. u početku nisam znala da je to važno radi orezivanja!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 14:26
Bok društvo! Clematisi su vam krasni!!!Clap Ja sam prošle godine kupila jedan u jesen i ove godine još dva, svi imaju pupoljke i lijepo se razvijaju. Jedino što me muči je što ne znam kojoj skupini clematisa pripadaju, tu mi možda netko od vas može pomoći Thumbs%20Up. Imam C.pillu - za njega mislim da je druga skupina, to sam vidjela u jednom od postova. Druga dva su multi blue i westerplatte - zna li tko kojoj skupini pripadaju?
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2010 u 19:52
bok MihaellaSmile mislim da klematis slobodno možeš posaditi da se penje uz stablo. i moji su na vjetrometini, ili jugo ili bura, uvijek nešto puše, ali se ipak dobro drže. meni su veći problem puži i skakavci koji jedu mlade izboje. jednoga su mi doslovno popasli.a što se tiče drugoga u grasti mi
mislim da i on može van, ali ja bih ga presadila u fazi mirovanjaSmileSmileSmile  pozdrav sa krajnjeg juga!!!!!!!!!
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 08:40
Sprinqy westerplatte, multi blue i piilu su clematisi iz druge skupine. S tim da sam za piilu čitala da se u principu ne treba orezivati, ali to ću vidjeti ove godine jer sam ga i ja kupila.
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 20:45
Originalno poslano od člana primorka primorka napisao:

Sprinqy westerplatte, multi blue i piilu su clematisi iz druge skupine. S tim da sam za piilu čitala da se u principu ne treba orezivati, ali to ću vidjeti ove godine jer sam ga i ja kupila.

Puno hvala!!!!!!!!Star
Na vrh
tanjica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 235
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanjica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 22:26
Kupila i ja danas prvi klematis Hug

E sad nešto mi je malo čudno ..Na slici piše da je Nelly moser i ima kao rozo bijele cvijetove no jedan od tih u ponudi je imao jedan cvijet al skroz bijeli ..Ja sam uzela onaj s više pupova koji se nije otvorio.Zanima me jel on kasnije dobije tu boju  koja je na slici ili ...mislim si možda se to baš otvorio prvi cvijet pa se boja još nije "razvila" LOL
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 20:11
clematisi su vamsmile93 , evo i mojega, za sada jedinogaLOL

Na vrh
MIHAELLA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MIHAELLA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:04
Pozdrav svima
Antonija hvala na pomoći, neki od sljedećih ču posaditi uz stablo ovaj nisam stavila sam da se pšenje na ogradu od terase i za sad je dobar posli onog ludog juga!!
Kažeš da su puž i skakavac i tvoj klemić popasli , moj je jedan u pitaru i ljepo počeo nicati ono par centimetara kad nakon par dana osta na jednom listiću ??? Šta da radim i hoče li od njega uopče išta biti?? Lani je bio visok skoro 150 cm i bio je prekrasan. Ostao je ove zime vani u pitaru i iz starih grana nista nije pustio nego to iz zemlje???? Ima li ljeka za njega?????
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 19:17
bok Mihaela! bojim se da od ovoga što je ostao na jednom listiću ove godine neće biti ništa. To se dogodilo meni prošle godine, ovo proljeće je potjerao iz zemlje, ali je nekako jadan. ima neke dvije jadne grančice. bila sam primorana trovati puževe, da bi mi ostao.Inače ja dok nisam otkrila čari interneta, redovito sam kupovala časopis VRT. Preko njega sam se zaljubila u klematise, iz njega znam da se mogu penjati uza stablo.Molim Matildu da mi napiše ime ovog klematisa sa slike jer ja imam takvog a neznam kako se zove!
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 21:02
Venuće klematisa

Od štetnika se na klematisu povremeno mogu pojaviti lisne uši, najčešće na mladim izbojima, koji za jakog napada mogu potpuno uvenuti. Vrlo ih je lako suzbiti nekim od insekticida. Mladim izbojima rado će se pogostiti i puževi, no njih je na sreću lako u tome spriječiti. Mnogi veći problem čine uzročnici nekih bolesti, od kojih je najčešće venuće, uzrokovano dvjema vrstama gljivica. Simptomi koji se vide kao venuće listova i izboja javljaju se naglo, tako da za samo nekoliko dana dođe do naglog propadanja čitave biljke. Do zaraze najčešće dolazi ljeti, za sušna i vruća vremena. Gljivice koje su uzročnici venuća razaraju provodne snopove u biljci, čime je onemogućeno kolanje sokova, a kako se transpiracijom iz lišća gube velike količine vode, biljka se vrlo brzo osuši.

Učinkovitog sredstva za sprječavanje bolesti nema, pa je zato nakon pojave simptoma biljku odmah potrebno orezati do tla, a sve izboje spaliti. Kako pavitina ima jaku izbojnu snagu iz korijena, vrlo će brzo potjerati nove izboje.
Održavanjem dobre vitalnosti biljke, utječemo i na smanjenu opasnost od zaraze gljivicama. Zato je za jakih vrućina biljku potrebno redovito i obilno zalijevati, te prihranjivati tekućim hranjivima. Do prodora gljivica dolazi preko oštećenih izboja, pa je nužno sprječavanje njihova oštećivanja. Redovito uklanjajte i ocvale cvjetove, te osušene listove i izboje.

Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 22:26
cure kako je moguće razmnožiti klematis...nudi mi susjeda a ja nemam pojma na koji način bi da se primi....
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 15:09
nichll - koliko ja znam najbolje ga je razmnožiti povaljenicama. Tako ga je uspješno razmnožila moja svekrva. Inače to ti se radi tako da se spusti jedna grančica koja je najbliže tlu i ukopa se lagano površinski u zemlju s tim da joj je vrh vani, a ne pod zemljom. Negdje sam pročitala da se može s nožićem malo ogulit taj donji dio grančice da bi lakše izašli korjenčići, ali moja svekrva to nije napravila i svejedno se ukorijenio. Dakle nakon nekog vremena ta grančica se ukorijeni i onda se može odvojiti od matične biljke i posaditi na novo mjesto. I ja sam baš neki dan to uradila sa svojima i sad željno iščekujem rezultate Geek .
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 15:21
hvala ti ne čini se teško.....morat ćemo pokušati...a tebi sretno.....
Na vrh
iva_zg View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iva_zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 22:24
bok,

danas sam posadila svoj prvi klematis.smile76 istina da je u tegli na balkonu ali nadam se da će opstati. stavit ću ga na južni dio lođe. imam pitanje, znam da voli imati nožice u hladu, pa me zanima bi li bilo dobro posaditi ispred njega ficus pomilu??

hvala vam na odgovorima i klematisi su vam prekrasni...samo se nadam da će i moj jednoga dana biti takav
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 08:25

Iva zg dobrodošlaSmile  ja noge u hladu riješim sa jednogodišnjim ljetnicama, npr. prkos. kadifica itd

Molim nekoga da mi napiše u koju skupinu orezivanja spada  ROUGE CARDINAL
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 08:43
Antonija Rouge Cardinal ti spada u 3. skupinu.
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Na vrh
iva_zg View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iva_zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 09:21
hvala antonija na dobrodošlici! smile72
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 12:41
primorka puno hvalaThumbs%20Up
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 00:47
Nisam nikada imala clematis, ali gledajući vaše vrtove i čitajući vaše postove sve češće zastajkujem kraj tog cvijeta.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.