Kontesin vrt |
Odgovori
|
Stranica <1 4950515253 104> |
| Korisnik | |
stefkaja
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 19:35 |
|
Woow pa kod tebe je stvarno predivno..Pakujci su predivni..
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 20:11 |
|
Hej ljepotice, pa ovo nadmašuje moju predodžbu o tvom bragu, predivno je
|
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa
Cvjetni guru
Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 20:36 |
|
mene su osvojili floksici i pakujac
|
|
![]() |
|
OTOK
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 20:58 |
|
Ipak ne bježiš od motike, jer ova ljepota ne nastaje sama od sebe.
|
|
![]() |
|
kontesaa
Cvjetni guru
Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 22:14 |
|
drage cvijećkoljubice, hvala što ste mi bile gošće
svaka riječ pohvale daje poticaj za dalje i bolje, a danas mi lijepe riječi puno znače jer je danas očito dan za skupljanje tužnih i ružnih vijesti, ali kako kažu, nadaj se najboljem i pripremi se za najgore ....minica, anaida ![]() korijenkice i ja jedva čekam da procvatu ovi kupljeni, ali još se više veselim onim posijanim prošlo proljeće za sada imaju samo listeke...goge pa to ti je paprat vulgaris, moj stručni naziv obična paprat iz šume..nabavim i za tebe koju tražila si slikice sempića...malički su i za sada u ovim posudama, ali narast će nadam se ![]() stigli sempići od renee ![]() ![]() ![]() bako i mali kaktus, ja njima ništa ne pjevam jer bi to bilo pogubno ovu duplu sam dobila za ročkas prije dvije god (i rekli su mi da drugu god neće više biti dupla, ali je), a crvenu ispelcala od moje doma prošle godine i cvate (a onu doma je mama uneredila) nemam nikakav savjet za njih jer su se one meni pokazale kao jako zahvalne i nezahtjevne cvijećke, zalijem ih jednom tjedno kada dođemo na brijeg i po ljetu su vani u sjeni jer ne mogu brzo reagirati ako im sunce zasmeta hana, površina bregića je cca 2500 m2 i dijeli se na voćnjak koji ćemo rušiti i saditi nove voćke, kuću i okućnicu i tamo jedan dio koji nam uvijek izmakne kontroli motika i lopata imam dovoljno, ali danas sam vidla reklamu od flaksericu za upravo takav teren pa ako već imaš volje... ![]() tek sad imam neke vizije kako bi to trebal izgledati kada sam skupila nešto cvijećki, ali polako... stefi, Triška i gio, drago mi je da ste navratile i da ste uživale ![]() Triška, rijetko slikam cijeli grunt jer mi vječito nekaj ne paše u kadar te stara građa razna te travuljaga te ovo te ono nadam se da ćeš doći u inspekciju jednom ![]() Otok..ma bježim ja od nje, ali me ona sustigne ipak pa kad se mora, mora se |
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Lantana
Cvjetni guru
Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 22:17 |
|
Kontee pa ovo je prekrasno iznenađenje nakon onog bijelog pokrivača. Voli tebe cvijeće, a i ti njega
. Bijela armeria mi se jakoo sviđa
|
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Mira021
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 22:26 |
|
Slike se nižu i eto uživanja za oći i dušu,svaki cvjetak je pre-predivan
|
|
![]() |
|
lucy
Trajnica
ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 23:38 |
|
Ne čudim se da ti je teško napustiti ove brege i vratiti se gradskoj svakodnevici. Iberis je jako lijepo napredovao s obzirom da je ljepotan izrastao iz jedne grančice.
|
|
![]() |
|
forzicija2005
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 19:53 |
AAAAAAAAA kao i svaki puta ja pado u trans gledajući sve ovo
|
|
![]() |
|
hoya
Cvjetni guru
Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 21:12 |
|
Ajmeee koliko sempića! I sve lijepi.
I nemoj mjenjati kamenjar - ovakv ti je lijep!
|
|
![]() |
|
Medvjed34
Odrastao grm
Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 21:21 |
|
ajme meni kak je tu sve lijepo!!! svaka pohvala vrijednim rukama, prekrasnom okolišu, isto takvom cvijeću... i još stara drvena hižica, SJAJNO!
|
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
kontesaa
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 21:45 |
|
cure i dečki, sad ja cvatem
hvalaa a danas sam vam se još malo ponovila kod BB pod sljemenom, bit će poslaaa preko vikenda ![]() Lantana ne spominji mi onu bjelinu mada..nekako mi se čini da su biljkice puno bolje podnijele zimu pod silnim snijegom i bolje napreduju..ali možda si samo umišljam bijela armeria kažeš? ![]() mira i lucy, drago mi je da ste bile gosti na brijegu ![]() forzicija samo se nadam da si na nešto mekano pala hoyčika pa kam ću onda sa svim onim čuvarkućama koje uredno i marljivo skupljam? ajde budem još vidla..mjesta ima, ali mi se koncepcija onda mijenja ![]() medo, dobrodošao i ti na moj brijeg samoooo...ono nije kuća, već stara štala koja sad služi kao odlagalište svega i svačega, kuća je zidana ![]() sutra je petek i pošto je moja polovica na terenu, gibamo cvijećke i ja urediti grunt
|
|
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Lora
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 22:42 |
pitam se pitam, pa gdje sam ja bila da nisam prošetala ovom divotom do danas. Prekrasno ti je, divno, nemam riječi. A vidim da te se lopata ipak dobro hvata, kad ti sve tako lijepo uspjeva......svaka ti čast
![]() |
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Inox
Mladi grm
Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Svibanj 2010 u 15:11 |
|
Kratki boravak u "civilizaciji" između ostalog koristim za obilazak vrtova poznanika. Prošetao sam tako i Tvojim zagorskim vrtom i uživao ponovno u krasnom pitomom,domaćem krajoliku zagorskih brega. Da, to je kraj koji ima tak jaku vodu da ju domaći ljudi moraju razrjeđivati sa vinom kak bi ju mogli piti.
Iako je Cimin resor zapažanje i iznošenje dojmova o cvijeću i svom ostalom raslinju, i ja mogu uočiti svu opuštenu, neusiljenu ljepotu Tvog rustikalnog vrta i grunta općenito . …i vidi se, nisu Tebi motika i lopata tak odbojne kak druge puce tu po forumu pripovedaju, kaj god.Kako sam ljubitelj širokih kadrova uvijek se nalukavam preko i iza ruba margina kako bi sagledao i ono što nije stalo u kadar. Zbilja imaš što pokazati, zato povremeno ubaci koju fotku okolice kao u početku. Inače zapazio sam ja još u 2008. onu staru građu, predivne stare grede i daske. Joj da je to moje, kak bi ja od toga svašta napravil. Zapazil sam u uglovima nekih fotki i neko staro drveno zdanje, uh, uh! Florijanu svaka čast, pun je dokaza svoje muževne nesebičnosti ako povežem sa ranijim Ciminim zaključkom. Razumijem i dijelim Muckovu ljubav prema čokoladi, ali ja si njušku ipak poslije obrišem. Uživaj i stvaraj dalje i Ti svoj raj. LP ![]() |
|
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
![]() |
|
anči39
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 23:27 |
|
|
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
kontesaa
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 12:41 |
|
još jedan vikend prođe i novi tjedan dođe
i dobro da je tako jer sam se satrala od posla, a samo polovicu zamišljenog napravila...definitivno nisam u kondiciji i sad me baš fini muskulfiber muči a tek ruke..sreća da imaju par dana za oporavak...pošto sam bila sama na brijegu...uspjela sam odtraviti samo polovicu polovicu povrtnjaka..trava se bori svim silama protiv mene, ali pametniji popušta nešto sam cvijećki posadila, ali i tu imam listu čekanja...zemlja je već kao beton...kora koja se napravila gore se ne da običnim malim alatom razbiti da bi se nešto posadilo ...treba nešto malo veće i jače štihača i lopata naravno ona kiša koja je davila u subotu...kao da i nije padala, zemlja cvrči kao da vode nije vidla mjesec dana travuljaga raste kao šašava, a da se odlučim samo travnjak imati onda ne bi rasla ![]() uglavnom...samo jedan pošteni dan na raspolaganju i nije dovoljan za ništa osim za pošteni muskulfiber ![]() Lora i anči ![]() inox, baš lijepo da si prošetao mojim vrtekom ![]() vidim da si upoznat sa jačinom vode u ovom kraju i stvarno dobro zboriš...prejaka je ta voda mucko ti je tako zamusan od kad je ugledao svijetlo dana i od početka je smiješan sa tom flekicom na njušci ![]() nego glede građe...na žalost, sa njom ne bi mogao sklepati ama baš ništa, sve je trulo da se ni skuriti ne može to je građa od stare kuće, a zadnjih godina je stajala nepokrivena na kiši, snijegu i suncu...raspada se u prah kada primiš....a drveno zdanje je, kao što sam rekla, stara štala koja je sad spremište ![]() poslikat ću uskoro i koju panoramsku sliku ![]() a do tada... malkice se ponavljam, ali cvijećke u kamenjaru sad polako dolaze do punog sjaja ![]() bijela armeria i neki novi phlox, ali nije onaj puzavi... ![]() ![]() saxifrage (za sada su žive i zdrave) nisu posebno bujne ![]() ![]() ![]() ![]() proljetos kupljen sedum sivko će cvijetati (tako meni izgleda)..slatki mi je ![]() ![]() ovaj sedum se probija pored aubriete i samorasijanog jednogodišnjeg iberisa ![]() ovo će biti visoki sedum ![]() pokušala sam uhvatiti cvijet gaveza...manje ili više uspješno ![]() ![]() ![]() ovome ne znam ime, ali se strašno brzo širi, prošle godine sam čupnula negdje jedan mali, mali picmoljak, a vidi ga sad bit će čerupanja ![]() ![]() ![]() |
|
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
OTOK
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 12:47 |
|
Uživanje prošetati, lijepo se zašarenilo.
Onaj bijeli cvijetić je rožac (cerastium), prilično je agresivan, jako se širi |
|
![]() |
|
jasminaaa
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 13:26 |
|
Odavno nisam šetala po vrtovima forumaša
,ali me obaveze slomiše ...Sve je prelijepo,ne bih ništa izdvajala.... |
|
![]() |
|
Anaida
Cvjetni guru
Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 13:30 |
|
Kontee, brijeg je procvao!!!
|
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
gioiaa
Cvjetni guru
Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 13:40 |
|
divno procvjetao
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 4950515253 104> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |