Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 85> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni su isto tako ovih dana poceli cvijetati, vec su 4 ocvjetala ima jos par koma koji su u pupovima!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Amarilisima kada puknu čaure sa semenom, treba seme povaditi i posejati u saksije, ali na taj način da se u saksiju stavi zemlja, dobro se sabije i zalije, zatim se poredaju semenke amarilisa i prekrije se tankim slojem zemlje. Ako se sije na veću dubinu nicanje je oteženo i manji procenat biljaka niče. Treba održavati zemlju vlažnom, ali paziti da se pri zalivanju seme ne iskopa jer je veoma plitko. Najbolje je sa prskalicom orošavati površinu zemlje u saksiji. Ako se vremenom lukovica smanjuje to je zato što je posađena u saksiji cele godine. Najbolje je amarilise premestiti u baštu oko 10. Aprila, kada prođe opasnost od kasnih prolećnih mrazeva i da u bašti budu do 9. meseca. Tada lukovice dobro napreduju, a povoljno reaguju i na folijarnu prihranu. Odgovara im sunčano mesto u bašti.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Neko mi zatrpao PP
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Daj si obrisi nekoliko poruka iz PP jer ne mogu poslat
|
|
![]() |
|
A dok buš dobar
![]() |
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Kada,jedva cekam
![]() |
|
![]() |
|
Moj ima 4mlade lukovice,ak buš dobar buš dobio
![]() |
|
![]() |
|
Kod mene ima svašta.Amarilisa baš i nemam previše.Jedan sam nedavno dobila,crveni.
A kaj bi ti,previše je za nabrajati,no imaš dolje temu"oglasi" i tamo ti piše ko šta nudi(kod mene piše samo jedan dio).E tamo odi i napiši šta nudiš i šta viška imaš.Sve se bude našlo i zamjenilo
![]() |
|
![]() |
|
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
www.floraldispatch.nl
Pogledaj tu,bili su na flori i vele da se može naručiti,imaju isporuku u Hr.
![]() |
|
![]() |
|
Ako moze mozemo se i mjenjati.Btw prodajete li ih?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Lukovica ima u goovo svakoj cvijećarnici ili specijaliziranim trgovinama u kojoj prodaju sjemenja i lukovica cvijeća.
cjena je cca 30 do 50 kn kartica. A ponesto ih imam i ja, ali samo crvenih.
![]() |
|
![]() |
|
Ok,nema problema.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
iskreno receno nisam nikada sadio iz sjemena nego razmnozavoih sa lukovicama. a nisam se okusavao ni u krizanju.
a sadnja iz sjemena je jednostavna iso kao i skupljanje sjemena!
Ažurirao administrator - 03 Siječanj 2008 u 20:51 |
|
![]() |
|
Prosle godine sam imao crveni amarilis kojemu sam pustio ocvale cvjetove.Na njima su se stvarale sjemenke(pokusao sam ih posaditi,ali nije uspjelo)pa se lukovica smanjila.Kada sam ga ove godine posadio prvo su iznikli listovi.Kao i svi drugi mislio sam da nece cvjetati no dogodilo se suprotno.Iz lukovice je izbila cvjetna stapka koja svakim danom sve vise raste.Ove godine kanim krizati crveni i bijeli pa bi mi pomogli savjeti o sadnji sjemena i krizanju.Unaprijed hvala
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
U kontinentalnom djelu zemlje se koristi kao sobna biljka dok na Mediteranu i u toplijim krajevima slobodno može ostati vani. A njena prirodna staništa potječu iz srednje i južne Amerike. Amarilis ima krupnu lukovicu koja se sadi tako da 2/3 lukovice bude u zemlji a 1/3 bude izvan nje. I to u pomiješani supstrat sa tresetom i malo pijeskom kako bi se dobila prozračnost i propusnost zemlje. Nakon što posadite lukovice, posudu s njima trebate staviti na toplo i po mogućnosti mračno mjesto( iako uspije i na svijetlu), te nakon nekoga vremena kada počne rasti zeleni dio vratiti posudu na svjetlo mjesto. Amarilis ili kod nas poznati i kao Prugasti sunovrat ima svijetlo zeleno lišče koje dostigne dužinu od 25 - 50 cm. No ono se razvije tek nakon što biljka procvjeta. |
|
![]() |
|
Kao prvo kako ih saditi,tj. kada.Posadio sam jednog bijelog,trenutacno je visok 55cm(je li to normalno).Uskoro bi se trebali otvoriti cvjetovi pa me zanima i kako ga razmnozavati.Imas li ti iskustva s njima?
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Samo pitaj što te sve zanima!!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |