Haworthia |
Odgovori | Stranica 123 12> |
Korisnik | |
Martina
Nedavno posijan Pridružen: 01 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Studeni 2007 u 13:39 |
Kupila sam Haworthiu. Negdje pise puno sunca i puno vode a negdje sam procitala malo sunca, tj u sjeni i malo vode. Sta je od toga ispravno?
U kakvoj zemlji se moze saditi obzirom da je zemlja za kaktuse skupa jer nema malog pakovanja, ili mozda ima negdje za kupitit manje pakovanje u Zagrebu??
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Dvije godine ništa o tom lijepom sukulentu nije bilo rečeno. Malo da obnovim temu sa slikama moje haworthie i njene lijepe mame. Haworthiu nije teško uzgajati. Ne voli direktno sunce. Najbolje raste u svijetloj sjeni. A što se tiče vode tu je tretman isti kao i kod ostalih sukulenta. Preko ljeta normalna količina vode a preko zime zalijevanje smanjiti na minimum. Razmnožavanje je vrlo jednostavno. Pošto raste u grupi više njih zajedno, grupu razdijelite na manje dijelove i to je to. |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
1.Haworthia Maughanii
2.Haworthia Pumila Donut Compacta 3.Haworthia Bolusii 4.Haworthia Attenuata Fa. Donut 5.Haworthia Pele Peace 6.Haworthia Reinwardtii 7.Haworthia Correcta Variegata 8.Haworthia Truncata X Maughanii |
|
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
muhlenbergia
Pinus
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Haworthia truncata |
|
Pinus
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
HAWORTHIA FASCIJATA "BIG BAND" Ovo je moj današnji ulov kupujući spizu za ručak, naravno nij se našla na gradelama
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Haworthia retusa |
|
Camellia
Haworthia cymbiformis v cymbiformis |
|
Camellia
Da vratimo temu iz zaborava Haworthia janseania |
|
Camellia
Haworthia rigida var.expansa Kupljena je u Botaničkom vrtu sa malo suhim vrhovima,ali je zdrava |
|
Camellia
Haworthia radula |
|
Camellia
Haworthia attenuata |
|
Camellia
Haworthia ryderiana |
|
Pinus
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla Martina
Nisam ekspert no godinama imam kaktuse i nisu zahtjevni. U principu kaktusi NIKADA (ni ljeti ni zimi)ne vole puno vode. Ako je u sjeni držiš listovi će joj biti blijedi.Stavi je na prozorsku dasku.preko ljeta je van stavi,vani će ojačati i dobiti lijepu boju.Naravno ne iznosiš je odmah na direktno sunce jer bi joj prenaglo bilo.Ništa se strašno nebi desilo,listove bi joj malo spržilo sunce no potjerala bi,samo bi malo neugledno izgledala.Ja preko zime držim kaktuse koliko je to moguće na hladnijem mjestu(samo da se ne smrznu) jer na previše toplom naglo potjeraju a to je dosta kilavo onda.
Zemlju stavim najobičniju,no možeš je pomješati sa pijeskom.Mislim da sam u baumaxu vidjela manja pakovanja zemlje za kaktuse,ako baš hoćeš kupiti.Meni su sasvim ok i u običnoj (ili pomješanoj sa pijeskom)zemlji.
|
|
Geko
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam Howarthiu. Meni ti stoji tijekom cijele godine na istom mjestu u kuhinji. Ima dosta svijetla. Meni se super drži i mislim da ne na direktno sunce s njom. Bolje neki hlad. Meni je čak prošle godine i cvala. Umjereno zalijevaj. Ljeti 1-2x tjedno a zimi 1x u tjedan dana. Tak ja radim.
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može samo pitanje dali je to oova biljka??
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne. Ja mislim da ti je to neka vrsta Eševerije.
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haworthia attenuata H.acuminata H.beanii Slike sa Net-a |
|
Aglaja
|
|
agava
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam attenuatu .Ona je više za vani. Predivna je i lako se razmnožava. Imam još jednu vrstu sličnu, samo je manja i listovi su joj zavrnuti prema unutra.Nedavno sam kupila H.beanii i zanima me sve o njoj
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pretpostavljam da je ovo haworthia, samo koja vrsta, zna li netko.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu, ja neznam koja je ovo, ali mi je predivna, nisam vidjela da je netko od naših ima, sada ćemo saznat kad si je ti pokazala.
Super je!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Doznala sam na drugom forumu, haworthia ratusa. Kad sam je kupila, imala je 14 malenih hawortijica oko sebe! Pazljivo sam ih razdvojila, posadila, i sada cekam...ne izgledaju bas najveselije, ali se drze. Svaka je imala komadic korijena, ne znam zasto se ne bi primile. Ali, ovu biljcicu imam prvi put, pa bas i ne znam sto joj treba tocno.
|
|
OPG 159365
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Agava nema ništa ljepše od sekulenata u kamenjaru, predivni su.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni se jako svidja!
|
|
OPG 159365
|
kloi
Novo sjeme Pridružen: 05 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
skoro sam nabavila haworthia fasciata biljkicu.savrsena je.kako je negovati,mislim koliko cesto je treba zaliti i kojom kolicinom vode.stoji u saksiji precnika10cm.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Vrijedni mrav
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni to po cvijetu i obliku više sliči na alou aristatu. Hawortie nemaju takav cvijet. Aloi su listovi nešto mekši od hawortijinih. I još jedna stvar, što god šiše o hawortijama, nije baš dobro da su cijeli dan na punom suncu. Definitvno moraju " uhvatiti "malo hlada preko dana. zavisno o temperaturama ( koje znaju biti paklene - kao danas kod nas, primjerice ), ja ju katkad zalijem i svaki dan. Da bi cvjetala mora biti na hladnom tokom cijele zime i ne zalijevati - nešto lično kako kaktusi.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
v. mrave u pravu si
sad sam malo guglala i vidim da je to stvarno aloa moram premjestiti sliku na drugu temu |
|
Saska
Novo sjeme Pridružen: 05 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saska, dobro došla u naše malo društvo.
Ova biljka na tvojoj slici nije Haworthia već Aloe aristata, pa prouči malo temu o Aloama. Vjerojatno ćeš tamo naći nešto o uzgoju.
|
|
Pinus
Dvije godine ništa o tom lijepom sukulentu nije bilo rečeno. Malo da obnovim temu sa slikama moje haworthie i njene lijepe mame. Haworthiu nije teško uzgajati. Ne voli direktno sunce. Najbolje raste u svijetloj sjeni. A što se tiče vode tu je tretman isti kao i kod ostalih sukulenta. Preko ljeta normalna količina vode a preko zime zalijevanje smanjiti na minimum. Razmnožavanje je vrlo jednostavno. Pošto raste u grupi više njih zajedno, grupu razdijelite na manje dijelove i to je to. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opet si bio kod susjede kaktusarke,ova na zadnjoj slici je tvoja ili njezina!
U svakom slučaju prelijepa je,vidim da ću ovu zimu puno naučiti od tebe.
|
|
Odgovori | Stranica 123 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |