Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
Status: Offline
Bodovi: 3874
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 17:33 |
Bubica ti ti ljudi znaju sve o vrstama nametnika, pa mozda ta tvoja mesozderka ima nesto sto bi oni mogli
vidjeti, jer ipak nesto znaju vise od nas.
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
bubica 78
Pustio korijenje
Bodovi: 259
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 11:01 |
tatjanabajcic napisao:
Bubica najbolje da jedan list odneses u biljnu apoteku, oni ti ionako sve znaju. Orhideje su ti krasne.
Evo ja imala dvije orhidje od Sare na izljecenju, i tjeraju nove izdanke, a i moja tjera, kad bude cvijet slikam. |
oprosti al ne razumijem zašto bi list nosila u biljnu apoteku?
|
začin mora teći
|
 |
pčelica7
administrator
Bodovi: 1966
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:58 |
hvala tatjanab , ovo sam pitala zato što jedna moja orhica od prošle godine kad sam je kupila cvjeta, ali ima jednu stapku...čini mi se ko da se nešto događa da bi mogla biti nova stapka, zato pitam možda bi joj mogla malo pomoći, uh što bi onda bila sretna
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:30 |
Pcelice, nisam shvatila da pita za izljecenje Sarinih orhideja, ali nisam puno nista napravila, samo sam ih svaki bas svaki dan dobro spricala, ali ne sa potpuno hladnom vodo, dodavala hranjivo, promijenila zemlju, jer jedna nije htjela krenuti, a drugu joj je unuk pocupao cvijece.Moja kcer je rekla da jedna zenska drzi orhideju u kupaoni gdje se ves pere pa da te pare su dobre, ali ja bas nisam sigurna, jer su to ipak pare od deterdenta.
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:26 |
Ja nisam nosila od orhideje niti od mesozderke,Nosila sam list o hoje, i dali su mi za cvrenog pauka otvor, a on je onda tek jos se razbuktao, ja se rasrdila i pospricala ga sa pitroidom, ode pauk u nepovrat, a moja hoja ostala ziva. Orhidje su osjetljiva a i mesozderke, tako da ipak netko mora strucni reci sto je, ali meni se nesto slicno pojavilo na tratincicama, isto neke smedje flekice kao neke sporice, ali to je vani na balkonu i ako krepa nikom nista.
|
 |
pčelica7
administrator
Bodovi: 1966
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:21 |
baš lijepo tatjana
reci i nama koja je bila terapija?
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:16 |
Bubica najbolje da jedan list odneses u biljnu apoteku, oni ti ionako sve znaju. Orhideje su ti krasne.
Evo ja imala dvije orhidje od Sare na izljecenju, i tjeraju nove izdanke, a i moja tjera, kad bude cvijet slikam.
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
Bodovi: 3042
|
Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 21:15 |
krasne su ti orhideje ai mesožderka !
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
 |
alexandra_zg
Novo sjeme
Bodovi: 16
|
Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 15:17 |
Fify napisao:
a pitala sam čak i tetu u cvjećari od čega točkice, ona kaže da to rade skakavci i smrdljivi martini...hmm...skakavaca nema definitivno,a martina sam našla jednog do dva u prostoru, a sad jesu li pohodili orhideju, nemam pojma.... |
Meni su male točkice po cvijetovima nastale od mušica koje su se nastanile u jednoj tegli koja je bila u istom prozoru gdje i orhideja.. Srećom, primjetila sam to na vrijeme i to upravo zbog orhidejice.. Nakon sanacije mušica, točkice se više nisu pojavljivale..
|
 |
bubica 78
Pustio korijenje
|
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 21:34 |
ovo je moja mesožderka, izgubila je sve tuljke, i narasla na dužinu od 150cm
|
začin mora teći
|
 |
pčelica maja
Nedavno posijan
Bodovi: 31
|
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 20:38 |
Stvarno je krasna! I koliko ima listova  ! Što kad se toliko razraste? Presaditi u veću teglu,ili samo nekako stabilizirati? Ovako izgleda kao da bude se prelomila.
|
 |
bubica 78
Pustio korijenje
|
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 18:19 |
evo prošle godine je bio jedan cvijetić, a sada ih već ima 10. listovi su bili predugi pa su se prelomili na vrhovima  usporedba sa kutijom za cigarete
|
začin mora teći
|
 |
pčelica maja
Nedavno posijan
|
Objavljeno: 10 Svibanj 2010 u 06:55 |
Evo,to su moje dejice. Nema ih puno,nisam imala prije hrabrosti ih kupovati,zbog onog jadnog phala,ali sad sam vidla da nema opasnosti(od mene za dejice),i krećem dalje punom parom.  Amarilis je slučajno uletio,vani je bilo hladno ,pa se grijao u kući.
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 23:52 |
Nikolina -krasne su ti orhideje !
|
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 23:50 |
pčelica maja napisao:
Moram se pohvaliti da sam spasila jednog phala,iako je već bio skoro gotov.Imao je samo dva smežurana mlohava lista,ali nisu požutili,i nekoliko zračnih korijena.U supstratu nije imao jedan živi korijen,to sam sve odrezala,presadila u novi supstr. s tim da sam tri zračna korijena ukopala,a tri ostavila vani,i sad vidim da su mu se listovi popunili i očvrsnuli,čak je potjerao novi list.A imam ga već 3 godine,od kojih 2 rikava(mačka ga srušila). Valjda bi i riknuo,da nisam našla savjete na ovim forumima.Eto,to je moja kratka priča ,i to me je potaknulo da vam se pridružim. Sada imam 4 phala,1 cattleyu i jednog papha,i stalno sam u potrazi za drugim orhidejama.  |
 bravo !
|
|
 |
pčelica maja
Nedavno posijan
|
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 23:21 |
Eeee,pozdrav Italy!
I ja se nadam da će moja akcija pomoći nekom drugom sirotom phalu.Stavim sliku mog cvjetnog društvanca sutra.
|
 |
dzomba
Trajnica
Bodovi: 2454
|
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 22:57 |
Pcelica maja,dobro nam dosla i Hvala ti sto si podijelila s nama ovo tvoje iskustvo...!! Mozda ce i nama trebati jednog dana  !
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla
Covjeku Ce Preostati
Samo Njegovo Genealosko
Stablo Da Nad Njim Place..
|
 |
pčelica maja
Nedavno posijan
|
Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 22:39 |
Moram se pohvaliti da sam spasila jednog phala,iako je već bio skoro gotov.Imao je samo dva smežurana mlohava lista,ali nisu požutili,i nekoliko zračnih korijena.U supstratu nije imao jedan živi korijen,to sam sve odrezala,presadila u novi supstr. s tim da sam tri zračna korijena ukopala,a tri ostavila vani,i sad vidim da su mu se listovi popunili i očvrsnuli,čak je potjerao novi list.A imam ga već 3 godine,od kojih 2 rikava(mačka ga srušila). Valjda bi i riknuo,da nisam našla savjete na ovim forumima.Eto,to je moja kratka priča ,i to me je potaknulo da vam se pridružim. Sada imam 4 phala,1 cattleyu i jednog papha,i stalno sam u potrazi za drugim orhidejama.
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 11:02 |
Meni stabljika od orhideje uvije se osusi, ali brzo potjera novi izdanak i novi cvijet.
|
 |
daaa
Novo sjeme
Bodovi: 44
|
Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 09:48 |
tatjanabajcic napisao:
Mojoj orhideji su otpali cvijetovi nakon 14 dana, ali tjera novi izdanak. |
Nakon čega, kad je procvjetala ili kupljena?
|
 |