Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - U škrtoj primorskoj zemlji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

U škrtoj primorskoj zemlji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789>
Korisnik
Poruka
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 12:57
Naslikala sam ja još svašta nešto, ali neću vas sad više daviti (a moram malo i raditi Wink ) pa vas za sada pozdravljam sa ovim duplim surfinijama na balkonu:

Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 13:27
I ja se pitam kako do sada nisamm prošetala tom tvojom škrtom primorskom zemljom, kada tu ima svega jako, jako lijepoga. Unatoč škrtoj zemlji tvoje cvijeće izgleda fantastično, a najljepši cvijet je naravno tvoja djevojčica smile78. Super mi je ova tvoja dugačka gredica koja se tako lijepo razrasla, jer i ja volim tako da je džungla, a onda ponekada i pretjeram... Baš su ti super one mlječike, a tek ove surfinije, pa još u mojoj omiljenoj boji Clap.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 13:29
Draga ide to tebi, kraj ove svoje dvije "trajnice" dosta još stigneš i napraviti.

Ono "šumsko" je VILINO OKO-ZDRAVINJAK( Geranium phaeum l.) Familia Geraniaceae-Iglice.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 13:34
dosla sam malo odmoriti,prosetala sam,gredica mi se puno svidja,kao ostici i dupla surfinija
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 14:29
Kako ti je lijepo....smile71, oduševila me je ona rascvatena uska gredica Thumbs%20Up.
Procvala mi je tvoja romanija, jedna ali vrijedna Thumbs%20Up

WOOW za petunije !!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 15:45
Bravo! Krasno da si slikala sirote ostiće prije i sad. Ne bi čovjek vjerovao kako su sad prekrasni. I ona duga gredica se razbujala prekrasno!Clap

A da nisi napisala da su ono petunije... ne bih ni u snu pogodila.P r e d i v n e  su.Thumbs%20Up 
Naravski da je najljepši cvjetić mala Primorčica.A slika malene i  pesonje je za pet!Big%20smile

I sad još i bio vrt. Ma ti si prava vrijednica!
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 16:40
Ona razbujala gredica je baš razbujala. Slika koja mami poglede.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 18:49
Originalno poslano od člana primorka primorka napisao:

A još malo niže cvate potočnica koju sam u pauzi na terenu na brzinu iskopala:

Znam da sam još nešto htjela komentirati, ali smile42zaboravila. Za ovaj cvijet ti kažeš da je potočnica, ja kao potočnicu poznam nešto drugo - potočnica - lat. Myosotis. Jel ova tvoja možda trajnica?

I da, ostić prije i poslije zalijevanja, odlična slika usporedbe...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 20:19
Dakle gredica  prije i sad, nije za vrjerovat. Ostići očito nisu više žedni, a u onaj zagrljaj lavande i šeboja i sama bi se ugurala. No za mene je pravi doživljaj ipak onaj tamno crveni klematis.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 21:05
Super gredica!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 23:40
Primorka, bila sam i nadivila se ljepoti tvoje gredice. Kakva li je to samo promjena. Imaš lijepo cvijeće - svaka čast!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 23:48
Super ti je gredica, baš prava rascvjetana, ružu stablašicu s nestrpljenjem očekujemo u cvatu, a clematis je naj...Clap
život je more
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 00:46
Evo došepesala sam i do tebe. Sve mi je prelijepo....cvijetna gredica pa duple surfinije, clematis.....I naravno kao i Lantana nestrpljivo očekujem cvat stablašiceClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 07:59
Ovo što si ti pokazala s ovim ostićima je očiti primjer kako je cvijet zahvalan kad mu se da ljubavi onako kako ju zaslužuje Clap ! Razlika prije i poslije je nevjerovatna, ja obožavam također "spašavati" cvijeće.A gredica je fenomenalna.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 08:27
Tvoja gredica je primjer kako cvijeće zna usrečiti čovjeka,a ja sam ovdje sa članovima foruma naučila kako biljke na akciji  nije za odbaciti i počela sam i ja im spašavati živote i ti cvjetovi su dosta zahvalni kao i tvoj ostićClap
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 08:33
Imaš krasan vrt, bravo za ostiće, jako mi se dopada ona gredica ovako sva bujna i u cvatu, a posebno moram pohvaliti onu rozu duplu surfiniju, lijepo se razrasla i prekrasna je
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2010 u 10:40
Primorka, baš ti je krasna žardinjera sa duplim sulfrinijama, prelijepo!!! Svaka pohvala za cvjetnu gredicu, ostiće, a i za mladu smokvu, baš je fora tako mala, a već ima plodove ClapBig%20smile
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 14:30
Hvala vam svima na posjeti!
Dan od 24 sata mi je definitivno prekratak za sve što bi ja željela pa tako ne stignem baš ni kopkati po vrtu onoliko koliko bi trebala, ali kad čujem vaše komentare odmah mi je drago u srcu smile79
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 14:35
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Draga ide to tebi, kraj ove svoje dvije "trajnice" dosta još stigneš i napraviti.

Ono "šumsko" je VILINO OKO-ZDRAVINJAK( Geranium phaeum l.) Familia Geraniaceae-Iglice.

Hvala Tija na identifikaciji moje šumske biljčice Smile
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 14:40
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Znam da sam još nešto htjela komentirati, ali smile42zaboravila. Za ovaj cvijet ti kažeš da je potočnica, ja kao potočnicu poznam nešto drugo - potočnica - lat. Myosotis. Jel ova tvoja možda trajnica?

I da, ostić prije i poslije zalijevanja, odlična slika usporedbe...

Draga ti si me potakla da se malo bolje raspitam... mislila sam da je potočnica, štoviše bila sam uvjerena u to, kad ono ispadne da je to Omphalodes verna - mišje uho i da je trajnica.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.