Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 25> |
Korisnik | |
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pročitaj na str.1 što je Voki napisao u drugom postu
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Majo pogledaj Tatjanino cvijece, dala sam samo par cvjetova hoje i mislim da ima i na cvijece koje cvate.
Cvate mio samo pola, druga polovica ce vjerojatno kasnije. |
|
![]() |
|
pčelica maja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
![]() ![]() ![]() Posadila sam i reznice,pustile su lijepe korjenčiće i listiće,još dok su bile u vodi. ![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Ako ti nista ne uspije, pelceri hoce samo im dugo treba dok puste korijenje, a onda posadi mladu, jer ova je vec valjda na izmaku snage, daj joj novu zemlju i prihranu, rascisti sve sto se moze da ima zraka. Ja stalno jedno te isto ali to je tako. Ima i moja koju suhu granu, ali
kako tesko idem na lojtru tako sam |
|
![]() |
|
pčelica maja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Presadila sam je,išla raspetljavati,i imala je puno suhih grana,i grana sa svega par listića,jer su bile spletene ko pletenice,i to sve je još bilo spleteno u krug po biljci,a znam da joj treba zraka i slobode. Porezala sam te suhe i ofucane grane,4-5 grančica sam stavila u vodu. Pa ak puste korjenčiće,posadit ću ih.
Stvarno su joj loše grane izgledale,zato valjda nije uopće cvala,inače moja svekrva ima zlatne ruke,stvarno joj je svo cvijeće krasno. Ona i šogorica su me i zarazile sa cvjetnom zarazom. Ja nisam do prije 3 godine ni primjećivala cvijeće,ali kod njih je toliko krasno,pa sam malo po malo skužila koliko je prekrasno imati svoje cvijeće(i druge biljke naravno,da mi se Nolina ne uvrijedi). ![]() |
|
![]() |
|
Hojini izdanci su ti kao ruke, i ne treba je sisati, ali joj treba nova zemlja i prihrana. Zamisli samo da tebi netko prste sijece, tako je i biljci, i vjeruj mi da moje bilje osjeti koliko ga volim.Moje ciklame cvatu od 8 mj. i stalno imaju novi cvijet, to je za neprepoznati, jer ciklama ne cvatedugo, to su one malesne, a i velika mije bacila nove listove i pupove.
Pogledaj na mojoj stranici, mozda ces vidjeti ali samo dio hoje. To ti je mislim Tatjanino cvijece. |
|
![]() |
|
problem je što je nemam gdje objesiti,kuća nam je nova,pa muž nije nikak oduševljen sa bušenjem zidova,zato sam i htjela samo pelcer od svekrve,a pošto je se ona željela riješiti,bolje da sam je uzela cijelu,nego da ju je nekom drugom dala. Ona je njoj stalno trgala bičeve,da više ne ide u dužinu,pa ak je preživila,bi ju mogla ja malo izšokirati i podšišati,neće valjda umrijeti? I trebala bih je presaditi,već je godinama u istoj tegli.Nabrzaka joj priredim šok terapiju,i onda pustim na miru-jel postoji mogućnost da to i uspije? Sad je sva zamotana oko sebe.
|
|
![]() |
|
Majo, ako ti je jako jako dugacka, ja sam svoju objesila za plafon , tegla mi je negdje na poloviti, a njeni izdanci se penju do plafona, gore sam stavila spagu iopet ih pustila da padaju prema dolje. Trazi puno zraka,i pospricati je tokom mjeseca bar 2 puta, jer
hoce navuci crvenog pauka ako je smotana i gusta, listovi nemaju zraka. Priharnu redovnu. Moja je vec puna puna pupoljaka.Kad sevrati moja prijateljica cu je slikati i staviti da visdis |
|
![]() |
|
oduševila sam se sa vašim hoyama,i odlučila si nabaviti.Svekrvu sam pitala za pelcer,ali mi ju je dala cijelu. I sad imam pitanja-jako je dugačka.da li da joj skratim grane? Kako se rade pelceri-list se stavi u vodu,ili grančica sa par listića? Kako se radi ožiljavanje?Biljka mi je prekrasna,stvarno bih htjela da mi poživi.
![]() |
|
![]() |
|
Frida napravi reznice od nje, nemoj je bacit,meni je tako bilo kad je u Zgbu bilo ono sa otpadnim kemikalijama, krepavala je polako, ali sam napravila reznice i imam je prekrasna je. Moras je cesce spricati,i dohraniti ako treba i novu zemlju. Ona trazi puno zraka.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Moja hoya stoji na istom mjestu već tri godine i niti se miče, niti cvjeta...možda je izbacila jedan list u ove tri godine, a sad mislim da cu se i oprostiti od nje jer jako loše izgleda..objesila listove i izgubili su sjaj..mislim da ne može dalje...
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tatjana baš ti hvala, moja je lijepa, ali sam je zgusnula, dakle sada po tvom savjetu vidim da je moram malo raširiti, možda bi je baš kao i ti mogla dignuti visoko do plafona, pa neka visi.
Ostali tvoji pelcerići rastu i krasni su.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Curke moja hoja je fantasticna i kad je krepala prva, od pelcera sam napravila drugu, cvate cijelih 7 godina.Moja visi od plafona sam spustila teglu,a izdanke digla prema stropu, trazi puno zraka, nemoj je savijati oko sebe onda teze cvate.Meni ce cak lani dobila crvenog pauka, spricala za njega, na kraju sam uzela pitroid i pospricala i eno je tamo u balkonu ziva i zdrava, vec mi tjera cvjetove. Trazi i povremeno spricanje sa obicnom vodom.
|
|
![]() |
|
zlatnadolina ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 61 |
Imam Hoyu već par godina, skroz je na istom mjestu, ali nikad nije cvala. Listovi su lijepi, zdravi mada sporo raste cvijeta niotkud. Možda netko zna razlog?
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
moja hoya nakon 20 godina nažalost je uginula....samo su joj od jedtnom otpali listovi...
![]() |
|
![]() |
|
brbe ne moze se omotavati oko stapa jer onda ne cvjeta jer nema dosta prostora za rast ugusi se
|
|
![]() |
|
neces vjerovati ali ja sam moju spustila s plafona dolje, tegla je negdje na polovici ostalo sam provukla zicu po kojoj raste pa mi je vec gore na plafonu dosta sadda se opet mora spustati ali mi cijelo vrijeme cvate zao mi je sto ne mogu staviti sliku prvo ih ima dosta a drugo ja jos uvijek se borim sa svojim klompom pa nesto ide i nesto ne ide. nemoj je puno preseljavati jer ne voli seobu, mojojsusjedi je vani na balkonu pa cvijeta malo jer je na prejakom suncu.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Pa možeš probati tako da ili ju pleteš oko nečega, recimo na primjer kokosovog štapa,... ili da ju prikratiš a to što joj odrežeš staviš u zemlju i čekaš da se primi, tj. zapelcaš...
|
|
![]() |
|
dobri duh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 10 |
Pozdrav svima, ja sam nova na forumu i drago mi je što sam primljena u ovo cvijetajuće društvo.Moja hoja je isto takva i dok je bila na sjevernom prozoru ,cvijetala je od 6-9mj.međutim kako je postala prevelika morala sam je preseliti na južni prozor.ali joj je bilo pretoplo.Pošto sam na moru,prekoljeta mi je bila na sjevernoj strani i imala je pola sunca,pola hlada i tu je od 6mj.Za to vrijeme postala mi je još veća tj.duža sa puno mladih listića i nije cvijetala ali je lijepo rasla.Sad je trebam unesti u kuću i jednostavno ne znam gdje da je stavim jer mi na prozor više ne može stati
![]() |
|
![]() |
|
da samovidite moju stalno mi cvjeta slikala sam je na mobitel samo mi netko mora staviti na info
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |