Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Isusova kruna - Passiflora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Isusova kruna - Passiflora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 38>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 22:34
Makk predivna ti je ova pasiflora!Koja je ovo vrsta?Moja edulis prezimila je u stubištu, caeurela,nažalost ne daje neke znakove života.Ona je zimovala u bašti,zaštićena..Orezala sam joj one smrznute grane skoro do dna.Nekih 10cm koji vire iz zemlje,nekako su još živi,ali jedva!No,nada umire zadnja..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 23:25
Na žalost ne znam tačno koja je vrsta. Znam samo da je caeurela ukrštena s nekom drugom vrstom, ali ne znam s kojom. Moje su obadvije ove godine prezimile u "toplom", a sljedeću zimu ostat će vani, pa šta bude.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2010 u 08:27
Anaida niti kod mene nije bolje...ona vani je orezana kao alisina skoro do dna, a ona koja je bila unutra je živa i već sam ju stavila van...nadam se da nisam pogriješila i da neće mraza biti 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2010 u 17:17
I ja sam tako napravila - mislim da joj, ako i bude malo mraza, sada više ne može naštetiti.. Ipak ne može biti debeli minus...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2010 u 20:35
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Ja sam svoje passiflore (imam 2 vrste) zimus orezala i grančice stavila u vodu.
Pustile su korjenčiće.

A ovo je majka

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2010 u 20:37
 makk  prekrasne su ti ,moja je uvenula preko zime ostala sam bez nje

nisam znala da sam mogla odrezati granu i staviti u vodu da pusti korjen

a i boja je prelijepa

moja je bila klasična ,plava s bijelim
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2010 u 22:21
Hvala ti Anči39. U vodu treba staviti komadić drvenog uglja radi dezinfekcije. Ova je još ljepša kad joj se cvijet otvara. Boja joj je tad puno intenzivnija.

(")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 14:40
makk predivne su Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 14:53

počinje i alardi sa cvetanjem
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
ruzica dana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 14:09
ja ih imam 4 komada vani u zemlji oko 3 godine. osuse se listovi tek u rano proljece. to sto je suho odrezem. za koji dan pocnu tjerat mlade grancice. svake godine cvatu i imaju plodove i jako se sire iz zila. ove zime je bilo snijega i ovdje na obali ali sve su izdrzale i sad su pune pupoljaka.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 17:08
Moja careula nije preživjela zimu!Iako je imala zaštitu i malč,ipak je smrzla.Nema života ni iz korijena.Rekla sam  da je neću više nabavljati,a malo mi fali da odem po drugu!!
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 13:26
vidim da si iz bosne a tamo su zime jake. moja frendica u zg ju ima u tegli pa ju zimi unese u kucu. neznam dali ima plodova moram ju pitati.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 11:05
ružice nisu u cijeloj Bosni zime hladne!Imamo mi i Hercegovinu!Znam slučajeve gdje je preživjela i niže od - 20,ali je imala malč...Nema veze,kupit ću je opet,iako sam rekla da neću!Posadit ću je skupa sa jasminom,kojeg unosim svake  jeseniu stubište!LOL
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 13:54
nemoj se naljutit na ovo za bosnu . ja hercegovinu smatram hercegovinom a to je vec nesto drugo, klima je skroz drugacija. kao i na moru. smile75
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 15:11
Ne ljutim se, naravno!!Ja sam Hecegovka i moram da hvalim svoj kraj!LOL
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 23:45
i ja sam po tatiTongue u citluku sam provodila ljeta kod bake.
Na vrh
zlatnadolina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zlatnadolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 10:49
Krasna boja.
Na vrh
Uriah View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Uriah Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:30
Pozdrav ekipa:)smile99 Evo da se i ja pohvalim. Passiflora mi je procvjetala. Jupiiiiiiiiiiii !!!

URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/passiflora/12242.aspx][/URL

Na vrh
lijepa cura View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lijepa cura Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 08:07
Posadila sam Pasifloru jesenas u dvorište na moru. To nam je vikendica, pa nismo stalno tamo. Bili smo za Uskršnje praznike i biljčica je bila živa. Ponovo smo bili za Tjelovo i nije joj bilo ni traga. Ne znam jel da se nadam da će ponovo potjerati ili da tražim novu sadnicu? Inače su mi u Botaničkom vrtu rekli neka je posadim u sjenu. Ovdje na Forumu vidim da je mnogi stavljaju na sunce. I sad sam zbunjena
Na vrh
zlatnadolina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zlatnadolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 22:25
Ma ljudi sve su mi ludilo nema ni jedne da nije lijepa. Triša da se bar moja primi , gledam ju svaki dan i molim Boga da mi ostane. Boja nema veze sve su mi predivne.
Ne postoji cvijet koji nije lijep, samo ih treba voljeti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.