Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 38> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Makk predivna ti je ova pasiflora!Koja je ovo vrsta?Moja edulis prezimila je u stubištu, caeurela,nažalost ne daje neke znakove života.Ona je zimovala u bašti,zaštićena..Orezala sam joj one smrznute grane skoro do dna.Nekih 10cm koji vire iz zemlje,nekako su još živi,ali jedva!No,nada umire zadnja..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Na žalost ne znam tačno koja je vrsta. Znam samo da je caeurela ukrštena s nekom drugom vrstom, ali ne znam s kojom. Moje su obadvije ove godine prezimile u "toplom", a sljedeću zimu ostat će vani, pa šta bude.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Anaida niti kod mene nije bolje...ona vani je orezana kao alisina skoro do dna, a ona koja je bila unutra je živa i već sam ju stavila van...nadam se da nisam pogriješila i da neće mraza biti
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I ja sam tako napravila - mislim da joj, ako i bude malo mraza, sada više ne može naštetiti.. Ipak ne može biti debeli minus...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
makk prekrasne su ti ,moja je uvenula preko zime ostala sam bez nje
nisam znala da sam mogla odrezati granu i staviti u vodu da pusti korjen
a i boja je prelijepa
moja je bila klasična ,plava s bijelim
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Hvala ti Anči39. U vodu treba staviti komadić drvenog uglja radi dezinfekcije. Ova je još ljepša kad joj se cvijet otvara. Boja joj je tad puno intenzivnija.
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
makk predivne su
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() počinje i alardi sa cvetanjem |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
ruzica dana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
ja ih imam 4 komada vani u zemlji oko 3 godine. osuse se listovi tek u rano proljece. to sto je suho odrezem. za koji dan pocnu tjerat mlade grancice. svake godine cvatu i imaju plodove i jako se sire iz zila. ove zime je bilo snijega i ovdje na obali ali sve su izdrzale i sad su pune pupoljaka.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moja careula nije preživjela zimu!Iako je imala zaštitu i malč,ipak je smrzla.Nema života ni iz korijena.Rekla sam da je neću više nabavljati,a malo mi fali da odem po drugu!!
|
|
![]() |
|
ruzica dana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
vidim da si iz bosne a tamo su zime jake. moja frendica u zg ju ima u tegli pa ju zimi unese u kucu. neznam dali ima plodova moram ju pitati.
|
|
![]() |
|
ružice nisu u cijeloj Bosni zime hladne!Imamo mi i Hercegovinu!Znam slučajeve gdje je preživjela i niže od - 20,ali je imala malč...Nema veze,kupit ću je opet,iako sam rekla da neću!Posadit ću je skupa sa jasminom,kojeg unosim svake jeseniu stubište!
![]() |
|
![]() |
|
nemoj se naljutit na ovo za bosnu . ja hercegovinu smatram hercegovinom a to je vec nesto drugo, klima je skroz drugacija. kao i na moru.
![]() |
|
![]() |
|
Ne ljutim se, naravno!!Ja sam Hecegovka i moram da hvalim svoj kraj!
![]() |
|
![]() |
|
i ja sam po tati
![]() |
|
![]() |
|
zlatnadolina ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 61 |
Krasna boja.
|
|
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Pozdrav ekipa:)
![]() URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/passiflora/12242.aspx] ![]() |
|
![]() |
|
lijepa cura ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
Posadila sam Pasifloru jesenas u dvorište na moru. To nam je vikendica, pa nismo stalno tamo. Bili smo za Uskršnje praznike i biljčica je bila živa. Ponovo smo bili za Tjelovo i nije joj bilo ni traga. Ne znam jel da se nadam da će ponovo potjerati ili da tražim novu sadnicu? Inače su mi u Botaničkom vrtu rekli neka je posadim u sjenu. Ovdje na Forumu vidim da je mnogi stavljaju na sunce. I sad sam zbunjena
|
|
![]() |
|
zlatnadolina ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 61 |
Ma ljudi sve su mi ludilo nema ni jedne da nije lijepa. Triša da se bar moja primi , gledam ju svaki dan i molim Boga da mi ostane. Boja nema veze sve su mi predivne.
![]() |
|
Ne postoji cvijet koji nije lijep, samo ih treba voljeti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |