Gospina trava ili kantarion |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sam ju koristio i po suncu i nije mi se ništa desilo, znaći da nisam fotosenzibilan.. inače se očituje u naticanju usnica, pa dobiju oblik kao u konja njuška (usne).
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nickless ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
U zadnjih desetak godina na zapadu se sve više koristi i u službenoj medicini gospina trava umjesto sintetičkih antidepresiva. Moram napomenuti da su se u tom smislu počela raditi i istraživanja djelovanja pa je ustanovljeno da gospina trava kod većeg uživanja dovodi do prenaglašene fotoosjetljivosti (što god to značilo) tako da se ne preporuča njeno uživanje tijekom boravka na jakom suncu. |
|
![]() |
|
žarko_đ ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 16 |
Pri pripremi ulja stavljam i listove, znači vrh grane sa listovima i cvetovima. Kantarion sadrži hipericin ( otuda i ime) koji privlači sunce pa ne mazati kožu pri izlaganju suncu. Čaj od kantariona je dobar antidepresiv. Veliki je broj pomoćnih lekova spravljenih od kantariona.
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Da, ulje se koristi i u veterini, kad god sam vadio zub u ranu sam stavljao tampon namočen u ulje i krvarnjea nije bili niti ikakvih komplikacija. Takošer, žličica ulja ujutro natašte je odlična za pluća...i za raspoloženje
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja uglavnom pijem čaj, pomještan s nekim drugim domaćim biljem, ali ulje upotrebljavam nekada i za moju kujicu (imala neki problem s kožom) i bilo je vrlo uspješno. Znači upotebljivo i u veterini.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
nera ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
ja sama radim kantarionovo ulje. cvijetiće berem kod none na lošinju ili tu di radim na grobniku. prelijem ih s maslinovim domaćim uljem i stoje mi 40 dana na suncu vani u bilo kojoj bočici. probala sam i prozirnu i tamnu. isto mi se čini. ja ga koristim zbilja često. mažem si suhu kožu na rukama, koljenima i petama. može se koristiti i za hemeroide pa čak i kod nas žena kad imamo gljivice dole, stavi se kap, dvije na tampon ili se namaže prstom izvana. za opekline i ranice manje. ma super je.
|
|
Life is like box of chocolate...
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Malen stan, balkon je ok, ali problem je "roba "
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Da problem je ako si baš u zg, ja sam u sv. nedelji pa je tamo ok...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tamo gdje stanujem nema je, znači moram u prirodu, a opet onda nemam je gdje sušiti za čaj (takav je dio grada), doduše mogu spremiti ulje, ali moram van Zagreba, ne volim zagađenu prirodu
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
gospine trave ima... to znam pouzdano a ima i sunca...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Zasto nemas prilike? jel nema gospine trave ili nema sunca?
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pošto je pun mjesec, blagdani prošli, zadužili se previše, depresija je na pomolu... gospina trava pomaže kod depresije. Fotosenzibilnost se kod nekih ljudi očituje u oticanju usta kao u konja, nije lijepo ni ugodno.
Ulje se može koristiti i kod vanjskih hemeroida. Doduše, ja sam prije spravljao ulje koje je bilo mješavina gospine trave, kamilice, stolisnika i nevena, stajalo je na suncu 42 dana... sada u Zagrebu nemam te prilike
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Ovo je stvarno močna biljčica. Doma imam ulje od gospine trave (baza -maslinovo ulje), a nerijetko sam ga koristila u čaju. Samo vrlo oprezno! Velike količine nisu preporučljive! Ja obično stavim u čaj samo prstohvat!
I ako niste znali - ne smijete se izlagati suncu nakon mazanja s kantarionom - dobijete fleke! |
|
![]() |
|
To ne radi moj već dorotein.....
|
|
![]() |
|
patuljak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 76 |
Tijekom srpnja i kolovoza traje moja akcija sakupljanja cvijeta. Ćak smo bar biljčica iz livada presadili bliže vrtu, kao i majčinu dušicu. Koristimo tamne flaše u koje stavljamo cvijetiće i ulje!
Zvjezdana, a kako radi tvoj otac liker? |
|
![]() |
|
Dorotea ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
Samo sto se kantarion bere ljeti -mislim kad procvjeta-ovako nesto-i znam da moj otac samo reze one cvjetove
|
|
http://venus.hooxs.com/portal.htm
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Morati cu nabaviti pa isprobati!!!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
ok, sad cu ispraviti svoje pisanje
|
|
|
|
![]() |
|
Napisala sam to pogledaj gore....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
To je ulje fotosenzibilno .
Moj otac ga radi a ujedno radi i liker od kantariona. Ažurirao Dorotea - 09 Siječanj 2008 u 15:44 |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |