Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slovenija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slovenija

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Slovenija
    Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 20:56

Ovih dana bolesna stalno u krevetu sjetih se da bi mogla staviti reportažu sa izleta u dolinu Soče.
Pa evo da stavim i ovdje inače sam je pripremala za moje meteorologe pa ako negdje nađete kakav vama nerazumljivi komentar nije namjerno ostao je slučajno.

Dakle krenuli smo preko Kranjske gore i Vršiča do Loga pod Mangartom gdje smo bili smješteni.
Prvo stajanje kod Kranjske gore

patkice

pogled u visine

Na Vršiču nismo stajali jer je već padao mrak a kako nitko nije bio siguran da zna put do tamo odlučili smo stati u povratku. Tada još nismo znali da će se plan promijeniti te će povratak biti preko Italije.

Log pod Mangartom prekrasno mjesto sa poznatim grobljem palim borcima iz 1. sv.rata (poznata soška fronta)  te rudnikom

groblje

spomenik

kapelica koja nam ukazuje na skretanje prema rudniku

pred rudnikom (unutra se nemože zatvoren je)

svuda uokolo uzdižu se prekrasni vrhunci onda sam znala koji je koji sada više neznam
evo nekih

Dolina Soče poznata je (osim u današnje vrijeme po raftingu ) po otporu koji su u prvom sv. ratu pružale snage Austrougarske vojske ovdje sastavljene večinom od lokalnih, bosanskih i hrvatskih vojnika.
Tako da smo drugi dan mi koji nismo mogli na rafting posjetili Muzej prve svetovne vojne (ili prevedeno prvog svjetskog rata) u Kobaridu proglašen 1993 najboljim u Europi. Preporučila bih svima da ga posjete to je nešto stvarno dojmljivo i vrlo poučno.
Muze je specifičan baš po tome što vjerno prikazuje živote tih vojnika u surovim zimama karakterističnima za to podneblje visine snijega dosezale su 8-9 metara.

nekoliko slika koje sam uspjela slikati jer je fotografiranje u muzeju zabranjeno

Osim muzeja posjetili smo i Tvrđavu Kluže pod Romblonom poznatu po pretstavama grupe 1313

sačekali su nas na cesti

cijelo vrijeme predstave ovdje se kuhao čaj nismo ni znali da je za nas :lol:  :lol:

odličan čaj još bolji rum u njemu  :lol:

Odmah do nalazi se korito rijeke Koritnice 61 m duboko na ovom mostu i stvarno jako jako impresivno za vidjeti

Posjetili smo i muzej na otvorenom u planini

evo i od tamo nekoliko slika
osmatračnica

u ovakvim nastambama su živjeli pa sad si zamislite kako je to izgledali po zimi kakve su nekad bile a ne ove današnje

sve ove kavernesu se ručno kopaeo pod vatrenom frontom

Soča
bilo je izuzetno malo vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 20:58

Evo malo i prirode

prvo naravno još malo Soče (ovdje smo imali ručak)

jedna noćna

predivne julijske alpe teško je izabrati ali evo još nekih

Evo Krna  nije baš najbolje uspio morati ću ponoviti :lol:

Početak Triglavskog narodnog parka

kako nisam imala društvo za šetanje po planinarskoj stazi uputila sam se sama (nisam se baš usudila daleko no eto neke sa brda )

Prvo naiđoh na jednu spilju nisam išla unutra bilo me strah

gušta

i za kraj jedna ne baš prirodna iz Bovca je zanima me iz kojeg je rata ovo oštećenje

Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 21:01

Na kraju moram staviti i Planicu ponosna na sebe uspjela se popeti do vrha skakaonice 

Volim planinarske šetnje ali ovo je bio izazov zbog strmine koju se mora savladati a ja se bojim strmine konačno i taj strah da prevladam

okoliš planine svuda oko nas

prvo da pogledamo odozdo ne izgleda strašno

prvi okret na polovici

Ma koji sam ja frajer
pis of kejk

splitski kolega priprema se za sezonu 

Na ovom mjestu pomislih
Šta je ovo meni trebalo

Eto konačno na startu 
Zabilježio slovenski VB (tako ga ja nazvala jer se ne razdvaja od NIKONA)
Dobro da sam išla raditi ovu reportažu sjetila me da mi još nije poslao sliku.

i moja pobjeda sjedim na startu gledam dolje i još i slikam :jup: 

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 21:12
Slike su stvarno smile55
Baš sam ti htjela napisati, pa nije valjda da nisi došla do Starta... Moje tete iz vrtića išle na zimovanju sa djecom skroz do gore!Wink

Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 21:21

Andrea ja sam ti tvrdoglava ko konj kad nešto odlučim nema te sile koja će me spriječiti u tome.

Bilo mi dosta na polovici ali nebi ja odustala nema te sile

Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2007 u 13:23
gogica
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
oceana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 405
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oceana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2007 u 14:32
Originalno poslano od člana dina dina napisao:

gogica

Potpisujem
Položaj:puno sunčevog svjetla tijekom cijele godine.
http://www.wanderingsoflight.net/blog
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2007 u 22:51
Gogica,Gogica..smile39smile55
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
angi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1139
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje angi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2007 u 16:08
smile55 Goge
Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2007 u 18:02
hvala ekipa smile79
Na vrh
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2007 u 19:03
Predivno!! raj na zemlji!!
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2007 u 21:14
To se zove reportaža...slike dostojne jednog national geographica...
Gogica.smile227..zanimljivo je viditi kako to izgleda...u neskijaškoj sezoni... smile94
Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:00
Evo par sličica sa mog odmora u Sloveniji

Najprije Bled gdje sam bila smještena

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:01
Bled u magli

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:02
još par meni lijepih detaljčića na Bledu

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:03
Izvor rijeke Save

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:04
Kranjska gora

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:06
Vogel i moje svladavanje straha od visine vožnjom u gondoli na visinu 1535 metara

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:07
Opet Vogel

Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:12
Alkemičar prekrasne slike...smile93 priroda...patkice...savršeno...smile84

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.