Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 186187188189190 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 22:02
Hvala vam drage moje što redovito obilazite moj vrt.

Duplu gazaniju dobila sam lani od Flavie, već se onda na istoj biljci osim žutih pojavio i jedan narančasti, zapravo više smeđi cvijet. A sada ovaj pola žut, pola narančast. A danas je osim žutih procvao  još jedan takav pola-pola. Baš je zanimljiva ta gazanija.

Ne znam jeste li primijetili,  ali ove naše domaće biljke skoro sve imaju sivkasto lišće i žute cvjetove , osim lavande i ružmarina

Anči, pitaš me kad stignem, ma nije to velik vrt, malo počupam travu, zalijem i to je sve.

Bergenija - acslepias je skoro stradao kad sam nešto kopala i sadila, zato baš i ne volim ove trajnice koje nestanu po zimi, jer zaboravim gdje su.
Sviđa mi se cvijet, ima lijepu narančastu boju, ali mi se grm nekako raširi, a sredina bude prazna.

Baš sam si danas nešto mislila. Nekada su ljudi iznajmljivali sobe turistima
(nije bilo kao danas, nove kuće sa apartmanima), dali bi turistima svoje sobe i najbolje što smo imali, a mi bi se ljeti selili  svi zajedno u jednu najgoru prostoriju.
Tako i sa ovim našim biljkama, domaće sadimo u najgore djelove vrta, u kamen i malo zemlje, ne zalijevamo ih, ne gnojimo, a ove biljke "turiste" sadimo u kupovnu zemlju, pa neke na sunce, neke u sjenu, pa zalijevamo svaki dan, pa bi one prihranu, pa bi ponekad malo željeza i još prigovaraju.

Nego ja se raspisala, idem sad staviti malo slika ovih "turista"

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 22:12

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 22:13
Bas je interesantna gazanija ,smilje skoro da osjecam kako mirise,mmmmm
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 22:37
Uh koliko sam ja tu u zaostatku, fuksije su ti baš lijepe, gazanija posebna, domaće su prekrasne i dobro si primjetila uglavnom su sive s žutim i palvim cvijetom, a priča s turistima je originalna, a što možemo kad nam se sviđaju i stranci, onda ih moramo posebno paziti. LOL
život je more
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 22:51
Hortenzije su prekrasne, to mi je bila jedna od prvih biljki što sam si kupila, nekako mi je poseban taj cvijet, tvoje su predivne! Cikasica je isto predivna, trebala sam ju kupit na flori, nisu bile preskupe, sad mi je žao što nisam, pogotovo jer ih moja mama obožava, baš sam bedasta smile42! A one maćuhice se još pošteno bore za svoje mjesto pod suncem, bio bi ih grijeh micati! smile78
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 16:24
Ajmeeee, turisti su mi prekrasni!!!
Ali moram ti nešto priznati: u subotu na placu sam te se sjetila, naletjela na onakvu šarenu gazaniju kakvu sam vidjela kod tebe u vrtu i naravno nisam joj mogla odoljeti, nadam se Otočiću da se ne ljutiš što prepisujem od tebe Embarrassed LOL! Ali definitivno je prekrasna Smile!
LOL
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 17:17
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Šta mu radi? - pjeva mu svaki dan, ali nebi to priznala ni zaživu glavu.
Ja biram one stare hortenzije, lavandu i ludu, neodlučnu gazaniju.

slažem se s Trišom
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 17:26
Otok, i ja te posjetila iz prohladnog i oblačnog mjestašca u Međimurju. Svakako su lijepi turisti, imaju egzotičnu notu, ali mi ovdje svi cijenimo i svoje, domaće, u kutku cvjetiće!! I to je jedna od veličina ovog foruma.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:12
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Zamisljam kako bi bilo lijepo piti kaficu i imati ovu ljepotu u pozadini Big%20smile!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:16
Vi'š kad tebe i gazanije 2 u 1 ! Mene, kao i mnoge oduševi slika lavande, brnistre, smilja ! To mi nekko miriši na godišnji!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:52
Lijepo si opisala turiste,ha ha ha,isto tako mi kontinentalci pazimo na vaše mediteransko bilje.Cvjeteki su ti prekrasniClap
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 20:08
Plava verbena na prijestolju - e bome i zaslužuje tako počastno mjesto.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 22:34
Morat ću vam pripremiti kavu, sok i kolače da mi šetate vrtom žedni i gladni.
A valjda ću jednom nekoga dočekati i u živo.

E pa kiša se je napadala, cijelu prošlu noć i cijelo današnje jutro. Malo je popodne stala, a onda navečer opet padala. A sutra je prvi dan ljeta.
Cvijeće se pomalo objesilo, zato sam vam danas poslikala cikasice.

Cikasice, od najmlađe do najstarije

Kada prvi put imaju lišće, obično bude tri do pet listova

Jedna malo starija

Tu se može vidjeti kako listovi brzo rastu

Slikano prije par dana

i danas

Ova je lijepa, ali jedina još ove godine nema novih listova

A ovo je "kraljica majka", moja najstarija cikasica, od koje sam uzgojila sve ove na prethodnim slikama i još puno, puno drugih.

Ona nema jednu krošnju i jedno "srce" - nego tri. Očito nisam poskidala sve izdanke i sad oni listaju svaki za sebe. Ne mogu nikako poslikati da se vidi sve na istoj slici, ali na ove dvije slike je jedna te ista cikasica

Svako ovo "srce" ima tridesetak listova, koja će to gužva biti kad narastu.

Za ostale forumske morske cikasice znam da su dobro, a zanima me kako su kontinentalke koje su prezimile u kućama.

Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 00:09
Meni je kod tebe sve lijepo, i turisti i domicilne biljke....ali najviše volim tvoje foto-priče o cikasicama....to me uvijek iznova oduševi Clap...makar u lijepom su mi sjećanju i susjedove bugenvile od lani LOL...i puuuno toga iz tvog vrta...da sad ne nabrajam...a gazanija se vidim raspametila od rasta...super im je tu, vidim ja Wink...a ja sam nedavno ubola jednu skroz žutu, jednostruku, izgleda kao obična, ali se ne zatvara za oblačnog vremena...vidjet ćemo kako će se ponašati kod mene u vrtu...ako bude cmoljila..slijedi joj deportacija...već sam je obavijestila o tome, da se zna ravnat LOL
Moja je cikasica super prezimila i sad ima malo žutog na donjim listovima....mjestimično...čini mi se da je to normala....jel da režem odmah ili da čekam da sasvim požute ti listovi?
....ali mi polygala nažalost nije preživjela ConfusedEmbarrassed....fino je krenula i stalno cvala i odjednom cvrc...nešto joj nije odgovaralo, ili ja nisam znala s njom...ili je ubila prevelika vlaga jer kiša stalno pada...utješila sam se s jednom iz MBM-a, ali je čini mi se neka druga vrsta...ima malo mekše listiće....piše polygala africana...
lijepi pozdrav smile78
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 00:29
Prvi put vidim cikasicu s tri "srca". Kod tebe uvijek nešto zanimljivo, posebno. A kad se samo sjetim da sve ovo stvaraš u malo škrte zemlje dođe mi da te prozovem Čarobnica otoka. 
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 16:20
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

smile203  smile69 smile84
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 16:58
S velikim odušvljenjem prošećem tvojim vrtom i uživam u svakom cvijetiću. Uvijek nešto posebno, prekrasni razmiještaj, kombinacije, boje a gazanija u dvije boje, ne mogu zamisliti da može tako cvijetatiClapClapClapClap.
Kad se polako odšunjam iz vrta to činim s velikim uzdahom, što moram napustiti tu ljepotu. Sreća da je uvijek tu pa se mogu vraćati......

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 17:33
Baš ti hvala što si poslikala cikasice,prelijepe su ti,a i vrlo su interesantneClap.Moja je malecka,ali je ove godine prvi put dobila dva mala listića,a ja joj se veselim.TonguePoslikat ću je čim kiša prestane
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 20:29
gledajuci cikasice samo sam uzdahnula,divne su
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 20:57
Draga moja ne znam što je ljepše,one fuksije su prekrasne i tako raskošne a o cikasicama da ne govorim.Reci mi molim te koji su ono žuti cvjetići oko cikasice,oni u malim pitarićima!!???Thumbs%20Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 186187188189190 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.