Oleandar |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam zute listove i suhe cvijetove odstranila i mislim da je sad dobro .
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Navratila sam ovamo jer sam trazila lijek za svoj , medjutim , dobila sam kroz vas utisak da nije bolestan nego da se samo oslobadja starog lisca ! Prezimio je kod kuma dok sam se ja nalazila daleko na sjeveru ......
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
imam crveni, bijeli i bež boje u posudama, zalijem ih svaki treći dan ali s velikom količinom odstajale vode
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baš mi je drago da ste oživjeli ovu temu, koja je neopravdano zapostavljena.
Predivna biljka, ništa ne traži, možete je ne zaljevati, sama se rasijava i širi, ima je u svim bojama, okoliši naših zgrada u Rijeci vrlo su atraktivni ljeti kad cvate oleandar, a tek niže prema Dalmacija njihova je raskoš ljeti nenadmašna.
Jagoda prekrasni su, mislim da imam i ja neke tvoje, ali na žalost zbog malog prostora sada su mi kod kćeri u Bakarcu, ali imam i tu nekoliko.
Evo ovaj je šarenolisni, tek se sprema cvjetati, a neki su mu listovi potpuno bijeli
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ifigenija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 29 |
Jagoda, oleanderi su prekrasni! Hvala na odgovoru, i ja sam pomislila da je ipak još premlad, pa ga ne diram. On raste i dalje, očito mu se sviđa tu na balkonu!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prekrasni su oleandri. Ja sam uzgojila iz sjemena. Još ne cvjetaju jer su mladi, imam jedan koji će cvjetati. Po zimi se mora unositi u zaštićeni prostor.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Ifigenija kod nas (u primorju)oleandri rastu bez neke posebne njege. Ponekad ih odrežem jer su mi previsoki, a oni bace bočne izboje....Vjerovatno bi tako i tvoj, ali možda ga još nije dobro rezati jer je mlad. Bitno je da je na direktnom suncu, koje on obožava...Toliko od mene, nisam ja neki stručnjak ali oleandar je jako jednostavan za uzgoj...
Evo malo mojih olendera....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
ifigenija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 29 |
Prošle godine sam zasadila oleander, iz odrezane grančice koja je u vodi pustila korjen. Mladica se održala i u zadnja 2 mjeseca narasla na 30 cm.
Molim za savjet kako je dalje njegovati. Nema postranih izboja, samo raste u visinu. Da li je treba orezivati da malo dobije na širini, ili je prerano još? Radije bih da bude grmolika, jer stoji na balkonu, pa nema previše mjesta za visinu. Hvala unaprijed na savjetima! |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Evo mog kontinentalnog oleandera.
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kala2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() |
|
Oleander :
ja sam do sada uvijek postigla uspjeh tako , da sam male pelcere stavila u vodu (vodu mijenjala) dok nisu pustile male zilice a tek onda ih posadila ! |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Ne bih se nazvala znalcem, ali bih odgovorila :)
Jedino što možeš uraditi jeste da prestaneš gnojiti. Male biljčice se mogu gnojiti tek kad puste drugi par pravih listića. Ostavi ih negdje po strani, zalijevaj (ne previše) i čekaj. Kad krenu da rastu, onda će to ići brzo. |
|
![]() |
|
kala2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 7 |
Pitanje za znalce: posijala desetak sjemenki oleandera u proljeće, iznikle male biljčice sa dva lista, ona prva, koji ni nisu pravi listovi i sada tako stoje već 2 mjeseca, ja malo zalijem, pognojim... uglavnom, ne mrdaju, niti da uvenu niti ne napreduju. Šta da radim. To mi se desilo jedfnom i sa glicinijom, izašla biljčica, stajala 2-3 mjeseca dok ju nisam bacila.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Možeš i sada, samo ga pažljivo izvadi iz stare posude
|
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
imam jedan oleandar koji moram preseliti u veću posudu i sad neznam dal da to napravim sada ili na proljeće?
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma super taj je moj srce moje zlatno
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ja sam polovinom sedmog mjeseca stavila nekoliko grančica koje su bile bez pupoljaka u vodu, neke nisu pustile žile, ali većina je, a jedan posebno lijepo raste i ima pupove i za koji dan će procvjetati
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ja tražim ako neko ima grčki
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |