OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 186187188189190 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala vam drage moje što redovito obilazite moj vrt.
Duplu gazaniju dobila sam lani od Flavie, već se onda na istoj biljci osim žutih pojavio i jedan narančasti, zapravo više smeđi cvijet. A sada ovaj pola žut, pola narančast. A danas je osim žutih procvao još jedan takav pola-pola. Baš je zanimljiva ta gazanija. Ne znam jeste li primijetili, ali ove naše domaće biljke skoro sve imaju sivkasto lišće i žute cvjetove , osim lavande i ružmarina Anči, pitaš me kad stignem, ma nije to velik vrt, malo počupam travu, zalijem i to je sve. Bergenija - acslepias je skoro stradao kad sam nešto kopala i sadila, zato baš i ne volim ove trajnice koje nestanu po zimi, jer zaboravim gdje su. Sviđa mi se cvijet, ima lijepu narančastu boju, ali mi se grm nekako raširi, a sredina bude prazna. Baš sam si danas nešto mislila. Nekada su ljudi iznajmljivali sobe turistima (nije bilo kao danas, nove kuće sa apartmanima), dali bi turistima svoje sobe i najbolje što smo imali, a mi bi se ljeti selili svi zajedno u jednu najgoru prostoriju. Tako i sa ovim našim biljkama, domaće sadimo u najgore djelove vrta, u kamen i malo zemlje, ne zalijevamo ih, ne gnojimo, a ove biljke "turiste" sadimo u kupovnu zemlju, pa neke na sunce, neke u sjenu, pa zalijevamo svaki dan, pa bi one prihranu, pa bi ponekad malo željeza i još prigovaraju. Nego ja se raspisala, idem sad staviti malo slika ovih "turista" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Bas je interesantna gazanija
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Uh koliko sam ja tu u zaostatku, fuksije su ti baš lijepe, gazanija posebna, domaće su prekrasne i dobro si primjetila uglavnom su sive s žutim i palvim cvijetom, a priča s turistima je originalna, a što možemo kad nam se sviđaju i stranci, onda ih moramo posebno paziti.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Hortenzije su prekrasne, to mi je bila jedna od prvih biljki što sam si kupila, nekako mi je poseban taj cvijet, tvoje su predivne! Cikasica je isto predivna, trebala sam ju kupit na flori, nisu bile preskupe, sad mi je žao što nisam, pogotovo jer ih moja mama obožava, baš sam bedasta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ajmeeee, turisti su mi prekrasni!!!
Ali moram ti nešto priznati: u subotu na placu sam te se sjetila, naletjela na onakvu šarenu gazaniju kakvu sam vidjela kod tebe u vrtu i naravno nisam joj mogla odoljeti, nadam se Otočiću da se ne ljutiš što prepisujem od tebe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Otok, i ja te posjetila iz prohladnog i oblačnog mjestašca u Međimurju. Svakako su lijepi turisti, imaju egzotičnu notu, ali mi ovdje svi cijenimo i svoje, domaće, u kutku cvjetiće!! I to je jedna od veličina ovog foruma.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Zamisljam kako bi bilo lijepo piti kaficu i imati ovu ljepotu u pozadini ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vi'š kad tebe i gazanije 2 u 1 ! Mene, kao i mnoge oduševi slika lavande, brnistre, smilja ! To mi nekko miriši na godišnji!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lijepo si opisala turiste,ha ha ha,isto tako mi kontinentalci pazimo na vaše mediteransko bilje.Cvjeteki su ti prekrasni
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Plava verbena na prijestolju - e bome i zaslužuje tako počastno mjesto.
|
|
![]() |
|
Morat ću vam pripremiti kavu, sok i kolače da mi šetate vrtom žedni i gladni.
A valjda ću jednom nekoga dočekati i u živo. E pa kiša se je napadala, cijelu prošlu noć i cijelo današnje jutro. Malo je popodne stala, a onda navečer opet padala. A sutra je prvi dan ljeta. Cvijeće se pomalo objesilo, zato sam vam danas poslikala cikasice. Cikasice, od najmlađe do najstarije Kada prvi put imaju lišće, obično bude tri do pet listova ![]() Jedna malo starija ![]() Tu se može vidjeti kako listovi brzo rastu Slikano prije par dana ![]() i danas ![]() Ova je lijepa, ali jedina još ove godine nema novih listova ![]() A ovo je "kraljica majka", moja najstarija cikasica, od koje sam uzgojila sve ove na prethodnim slikama i još puno, puno drugih. Ona nema jednu krošnju i jedno "srce" - nego tri. Očito nisam poskidala sve izdanke i sad oni listaju svaki za sebe. Ne mogu nikako poslikati da se vidi sve na istoj slici, ali na ove dvije slike je jedna te ista cikasica ![]() ![]() Svako ovo "srce" ima tridesetak listova, koja će to gužva biti kad narastu. Za ostale forumske morske cikasice znam da su dobro, a zanima me kako su kontinentalke koje su prezimile u kućama. |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Meni je kod tebe sve lijepo, i turisti i domicilne biljke....ali najviše volim tvoje foto-priče o cikasicama....to me uvijek iznova oduševi
![]() ![]() ![]() ![]() Moja je cikasica super prezimila i sad ima malo žutog na donjim listovima....mjestimično...čini mi se da je to normala....jel da režem odmah ili da čekam da sasvim požute ti listovi?
....ali mi polygala nažalost nije preživjela
![]() ![]() lijepi pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Prvi put vidim cikasicu s tri "srca". Kod tebe uvijek nešto zanimljivo, posebno. A kad se samo sjetim da sve ovo stvaraš u malo škrte zemlje dođe mi da te prozovem Čarobnica otoka.
|
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
S velikim odušvljenjem prošećem tvojim vrtom i uživam u svakom cvijetiću. Uvijek nešto posebno, prekrasni razmiještaj, kombinacije, boje a gazanija u dvije boje, ne mogu zamisliti da može tako cvijetati
![]() ![]() ![]() ![]() Kad se polako odšunjam iz vrta to činim s velikim uzdahom, što moram napustiti tu ljepotu. Sreća da je uvijek tu pa se mogu vraćati......
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Baš ti hvala što si poslikala cikasice,prelijepe su ti,a i vrlo su interesantne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
gledajuci cikasice samo sam uzdahnula,divne su
![]() |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Draga moja ne znam što je ljepše,one fuksije su prekrasne i tako raskošne a o cikasicama da ne govorim.Reci mi molim te koji su ono žuti cvjetići oko cikasice,oni u malim pitarićima!!???
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 186187188189190 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |