Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anči i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anči i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 85>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Status: Offline
Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 14:14
svaki puta se oduševim u tvome vrtu ...predivan je 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 13:56
Penjačica je smile227  Clap
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 10:08
Nadam se da je kod tebe prestala padati kisa,pa da penjacica (ruza) cvjeta u punom sjaju
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 10:06
zapelo mi je oko za limun
mi smo imali limun u posudi, sjećam se da je mama uvijek dosta obrezivala, ali je imao barem nekoliko prekrasnih plodova..pokušaj razmnožiti da imaš mladih stabalca
evo jedan način: prerezanu plastičnu čašu punu zemlje omotaj oko neke grane i dobro pričvrsti, omotaj špagom i nakon nekoliko mjeseci odreži to ispod čaže, vjerojatno se uhvatio korijen i posadi, ne treba ni cijepiti
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 09:56
hej šokice naša draga, jedva sam se izvukla iz tvojeg predivnog vrta.
Okružena predivnim cvijećem i ugodnom atmosferom mogla bih ostati tako zauvijek!
Odat ću ti tajnu što sam ja radila kada sam trebala dodati zemlji s petunijama željezo, a nisam imala hrđavih čavala: u ljekarni sam kupila željezo u obliku sirupa i tako prihranjivala biljke koje su patile od anemije!
lijepi pozdrav
Na vrh
renn View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 435
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 09:19
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

draga moja šokice, tako volim tvoje stranice...svega tu ima, i cvijeća i povrća i mnogo, mnogo ljubavi prema baštini, tradiciji, običajima koje moramo prenositi svima, da se ne zaboravi ono što je najvažnije!

hvala ti što si dio toga podijelila s nama!
lijepi pozdrav
Potpisujem do riči! Baština, tradicija- neprocjenjivo blago!!!
[IMG]http://i31.tinypic.com/k154t1.jpg" />
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 09:05
Prelijepa ti je ta penjačica, znaš li možda kako se zove? Thumbs%20Up
Time is something you can never get back..
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 00:49
Obožavam crvene ruže, predivne su tismile64

Ja sam uzela 3 Don Juana. Narasli su do koljena i napupali. Izgleda da u gorju ništa od penjačica, pretvaraju se u nisku ružuSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 00:00
Penjačica je prava. Evo i meni je drago što šetam vašim vrtovima. Tako mnogo toga naučim, kao i sada o čavlima. 
Sutra je novi dan.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:17
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Ludujem za ružamasmile94
Kaktuse izgleda da imamo isti ukus Thumbs%20Up
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:16
Kako je lipa boja tvoje ruže penjačicesmile227
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:15
Ovo je jedna lijepa, stara ,crvena ,plišana ruža
Kada je stavim u vazu nitko ne bi rekao da je penjačica.
Vjerna nam je sve ove godine Heart.
][/URL]
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:09
Ludujem za ružamasmile94
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:09
][/URL]
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:04
Ruža penjačica koja se popela do balkona ,ona nas je dočekala kada smo se vratili .

][/URL]
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 21:18
Stavila čavle u svoj malecki limunčekWink
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 21:15
Hvala Alisa smile113
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 10:39
Anči,uživala sam u šetnji tvojim biljnim carstvom!!
Što se tiče čavla(eksera),moja baka je to koristila za svoje biljke,na način koji je misty opisala..Ona je ubacivala stare već zahvaćene hrđom eksere u saksiju sa limunom,kao i u zemlju pored hortenzija.Tako su njene hortenzije bile plave,a limunovi puni poldova..Inače je stavljala u vodu par eksera i time bi zalijevala svoje biljke.Imala je puno kaktusa ,sobni i baštenski biljaka.Svi se divili njenim biljkama.Bile su zdrave i bujne!
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 10:09
Misty ti si naš nepresušan izvor informacija Thumbs%20Up.
Ja sam stavila  nove čavle  morat ču u potragu za starima Wink
Samo ti nas poduči misty,ja volim svašta pročitati i znati
Hvala još jednom od Heart
Lijep pozdrav smile78
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 07:54
Uzet ću si slobodu da vam otkrijem tajnu o čavlima. Potrebni su oni stari čavli koji nisu plastificirani kao ovi novi. U dodiru s vlagom otpuštaju (u ovom slučaju u zemlju) čisto željezo, element kojega puno puta i u zemlji nedostaje.
Željezo kojeg tako otpuštaju toliko je čisto da su (po starom receptu) tako liječili oboljele od anemije pa čak i od nekih vrsta leukemija, na način da se (ovisno o jačini anemije) 1 - 3 puta tjedno pojede jabuka u kojoj je prenoćilo nekoliko čavala. Ujutro se jabuka razreže, ruzinavi djelove bace a ostatak pojede. Cijela jabuka je tada puna čistog željeza, koje tijelo u potpunosti može iskoristiti.
Eto, biljke se tako hrane elementom koji im je potreban, baš kao i mi! Wink
Time is something you can never get back..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,340 sekundi.