Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 67> |
Korisnik | |
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lucy, forzicija - Današnji dan sam iskoristila za slikanje vanjskog kamenjara! U njemu sve buja i cvjeta, a pogotovo korov (kad kiša nemilice pada)
Za početak panoramska -
- visoke trave i alstroemrie -
![]() - pojedinačno.....izgleda otprilike ovako:
- muškatna kadulja rasijala se posvuda -
![]() - alstroemerie su polegle, valjda od prevelike vlage -
![]() ![]() - acanthus je procvjetao - pravi div - lani sam mnogima slala sjemenke ali izgleda da nikome nije ništa izraslo -
![]() - stolisnika ima k'o u priči i u svim bojama -
![]() ![]() ![]() ![]() - ovi su svi iz sjemena (hvala SilveK).......samo je ovaj crveni trajnica (dugujem ga Korijenku, obećala i zaboravila) -
![]() - suhe ruže procvjetale.........ubijte me al' ne znam od koga
![]() ![]() - ovi sedumi cvatu - ne znam i m imena -
![]() ![]() ![]() - i ovaj čuvarkuća -
![]() - lavanda strši na sve strane.........čak je i bijela procvjetala -
![]() ![]() - smilje -
![]() - žutoga ima najviše -
- noćurak -
![]() - žuti grmić (zaboravih ime), a u podnožju timijan -
![]() - djevojačko oko -
![]() - ovome ne znam ime -
![]() - nije u kamenjaru ali je žuta - begonija -
![]() ![]() A sad malo ljubičastog i ružičastog ........
- procvjetala prva gladiola -
![]() ![]() - hudoljetnica cvate već dosta dugo ( i ona je polegla zbog vjetra i kiše) -
![]() - gipsophila -
![]() - delosperme su sada lijepe -
![]() - žuto - crveno za kraj - gailardie (trebale su biti niske, ali su malo više narasle u visinu)
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Pandorea je za mene nepoznati cvijet, zato je i privukao moju pozornost. Ima jako lijep cvijet, ljepota ovog cvijeta je ispred mirisa pa nije ni važno da baš ne miriši.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
bromi - hvala
natalija - i ja malo čačkala netom...........i čitala o podranei..jako krasna biljčica, čak ljepša od pandoree. Ima veliki cvat sa puno trubica!
smrcko - morat ću te ugostit ili povezati sa MM koji je autor svih instalacija! Može?
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ma sve mi se sviđa u tvom vrtu
![]() ![]() ![]() Stalno kopiram tvoje pelargole, tko zna koliko slika imam u kompu iz svih pozicija ![]() One malo nakrivljene male ljestvice su baš simpa ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme sad sam išla na temu o penjačicama i moja je podranea, ali jako je slična pandorei
![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
pandorea je prekrasna baš kao i sve ostalo cvijeće kod tebe....
![]() |
|
![]() |
|
Lilly, lucy,anči, niho, mimar, Lantana...........
![]() anči - hana je prepoznala moju biljčicu - nije to cebea već pandorea. Kupila sam ju prošle godine, preko zime unijela u kuću i sada prvi puta cvate. Mala je ali je puna pupoljaka. Rekli su mi da voli sunčano mjesto pa ju držim na suncu. Za sada vidim da joj odgovara. ne znam kako se razmnožava............... Cvijet joj ne miriši ali je sladak, zar ne?
Više o pandorei imaš temu tu na forumu: Penjačice - pandorea
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
... i prozori i vrata, i maslina i kamenjarkod tebe je sve prelijepo. Uvijek imaš neke nove instalacije
![]() One agapanthuse pospi s neo-pitroidom i kad pokrepaju onda ih malo istuširaj. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Tvoji prozori su vec 'cuveni po lepoti" sada i ulazna vrata ulaze u konkurenciju
![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja znam samo koliko sam uživala a i da sam se nasmijala dobro tvome kišobranu
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Kod tebe je doista lijepo, svaka šetnja donosi nešto novo, a osjećaj opuštenosti je već poznati osjećaj kad god uđem u tvoj vrt.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Baš sam uživala šetajući tvojim vrtom!!!! Prekrasnooo je sve! Klematis na ulazu je super.
|
|
![]() |
|
Znači, pandorea vam se sviđa! I Natalija - lani sam nabavila pandoreu (na jesen) i spremila sam ju preko zime.....čini mi se da bi se smrzla kod mene! Mala je ali puna je pupova i nadam se da će cvjetati cijelo ljeto! Barem se nadam!
Medvjed 34, Retriveer Sara, lilli, Lora, mali kaktus-
![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme bergenija kako je kod tebe lijepo
![]() baš mi gušta pogledati tvoje cvijeće, prekrasno je ![]() jesi pandoreu nedavno kupila pa cvjeta ili je imaš otprije? ja je imam od pretprošlog (kraja) ljeta i tek sam je ove godine prebacila u vrt, ali tek pruža grančice - još ni traga od pupoljaka |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
predobro!
![]() |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
veličanstven vrt!
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
klematisi
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
kako si se zimus tužila, ja sam mislila jadna Bergi ostat će bez cvijeća, kad ono ima se što vidjeti, raskošno, prekrasno, od a do ž.Bergi baš si čarobnica
![]() ![]() ![]() Za pandoreu jasminoides i ja potvrdjujem...vrlo je lijepa biljka penjačica...
Ah da zaboravila sam, prekrasan clematis kod ulaza zaslužuje poseban
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |