Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 67>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 16:24

lucy, forzicija - smile71

Današnji dan sam iskoristila za slikanje vanjskog kamenjara! U njemu sve buja i cvjeta, a pogotovo korov (kad kiša nemilice pada)
Za početak panoramska -
- visoke trave i alstroemrie -

- pojedinačno.....izgleda otprilike ovako:
 - muškatna kadulja rasijala se posvuda -

- alstroemerie su polegle, valjda od prevelike vlage  -

- acanthus je procvjetao - pravi div - lani sam mnogima slala sjemenke ali izgleda da nikome nije ništa izraslo -

- stolisnika ima k'o u priči i u svim bojama -

- ovi su svi iz sjemena (hvala SilveK).......samo je ovaj crveni trajnica (dugujem ga Korijenku, obećala i zaboravila) -

- suhe ruže procvjetale.........ubijte me al' ne znam od kogaEmbarrassed

- ovi sedumi cvatu - ne znam i m imena -

- i ovaj čuvarkuća -

- lavanda strši na sve strane.........čak je i bijela procvjetala -

- smilje -

- žutoga ima najviše -
- noćurak -

-  žuti grmić (zaboravih ime), a u podnožju timijan -

- djevojačko oko  -

- ovome ne znam ime -

- nije u kamenjaru ali je žuta - begonija -

A sad malo ljubičastog i ružičastog ........
- procvjetala prva gladiola -

- hudoljetnica cvate već dosta dugo ( i ona je polegla zbog vjetra i kiše) -

- gipsophila -

- delosperme su sada lijepe -

- žuto - crveno za kraj - gailardie (trebale su biti niske, ali su malo više narasle u visinu)

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2010 u 23:39
Pandorea je za mene nepoznati cvijet, zato je i privukao moju pozornost. Ima jako lijep cvijet, ljepota ovog cvijeta je ispred mirisa pa nije ni važno da baš ne miriši.
Sutra je novi dan.
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2010 u 09:58
smile39 oduševljena sam !!!! 
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2010 u 15:48
bromi - hvala
natalija - i ja malo čačkala netom...........i čitala o podranei..jako krasna biljčica, čak ljepša od pandoree. Ima veliki cvat sa puno trubica!
smrcko - morat ću te ugostit ili povezati sa MM koji je autor svih instalacija! Može?Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2010 u 14:08
Ma sve mi se sviđa u tvom vrtu  i rado bi bila tvoj cvijetWinkLOL.

Stalno kopiram tvoje pelargole, tko zna koliko slika imam u kompu iz svih pozicijaTongue

One malo nakrivljene male ljestvice su baš simpaThumbs%20Up
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2010 u 12:21
ajme sad sam išla na temu o penjačicama i moja je podranea, ali jako je slična pandoreiEmbarrassed
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2010 u 11:04
pandorea je prekrasna baš kao i sve ostalo cvijeće kod tebe....smile120
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2010 u 11:01
Lilly, lucy,anči, niho, mimar, Lantana...........Embarrassed hvala vam!
Lantana -  agapanthusi su pošpricani............i mislim da su mušice pokrepale. Uslika mih kad procvjetaju!

anči - hana je prepoznala moju biljčicu - nije to cebea već pandorea. Kupila sam ju prošle godine, preko zime unijela u kuću i sada prvi puta cvate. Mala je ali je puna pupoljaka. Rekli su mi da voli sunčano mjesto pa ju držim na suncu. Za sada vidim da joj odgovara. ne znam kako se razmnožava............... Cvijet joj ne miriši ali je sladak, zar ne?
Više o pandorei imaš temu tu na forumu: Penjačice - pandorea
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 23:05
... i prozori i vrata, i maslina i kamenjarkod tebe je sve prelijepo. Uvijek imaš neke nove instalacije Clap.
One agapanthuse pospi s neo-pitroidom i kad pokrepaju onda ih malo istuširaj. Wink
život je more
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 22:35
Tvoji prozori su vec 'cuveni po lepoti" sada i ulazna vrata ulaze u konkurenciju     a o lantani necu nista da kazem
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 22:32
Ja znam samo koliko sam uživala a i da sam se nasmijala dobro tvome kišobranusmile96
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 22:11
Cobea cvijet mi se jako sviđa.

Gdje si ga nabavila ?
Kako se razmnožava?
Miriše li ?
što trebamo znati o njemu ?

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 22:05
Kod tebe je doista lijepo, svaka šetnja donosi nešto novo, a osjećaj opuštenosti je već poznati osjećaj kad god uđem u tvoj vrt.
Sutra je novi dan.
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 21:44
Baš sam uživala šetajući tvojim vrtom!!!! Prekrasnooo je sve! Klematis na ulazu je super.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 21:06

Znači, pandorea vam se sviđa! I Winkmeni!

Natalija - lani sam nabavila pandoreu (na jesen) i spremila sam ju preko zime.....čini mi se da bi se smrzla kod mene! Mala je ali puna je pupova i nadam se da će cvjetati cijelo ljeto! Barem se nadam!

Medvjed 34, Retriveer Sara, lilli, Lora, mali kaktus- Embarrassedhvala na posjeti i komplimentima koji svima gode!Wink
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 20:47
ajme bergenija kako je kod tebe lijepo smile71
baš mi gušta pogledati tvoje cvijeće, prekrasno jeClap

jesi pandoreu nedavno kupila pa cvjeta ili je imaš otprije?
ja je imam od pretprošlog (kraja) ljeta i tek sam je ove godine prebacila u vrt, ali tek pruža grančice - još ni traga od pupoljaka
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 20:17
predobro!
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 18:48
veličanstven vrt!
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 01:09
klematisi smile227
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2010 u 00:31
kako si se zimus tužila, ja sam mislila jadna Bergi ostat će bez cvijeća, kad ono ima se što vidjeti, raskošno, prekrasno, od a do ž.Bergi baš si čarobnicaClapClapClap

Za pandoreu jasminoides i ja potvrdjujem...vrlo je lijepa biljka penjačica...

Ah da zaboravila sam, prekrasan clematis kod ulaza zaslužuje posebanClapClapClap.

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.