Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 151>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:21
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Misti, ako misliš da ti je šimšir prevelik bez straha ga skrati po visini ili ga bočno stanji ili od njega napravi stabalce tako da mu odrežeš dio donjig grana.
I nemoj se bojati šišati ga jer se njega godinama tako može držati na istoj veličini. Uostalom, ovako gledajući ga mogao bi ti biti star od 10-15 godina.
Moga sam lani doslovno bočno ogolila. Za par mjeseci sam je popunio "rupe". Taman biljka prodisala!
Krenula sam to uraditi hoya, ali u sredini nema ni jednog listića, ako ga ošišam po površini ostat će ćelav, bez lišća Sad
Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:16
alisa, natalija Proguglala sam malo o ovoj biljci, svakako je zovu, žutenica, konjogriz, vodopija.. odlična je za dijabetičare i one koji imaju problema s probavom i želucom, a njen korijen se koristi na mnogo načina, najpoznatiji je kao zamjena za kavu (cikorija) pržen i samliven Very%20Happy
Listovi se jedu kao salata i prava su poslastica za one koji vole gorke salate!
Ali ja je neću ni dirnuti, ne bih se usudila narušiti ovu ljepotu!
Stajala sam jutros pred ovim grmom ponovo, zanijemila.. Razmišljam o svom vremenu i trudu kojeg potrošimo da nam procvjeta neki izabrani cvijetak, a ovaj veličanstveni grm došetao sam, osuo se stotinama prelijepih cvjetova.. Jednostavno mi nedostaju riječi kojim bih opisala tu ljepotu, ni jedna slika je ne može vjerno pokazati!

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 13:52
misty krasno ti je cvijećeThumbs%20Up
ružica je baš posebno lijepa,  smile94 jako me podsjeća na sortu zebra, samo što ima više rozog nego bijelog

a crnjika je predivna (tvoja čipka)

ono plavo "divlje" što se razraslo u visinu i širinu se kod nas zove žutenica i jako je zdrava pa se mladi listovi spremaju slično kao i šparoge (lešo s jajima, malo ulja i kvasine i koje zrno soli)
stvarno bi bila šteta da ti propadne voće, traži recepte i spremaj zimnicu Wink
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 13:14
Misti, ako misliš da ti je šimšir prevelik bez straha ga skrati po visini ili ga bočno stanji ili od njega napravi stabalce tako da mu odrežeš dio donjig grana.
I nemoj se bojati šišati ga jer se njega godinama tako može držati na istoj veličini. Uostalom, ovako gledajući ga mogao bi ti biti star od 10-15 godina.
Moga sam lani doslovno bočno ogolila. Za par mjeseci sam je popunio "rupe". Taman biljka prodisala!
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 12:30
Šetala sam!Ruža je fenomenalna!!!!Ma i sve druge biljke su prelijepe,svaka na svoj način!I ja volim carsko oko.Prošle godine mi nije preživjelo pa sam ga kupila ponovo..Jednogodišnji mi propao od svih silnih kiša koje su padale od maja do unazad par dana!
Tvoja čipka je nigella,a ona trava što se razrasla i nije neki korov,jako je ljekovita!Moja baka bi nam kuhala čaj od korijena te travke.Ona ga je zvala konjogriz!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 11:08
I za kraj danas, jedan od dva, sad već prevelika, šimšira u žardinjeri usred dvorišta. Malo je "raščupan" od noćašnjeg pljuska, potpuno neuredan i nepodšišan! Ne usudim se šišati ga da ne naraste još veći, a i nisam vješta u tome! Sad Mislim da mu je tijesno već, a preveliki je da ga nekome šaljem (usporedite ga s hotom skroz desno koja ima promjer od preko 2 m.). Ne bi stao ni u automobil, a ja neznam što ću s njim.. Sad

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 11:06
Ove alstroemerije dobila sam u paketu sa sadnicama od hoye, bez korijenja, odrezane zapravo za vazu. Kako ne volim cvijeće "zarobljeno" u vazi ja sam ih samo zabola u lončanicu. Tu su puna četiri dana i ne čini mi se da venu, možda nisam bez pokrića bila optimist kad sam se nadala da će se zakorijeniti? Rolling%20Eyes
Dobile su danas društvo, lavandu s korijenjem. Very%20Happy U lončanici su da im mogu "dozirati" dnevnu količinu sunca Cool

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 11:04
Možda će ovaj ogromni kukac pozvati pojačanje i malo me osloboditi od viška kruškica? Rolling%20Eyes

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 11:03
Tko o čemu, ja opet o "travama". Ovaj grm, visok preko 2 metra na samom ulazu na kolski prilaz, napunio se cvjetićima!

Divlji je, samonikli, ali cvjetići su mu prelijepi, plavo-nježno lila boje, sav se rascvao nakon noćačnje oluje! Što god da mi kažete o njemu ja ću i dalje misliti da izgleda kao iz bajke! Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 11:01
Noćas je opet bjesnila oluja, pa sam jutros sa strepnjom otišla u inspekciju u vrt. Osim, ovaj put, 5 - 6 kg. kruškica po podu, čini se da nije napravila veće štete  Smile

Moji suncokret-stražari imaju očito već čvrste stabljike, ovaj put ne samo da ni jedan nije slomljen, nego je prvi (čini se da mu prija puno vode!) formirao prvi pupoljak! Springy sakupit ću sjemenke za tebe Wink

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 10:58
gio
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 08:48
ruza je predivna
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 08:29
springy, anči, lucy, smrcko još je malena, ali na proljeće (ako ne na jesen) kad je budem podrezivala pokušat ću zapelcati grančice za vas ako želite Smile

Mira imaš pravo za banane, biljke trebaju kalij, a ja ionako ne želim koristiti umjetna gnojiva Wink

Fany ja taj panjić već zovem "moj ježić" Wink

niho draga smile78

bako baš bih voljela imati u vrtu i nešto da me podsjeća na tebe! Ova čipkica je u živo još puno ljepša, pa kako je u prednjem vrtu, zadivljuje i prolaznike, zastaju ili me pitaju što je to ako me vide, a ja pucam od ponosa! LOL
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 08:24
Predivna ti je ruža. Morat ću je nabaviti negdje. Što se džema tiće, nema problema za isprobavanje, rado ću se "žrtvovati"
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 07:00
Ona tvoja rascvetana čipka me potsjetila na moje djevojačko oko. Mislim da bih ti na proljeće mogla poslati komadićak. Naime i meni je ovo što imam od jednog komadićka koji sam lani kupila u Buzetu. Ali se raširilo, pa sam selila, pa eno cvate...Slično lišće tvojoj čipki, ali cvjetovi žuti. I baš izgleda kao samo niklo....
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:38
Ruža je prava krasoticasmile64
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:33
Čipka i ruža krasotica! Ne možeš poželjeti ljepši početak dana doli pogleda na njih.
Sutra je novi dan.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:15
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Bila je dobra ideja malčirati ovu ružicu, pa čak i ostaviti travu oko nje. Tako se zemlja ne stigne osušiti, a ona cvjeta kao da je proljeće! Hug

ovakvu ružu još nisam nigdje vidjela  baš je prekrasna
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:09
Prekrasna ti je ružica
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 14:50
ruža je predivna a i sve ostalo .tvoj panj sa čuvarkučom je ekstra ovakav kakav je sada podsjećame na neku životinju a još onaj cvijet kao da ima i rep, ali svako drukčije gleda.smile141
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.