Moj novi dom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 151> |
Korisnik | |
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
alisa, natalija Proguglala sam malo o ovoj biljci, svakako je zovu, žutenica, konjogriz, vodopija..
odlična je za dijabetičare i one koji imaju problema
s probavom i želucom, a njen korijen se koristi na mnogo načina,
najpoznatiji je kao zamjena za kavu (cikorija) pržen i samliven
![]() Listovi se jedu kao salata i prava su poslastica za one koji vole gorke salate! Ali ja je neću ni dirnuti, ne bih se usudila narušiti ovu ljepotu! Stajala sam jutros pred ovim grmom ponovo, zanijemila.. Razmišljam o svom vremenu i trudu kojeg potrošimo da nam procvjeta neki izabrani cvijetak, a ovaj veličanstveni grm došetao sam, osuo se stotinama prelijepih cvjetova.. Jednostavno mi nedostaju riječi kojim bih opisala tu ljepotu, ni jedna slika je ne može vjerno pokazati! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
misty krasno ti je cvijeće
![]() ružica je baš posebno lijepa, ![]() a crnjika je predivna (tvoja čipka) ono plavo "divlje" što se razraslo u visinu i širinu se kod nas zove žutenica i jako je zdrava pa se mladi listovi spremaju slično kao i šparoge (lešo s jajima, malo ulja i kvasine i koje zrno soli) stvarno bi bila šteta da ti propadne voće, traži recepte i spremaj zimnicu ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Misti, ako misliš da ti je šimšir prevelik bez straha ga skrati po visini ili ga bočno stanji ili od njega napravi stabalce tako da mu odrežeš dio donjig grana.
I nemoj se bojati šišati ga jer se njega godinama tako može držati na istoj veličini. Uostalom, ovako gledajući ga mogao bi ti biti star od 10-15 godina.
Moga sam lani doslovno bočno ogolila. Za par mjeseci sam je popunio "rupe". Taman biljka prodisala!
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Šetala sam!Ruža je fenomenalna!!!!Ma i sve druge biljke su prelijepe,svaka na svoj način!I ja volim carsko oko.Prošle godine mi nije preživjelo pa sam ga kupila ponovo..Jednogodišnji mi propao od svih silnih kiša koje su padale od maja do unazad par dana!
Tvoja čipka je nigella,a ona trava što se razrasla i nije neki korov,jako je ljekovita!Moja baka bi nam kuhala čaj od korijena te travke.Ona ga je zvala konjogriz! |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
I za kraj
danas, jedan od dva, sad već prevelika, šimšira u žardinjeri usred
dvorišta. Malo je "raščupan" od noćašnjeg pljuska, potpuno neuredan i
nepodšišan! Ne usudim se šišati ga da ne naraste još veći, a i nisam
vješta u tome!
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ove
alstroemerije dobila sam u paketu sa sadnicama od hoye, bez korijenja, odrezane
zapravo za vazu. Kako ne volim cvijeće "zarobljeno" u vazi ja sam ih
samo zabola u lončanicu. Tu su puna četiri dana i ne čini mi se da venu, možda
nisam bez pokrića bila optimist kad sam se nadala da će se
zakorijeniti?
![]() Dobile su danas društvo, lavandu s korijenjem. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Možda će ovaj ogromni kukac pozvati pojačanje i malo me osloboditi od viška kruškica?
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tko o čemu, ja opet o "travama". Ovaj grm, visok preko 2 metra na samom ulazu na kolski prilaz, napunio se cvjetićima!
![]() Divlji je, samonikli, ali cvjetići su mu prelijepi, plavo-nježno lila boje, sav se rascvao nakon noćačnje oluje! Što god da mi kažete o njemu ja ću i dalje misliti da izgleda kao iz bajke! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Noćas je opet bjesnila oluja, pa sam jutros sa strepnjom otišla u inspekciju u vrt. Osim, ovaj put, 5 - 6 kg. kruškica po podu, čini se da nije napravila veće štete
![]() Moji suncokret-stražari imaju očito već čvrste stabljike, ovaj put ne samo da ni jedan nije slomljen, nego je prvi (čini se da mu prija puno vode!) formirao prvi pupoljak! Springy sakupit ću sjemenke za tebe ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
gio
![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ruza je predivna
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
springy, anči, lucy, smrcko još je malena, ali na proljeće (ako ne na jesen) kad je budem podrezivala pokušat ću zapelcati grančice za vas ako želite
![]() Mira imaš pravo za banane, biljke trebaju kalij, a ja ionako ne želim koristiti umjetna gnojiva ![]() Fany ja taj panjić već zovem "moj ježić" ![]() niho draga ![]() bako baš bih voljela imati u vrtu i nešto da me podsjeća na tebe! Ova čipkica je u živo još puno ljepša, pa kako je u prednjem vrtu, zadivljuje i prolaznike, zastaju ili me pitaju što je to ako me vide, a ja pucam od ponosa! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Predivna ti je ruža. Morat ću je nabaviti negdje. Što se džema tiće, nema problema za isprobavanje, rado ću se "žrtvovati"
![]() |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ona tvoja rascvetana čipka me potsjetila na moje djevojačko oko. Mislim da bih ti na proljeće mogla poslati komadićak. Naime i meni je ovo što imam od jednog komadićka koji sam lani kupila u Buzetu. Ali se raširilo, pa sam selila, pa eno cvate...Slično lišće tvojoj čipki, ali cvjetovi žuti. I baš izgleda kao samo niklo....
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ruža je prava krasotica
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Čipka i ruža krasotica! Ne možeš poželjeti ljepši početak dana doli pogleda na njih.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Prekrasna ti je ružica
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
ruža je predivna a i sve ostalo .tvoj panj sa čuvarkučom je ekstra ovakav kakav je sada podsjećame na neku životinju a još onaj cvijet kao da ima i rep, ali svako drukčije gleda.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 151> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |