Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 107108109110111 151>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:22
Ja mislim da su to svrake, imam i ja dva para oko kuće, prije su mi htjele kljucati (nove) drvene prozore, a sad su valjda na dijeti...

Ja imam ptičice u garaži, izlegle su dok smo mi bili na godišnjem, neke smećkasto sive, sa bakreno smeđim repićem, ima ih 4.
Inače, na garaži je jedino otvoren bio prozor tak da je iznenađenje bilo veliko.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:21
Eh da mi je jedan dobar fotić pa da vam mogu pokazati svoje cvijeće u punom sjaju! Ali trebat ću pričekati bolja vremena za to Sad

Murtila je počela cvasti, nježnim lila cvjetićima, zanimljivo je kod nje što joj listovi mirišu intezivnije nego cvijetići Very%20Happy

Zbog lošeg fotića i možda pozadine, ali i nedovoljno moje vještine, označila sam joj cvat koji možda ne biste ni primijetili bez toga Sad

Time is something you can never get back..
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:19
Margaritele sam posadila u žardinjeru na samom ulazu u (gornje) dvorište, pa me jutros ova, izrasla u podnožju loze u donjem vrtu, oborila s nogu! Ma kako je dospjela tu?? Rolling%20Eyes

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:18
Originalno poslano od člana waterlily waterlily napisao:

Eto i mene malo u posjetu.

Sve mi je lijepo, izdvajam panj, šarenu ružu i stolisnik žuti, a za gnijezda nemam riječi, posebna su.smile78
Samo fale ptičice!

Ne fale ni ptičice! Svako jutro jedna mi prelijepa ptica dođe na doručak. Nešto je veća od goluba, crna sa snježno bijelim perjem na trbuhu i duuuugim repom! Baš jučer mi je ostavila i jedno pero, vjerojatno s repa, sedefasto crno, na suncu se boje prelijevaju, od crne preko srebrno lila do tamno srebrne! Možda netko zna koja je to ptica, pero s repa je dugačko 26 cm. ? 
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:18
prekrasan ti je vrt, a naročito me oduševio panj sa čuvarkućom!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 10:11
Mira i mene je bilo oduševilo i tako s kamilicom, a pogledaj sad tu moju čupkicu Smile
Jedino, moram se pravdati lošim fotićem
jer ova slika ni približno ne pokazuje ljepotu tirkizno plavih cvjetića koji su prekrili moju čipkicu Sad

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 09:55
Eto i mene malo u posjetu.

Sve mi je lijepo, izdvajam panj, šarenu ružu i stolisnik žuti, a za gnijezda nemam riječi, posebna su.smile78
Samo fale ptičice!

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2010 u 08:48
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Originalno poslano od člana hamara hamara napisao:

ako kruškice prežive do jeseni i ja sam mušterija... kamilica je prekrasna, i sjećam se da je naš vrt u Zg bio pun, tu joj valjda ne paše - nema je. zato uživam u tvojoj!
Preživit će, sigurno, povrtnice mi ne idu, ali voćkice su mi pravi prijatelji! Wink
A kad si već spomenula kamilicu, jutros se na toj čipki pojavilo dosta pupova koji sigurno nisu kamilica, iako su im listići identični!
Možda bi mi netko mogao reći što će to procvasti?
Rolling%20Eyes

Ovo mi izgleda čarobnoClapClapClapClapClap
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2010 u 06:12
kiki-ko pored nje mi je mlada glicinija koju posebno pazim i mazim, oblik listova im je isti, ali ova ima tri puta veće listove i širi se kao grm, pa nisam baš sigurna Embarrassed

hoya, Mira možda skupim hrabrosti za to šišanje, malo ću proguglati da vidim kako se to radi Disapprove

springy mislit ću na tebe Big%20smile

magnolija imam slab fotić, stalno mislim da slike nikako ne mogu pokazati koliko je stvarno lijep!

niho počela sam misliti da mi te ljekovite biljke dolaze jer znaju koliko ih poštujem!

anči vjerujem ti, a osim toga je gorak, pa ga je sigurno ljepše gledati nego jesti Wink
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 22:34
Ni ja ga ne bih ni pojela ni popila
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 22:04
Tu biljku kod mene jako  puno koriste i uspijeha ima stvarno
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
magnolia View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 15:35

alisa, natalija Proguglala sam malo o ovoj biljci, svakako je zovu, žutenica, konjogriz, vodopija.. odlična je za dijabetičare i one koji imaju problema s probavom i želucom, a njen korijen se koristi na mnogo načina, najpoznatiji je kao zamjena za kavu (cikorija) pržen i samliven Very%20Happy
Listovi se jedu kao salata i prava su poslastica za one koji vole gorke salate!
Ali ja je neću ni dirnuti, ne bih se usudila narušiti ovu ljepotu!
Stajala sam jutros pred ovim grmom ponovo, zanijemila.. Razmišljam o svom vremenu i trudu kojeg potrošimo da nam procvjeta neki izabrani cvijetak, a ovaj veličanstveni grm došetao sam, osuo se stotinama prelijepih cvjetova.. Jednostavno mi nedostaju riječi kojim bih opisala tu ljepotu, ni jedna slika je ne može vjerno pokazati!

draga Misty-da,slika sama govori:fantazija!Ja ga imam takođe iu jednom uglu vrta,konjogriz,doista je poseban,ovdje si ga prikazala baš kakav i jesteThumbs%20Up
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 15:29
Misty, cvijeće ti je sve ljepše i ljepše. A što se tiče ruže - ako uspiješ otkinut koju grančicu i zapelcat kasnije, bilo bi mi drago! Kao i da preuzmem zapovjedništvo nad kadetima počasne ulazne straže Wink!
I meni ono izgleda kao glicinija. smile78
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 11:02
Misty imaš šimšir veličanstven,ja sam ga sadila i to zakorjenjivala grančice,ali mi skroz sporo raste,a uzgajam ga za zelenu ograduSmile,a imaš i cosmos,meni jako drag cvjetThumbs%20UpSa šimširom se možeš poigrati u šišanjuWinkNegdje sam vidila kako od savitljive žice naprave neki oblik pa onda žišaju po njemuLOL
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:54
Misty, nemoj se bojati, šimšir će za par mjeseci i u rupama izbaciti lišće. Čim grane dođu do zraka i svjetla one se omlade.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:49

I dalje neznam kako se zove ovaj cvijetak što mi je doselio u salatu, ali mislim da to nije ni važno, širi se, cvijeta i lijepo izgleda Very%20Happy

Jednogodišnji kokotić
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:37
Meni izgleda kao glicinija.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:25
Misty Žutenica je predivna i slažem se s tobom u svakoj riječi. Što se Šimšira tiče, ja bih ti predložio da ga šišaš i od njega napraviš neku živu zelenu skulpturu. Siguran sam da bi se krasno uklopila u okoliš, a u tvoje umjetničke sposobnosti ne sumnjam nimalo pa sam siguran da bi od njega mogla napraviti veselje i sebi i svima nama koji rado zalazimo u tvoj vrt
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:23
Nisam sigurna je li ovo neki od klijanaca koje sam dobila ne znajući što je, ili je izraslo samo? Rolling%20Eyes
Može li netko prepoznati ovu biljku koja je u zadnjih par dana krenula brzo rasti? Rolling%20Eyes

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 10:22
I oni su mi stigli sami, roza, bijeli, svuda po vrtu..  Tongue

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 107108109110111 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.